Overzicht Kamchatka

Wandelreis langs de meest spectaculaire vulkaanlandschappen in de wereld

Kamchatka, een schiereiland in het verre oosten van Rusland is één van de meest actieve geologische regio’s ter wereld met een grote concentratie vulkanen, waarvan een deel in de Unesco Werelderfgoedlijst is opgenomen. De enorme biodiversiteit, vulkanische landschappen, uitgestrekte wouden en ongereptheid vormen één van de laatste grote wildernissen die er nog overblijven op onze planeet. Vanuit Petropavlovsk, hoofdstad en enige stad op Kamchatka maken we een aantal excursies.

Avacha Bay, één van de grootste baaien ter wereld, biedt ons prachtige zichten en kent een erg rijke fauna: orka’s, walvissen, zeehonden en dolfijnen worden hier vaak gespot. Gedurende 4 dagen verkennen we de Tolbachi regio, waar verschillende actieve vulkanen gelegen zijn, langs dode wouden en verharde lavastromen. In Esso leren we meer over etnische minderheidsgroepen, die nog steeds aanwezig zijn in Kamchatka. Gorely, Mutnosky en Avacha bestaan uit een vulkanisch gebied dat ongeëvenaard is. Op een actieve manier verkennen we ijsgrotten, geisers, kratermeren en watervallen.

Over uitdagend en gevarieerd terrein bereiken we de top van deze drie vulkanen. Valley of the Geysers, gelegen aan het Kronotsky natuurgebied, is zonder twijfel één van de meest tot de verbeelding sprekende plekken op Kamchatka. Kurilskoyemeer heeft een terechte reputatie als beste plek om de Kamchatka bruine beer te observeren. Beide plekken zijn een bezoek via een optionele helikopterexcursie meer dan waard.

Programma

Dag 1 – 08.08    Brussel – Petropavlovsk

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Petropavlovsk- Kamchatsky via Moscow.

Dag 2 – 09.08     Brussel – Petropavlovsk

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Petropavlovsk- Kamchatsky via Moscow.

Dag 3 – 10.08   Aankomst Petropavlovsk

Aankomst in de hoofdstad van Kamchatka, waar de helft van de 340.000 inwoners van het schiereiland leeft. Transfer naar ons comfortabel hotel waar we de komende twee nachten verblijven. Eerste verkenning  van  deze  vreemd  opgebouwde  stad  die essentieel uit één hoofdstraat bestaat.

Dag 4 – 11.08   Petropavlovsk

Vandaag bezoeken we Petropavlovsk, o.a. het boeiende etnografisch museum. Hier komen we meer te weten over de geschiedenis, fauna en flora, cultuur en native inwoners van Kamchatka.
We wandelen langs Avacha baai en gaan in de namiddag naar een mooi strand aan de Stille Oceaan. Een optionele excursie per boot in de prachtige Avacha baai bestaat tot de mogelijkheden.

Dag 5 – 12.08     Petropavlovsk – Kozyrevsky

We laten Petropavlovsk achter ons en maken kennis met een 6×6 voertuig. De weg start aanvankelijk goed, maar naarmate de reis vordert worden de wegen steeds uitdagender. We rijden in noordelijke richting naar Milkovo, de landschappen onderweg bestaan uit dichte bossen en toendra. We verblijven in eenvoudige cabines bij de Kozyrevsk nederzetting. Hier krijg je de kans om een Banya (Russische sauna) uit te proberen.

500 km – 9 u rijden

Dag 6 – 13.08     Kozyrevsky – Tolbachik

We rijden verder over een weg in erg slechte staat en bevinden ons in de dichte bossen van Kamchatka. We kamperen dichtbij het Tolbachik vulkanen massief, dat bestaat uit Plosky (3085m) en Ostry (3692m). We bevinden ons in een onherbergzaam gebied, waar de Russen destijds hun ruimtevoertuigen kwamen uittesten.
In de namiddag maken we een wandeling in de omgeving van de kampplaats.

80 km – 4 u rijden – 2 u wandelen

Dag 7 – 14.08    Tolbachik vulkaan

Vandaag staat de beklimming van de Plosky Tolbachik vulkaan op het programma. Langs verharde lavastromen en asvelden gaan we naar de top, en hebben onderweg zicht op het Kliotchevskoi vulkanenmassief. Er zijn steile secties te overwinnen, afgezien daarvan kent deze vulkaan weinig technische moeilijkheden. Wie dit verkiest kan de wandeling inkorten, je wandelt dan zo’n 12 km, 4 u wandelen. Op de top genieten we van een ongezien panoramisch zicht. Op de kraterrand zien we een kratermeer met een diepgele kleur, zo’n 500m lagergelegen. Het vormt mooie kleurschakeringen met de sneeuwvelden en donkere lavastenen.

25 km – 10 u wandelen – 1600 m klimmen/dalen

Dag 8 – 15.08     Tolbachik kraters

We bezoeken de nieuwe kraters, die de laatste uitbarstingen van 1975 en 2013 hebben veroorzaakt en die tot 200m in diameter zijn. Verharde lavastromen, tot 20 km afstand van Tolbachik zichtbaar, zijn duidelijke restverschijnselen van deze enorme eruptie. De bossen rondom de vulkaan werden bedekt door een metersdikke laag van as. Hierdoor konden enkel de stammen van de bomen overleven, waardoor er vandaag een ‘dood woud’ is overgebleven, wat een bijzondere sfeer creëert.

5 u wandelen – 200 m klimmen/dalen

Dag 9 – 16.08     Tolbachik

De vulkaanlandschappen waar we ons bevinden zijn uniek in de wereld. We gebruiken ons 6×6 voertuig en wandelen verder om deze surrealistische omgeving te verkennen. Langs toendra landschappen krijgen we o.a. een uitstekend zicht op het besneeuwde Kliotchevskoi vulkaan massief.

5 u wandelen

Dag 10 – 17.08   Verplaatsing naar Esso

We verlaten de Tolbachik regio en rijden naar de nederzetting van Esso, thuisbasis van de Evens, één van  de 4 etnische groeperingen van Kamchatka.
We slapen vandaag in een hotel met eigen sanitair.

150 km – 6 u rijden

Dag 11 – 18.08   Esso

Vandaag besteden we een dag in Esso. We bezoeken het lokale museum en komen wat meer te weten over de Evenscultuur, er kan een Evens folk concert worden bijgewoond. In de omgeving van Esso zijn heel wat hot springs, na enkele dagen in de wildernis bezoeken we er één van. De inheemse bevolkingsgroep Evens zijn semi-nomaden die rendierkuddes hebben die ze tijdens de zomer in deze omgeving laten grazen.
De Evens wonen sinds de 19° eeuw in Kamchatka en hebben nog leefgewoonten die reeds eeuwen oud zijn.

Dag 12 – 19.08   Esso – Paratunka

Vanuit Esso rijden we terug in zuidelijke richting waar we in een comfortabel hotel in Paratunka overnachten. Hier kunnen we baden in natuurlijk warm water.

500 km – 9 u rijden

Dag 13 – 20.08   Paratunka – Mutnosky

We rijden verder tot aan het Mutnosky plateau, onderweg stoppen we aan de Viluchinsky waterval. We bevinden ons nu in een gebied waar een ongeziene hoeveelheid vulkanische activiteit aanwezig is. Ons basiskamp aan de voet van de vulkanen laat ons toe ze in detail te exploreren. Aan Mutnosky bevindt zich een plateau waar we van dichtbij verschillende soorten vulkanische activiteiten kunnen observeren, zoals geisers, fumarolen en warmwaterbronnen die allerlei gassen en dampen verspreiden, een spectaculair schouwspel.

90 km – 5 u rijden

Dag 14 – 21.08  Mutnosky vulkaan

Vandaag staat de beklimming van de Mutnosky vulkaan van 2323m op het programma. De omgeving rond de top, waar verschillende kraters zijn samengesmolten, is misschien wel het mooiste vulkanische fenomeen van allemaal op Kamchatka. Het zicht vanop de top is schitterend: steile wanden omgeven een diep en uitgestrekt kratermeer (tot voor een krachtige uitbarsting in 1999 was dit een gletsjer), omringd door uitbarstingen van kokend water, gassen en rookpluimen van sulfer die je langs alle kanten kan horen en zien. Terugkeer naar hetzelfde kamp.

7 km – 6 u wandelen – 700 m klimmen/dalen

Dag 15 – 22.08  Gorely vulkaan

We wandelen deze tweede opeenvolgende dag naar de top van een vulkaan, Gorely (1829m). De azuurblauwe kratermeren rond de top gelegen, in combinatie met panoramische zichten op de Mutnosky, Vilyuchinsky, Opala en Avanchinskayavulkaan maken hier een fantastische belevenis van.
We overnachten in hetzelfde basiskamp van de vorige dagen.

10 km – 6 u wandelen – 750 m klimmen/dalen

Dag 16 – 23.08  Vulkanisch plateau Avacha

Met ons 6×6 voertuig rijden we via de uitgedroogde Sukhayarivier tot aan het Avacha vulkanisch plateau. We zetten een kamp op tussen de Avachinsky en Koryaksky vulkaan op 900m. Verkennende wandeling.

80 km – 3 u rijden – 3 u wandelen

Dag 17 – 24.08 Avacha vulkaan

We beklimmen de Avacha vulkaan 2751m, die via een gradueel pad naar de top gaat tot 30% stijgingspercentage. We nemen lunch aan de rand van de krater, die gevuld is met zwarte geharde lava na de uitbarsting van 1991. Wie de wandeling tot aan de top te lastig vindt kan ervoor opteren om ongeveer halfweg terug te keren. Je doet dan ongeveer 4 km en wandelt een 6-tal uur. De laatste vulkaan die we beklimmen deze reis heeft een adembenemend zicht op de top: de Stille Oceaan, de Petropavlovsk, Zhupanovsky en Koryakskyvulkaan en de Nalychevavallei.

8 km – 11 u wandelen – 1800 m klimmen/dalen

Dag 18 – 25.08  Reserve dag Avacha

We voorzien een reserve dag om de kans op een beklimming met goed weer te verhogen. Indien we de beklimming reeds op dag 17 hebben kunnen maken, kan er vandaag een excursie per helikopter gemaakt worden, zie ‘Praktische info/excursies’ voor een beschrijving hiervan.
Een boottocht op de Avacha bestaat eveneens tot de mogelijkheden.

Dag 19 – 26.08  Excursie dag

We voorzien deze dag om de kans te bieden  een  optionele helikoptervlucht te maken naar de Valley of the Geysers aan het Kronotsky natuurgebied, een werelderfgoed gebied. De gigantische geysers, immense vulkaanlandschappen en unieke fauna en flora zorgen voor een topdag. Wie liever opteert voor Kurilskoye meer, kan met grote zekerheid de Kamchtaka bruine beer van dichtbij observeren. Dit is een geliefkoosd gebied van de beren die in de zomer worden aangetrokken door de grote hoeveelheid zalm die je hier terugvindt. De spectaculaire vlucht op zich is een bezoek waard.

Dag 20 – 27.08  Petropavlovsk – Brussel

Internationale vlucht van Petropavlovsk naar Brussel via Moscow.          

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid        Prijs

08.08.22        27.08.22         Beschikbaar               4.875€

Inclusief

 • Internationale vlucht Brussel – Petropavlovsk Kamchatsky
 • Hotelovernachtingen Petropavlovsk – Esso – Paratunka
 • Excursies volgens programma
 • Lokaal ondersteuningsteam: Chauffeur – kok – gids
 • Engelstalige begeleiding
 • Alle maaltijden
 • Gebruik van kampeermateriaal
 • Permits
 • Inkom Nationale Parken
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Verplichte Verzekering (inclusief helikopterdekking)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken
 • Fooien
 • Visumkosten

Aantal deelnemers

Min. 6 deelnemers / Max. 12 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 1275€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

 

Praktisch

Inschrijvingen en opties

2 inschrijvingen

2 vrouwen (61, 68)

Reisdocumenten

Voor Kamchatka heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Je hebt eveneens een visum nodig bij een bezoek aan Kamchatka, dat deel uitmaakt van de Russische federatie. Klik hier voor meer informatie.
Zorg ervoor dat je voor het visaproces alle formaliteiten vervult en houdt er rekening mee dat het verschillende weken kan duren, start tijdig met de aanvraag.
Belangrijk om weten is dat bij de formaliteiten voor het Russisch visum een volwaardige bijstandsverzekering hoort. Hiervoor zal een attest van uw betreffende verzekering in het Engels moeten bijgevoegd worden, waarop duidelijk staat vermeld dat de polis wereldwijde dekking biedt, of met de expliciete vermelding dat de verzekering geldig is in Rusland.
Je hebt ook een uitnodiging nodig voor je visum aanvraag, die zal je per mail ontvangen, ten laatste 3 maanden voor vertrek.

Transport

Internationale vlucht

Er wordt vanuit Brussel naar Petropavlovsk-Kamchatsky gevlogen via Moscow.
Een maand voor vertrek ontvangt iedereen zijn E-Ticket.

6×6 vervoer

Voor alle verplaatsingen ter plekke maken we gebruik van eigen vervoer, een 6×6 met chauffeur. Dit is een aangepast voertuig met hogere ligging dat speciaal werd ontworpen om het moeilijke terrein aan te kunnen.
De wegen in Kamchatka zijn doorgaans in zeer slechte staat.

Helikoptervlucht

Er zijn verschillende mogelijkheden om bepaalde plekken per helikopter te bezoeken, zie hiervoor ‘Excursies’.

Overnachtingen

Comfortabel hotel

In Petropavlovsk, Esso & Paratunka wordt er in hotels in tweepersoonskamers overnacht met eigen sanitair.

Guesthouse

In Kozyrevsk slapen we in een eenvoudig guesthouse (cabins) met gedeeld sanitair.
Op basis van meerpersoons kamers. Individuele kamer is hier geen optie.

Degelijke tweepersoonstenten

We slapen onderweg in comfortabele tenten op basis van 2 personen. Een toilet tent wordt steeds voorzien, douches zijn niet aanwezig bij de tentovernachtingen.
We beschikken eveneens over een eettent, met tafel en stoelen.

 • Toeslag individuele kamer/tent : 435€

Maaltijden

In Petropavlovsk en Esso zijn verschillende restaurants aanwezig waar zowel westerse als lokale gerechten verkrijgbaar zijn. De overige maaltijden worden tijdens de reis door onze kok bereid. Hij voorziet een gevarieerd menu.
’s Middags een lichte lunch, bij wandeldagen picknick. Terwijl veel andere delen van Rusland vaak een door vlees gedomineerd menu hebben, is er in Kamchatka een ruim aanbod van vis. Tijdens de reis beschikken we steeds over water dat wordt meegenomen in ons voertuig. Het dient om te koken en is geschikt als drinkwater. Iedereen krijgt ook dagelijks water om zich te wassen.

Tijdsverschil

Het is in Kamchatka 10 u. later dan in België in augustus.

Taal

Russisch is de officiële taal in Kamchatka. De voornaamste etnische groepen, zoals de Evens, spreken een eigen taal.
Weinig mensen in Kamchatka spreken Engels.

Klimaat

De beste periode om Kamchatka te bezoeken is van juni tot september. Het klimaat is erg onvoorspelbaar, neerslag is nooit uitgesloten (in hoger gelegen gebieden zelfs sneeuw), ’s avonds koelt het snel af.
Gemiddelde temperatuur in augustus:

 • Petropavlovsk-Kamchatsky: 14-16°C
 • Esso: 15-17°C

Klik hier voor up-to-date weerinformatie.

Verzekering

Via Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance. Voor deze reis is een bijstandsverzekering verplicht. Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen. Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen. Je kan opteren voor een tijdelijke polis, indien je meerdere reizen (ook korte) per jaar maakt kan een jaarpolis interessanter zijn.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Voor deze reis moet je over een degelijke basisconditie beschikken. Tijdens de gehele reis worden dagwandelingen en enkele beklimmingen afgelegd. (5 tot 10 u wandelen).
Je draagt steeds enkel je dagrugzak, de bagage blijft op de accommodatie.
De beklimmingen gaan soms over lastig terrein en steile hellingen.
De Avacha beklimming is een lange klim/afdaling over steenpuin (min. 10 u wandelen). Onder begeleiding van onze deskundige lokale gids zijn de vulkaanbeklimmingen haalbaar voor iedereen. De beloning van deze inspanningen zijn sublieme zichten op unieke vulkaanlandschappen. Tolbachik en Avacha vulkanen zijn de langste & zwaarste wandelingen van de reis. Wie dit verkiest kan deze wandelingen inkorten zodat je slechts 4/6 uur wandelt (i.p.v. 10 uur).
Het gebrek aan comfort en wisselende weersomstandigheden tijdens de reis vereisen een flexibele instelling.
Niet te onderschatten bij een bezoek aan Kamchatka zijn de soms lange ritten over uitzonderlijk slechte wegen.
Niveau 2/3
Klik hier voor meer informatie over wandelniveau.

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding. In samenwerking met een Russische, Engelstalige lokale gids die Kamchatka in detail kent.

Bijeenkomst

Er wordt vóór de reis een bijeenkomst georganiseerd om samen het programma te bespreken en je medereizigers te ontmoeten.

Elektriciteit

In Kamchatka worden Europese stopcontacten gebruikt van 220 volt.
Op de accommodatieplaatsen is steeds elektriciteit beschikbaar.
Er zal tijdens de reis ook een generator zijn waarover je tijdens de kampeerovernachtingen kan beschikken voor o.a. het opladen van batterijen.

Financiën – Budget

De lokale munt is Roebel (RUB).
Klik hier voor de huidige wisselkoers.
In Petropavlovsk zijn voldoende geldautomaten aanwezig. De meeste aanvaarden buitenlandse kaarten. Zorg ervoor dat je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU-zone. Neem voor alle zekerheid ook een kredietkaart mee (Visa of MasterCard worden het meest aanvaard). Om op veilig te spelen neem je best wat cash mee (€ of USD). Reken op zo’n 150€ plaatselijke uitgaven voor o.a. dranken, fooien.

EHBO

Medische voorzieningen in Kamchatka zijn niet van hetzelfde niveau als in Europa. Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in. Aanbevolen persoonlijke medicatie: Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht. Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist. Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Er is voldoende plaats voorzien in de voertuigen voor bagage. Voorzie best een soepele reistas of rugzak. Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen. Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen draag je enkel een dagrugzak, min 30l. Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende. Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort).

 • Wandelschoenen geschikt voor zwaar en bergachtig terrein (bij voorkeur enkelomsluitend)
 • Lichte wandelschoenen/sportschoenen
 • Slaapzak (comfort -5°C)
 • Slaapmatje (type Thermarest wordt aanbevolen om het slaapcomfort te verhogen)
 • Wandelkousen
 • Waterdichte jas/broek
 • Fleece/Windstopper
 • Wandelbroek(en)
 • Handdoek
 • Short/zwemshort
 • Handschoenen (Gore-Tex)/muts
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Muggenbescherming
 • Pet of hoed
 • Drankfles (min.1 l)
 • Hoofdlamp (+ reserve batterijen)
 • Getten
 • Pincknick set (bord, bestek, beker)
 • Wandelstokken, handig voor vulkaanbeklimmingen (persoonlijke keuze)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve veters
 • Zakmes
 • Iets om te lezen
 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

Kamchatka: Boeiende  beschrijving van één van de meest fascinerende regio’s op aarde. Auteur: Diana Gleadhill

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Reyghere: Brugge
Anticyclone des Açores: Brussel

Korting aankoop outdoor materiaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden. In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald. Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat om bestemmingen die zeer goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen?
Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

EXCURSIES (richtprijzen 2021)

Kurilskoye Lake

Dagexcursie per helikopter die algemeen beschouwd wordt als de beste plek in Kamchatka om de bruine beer te observeren. De grote getallen beren die hier tijdens de zomer komen krijgen we te zien onder begeleiding van een lokale ranger, die ons de nodige veiligheidsvoorschriften en informatie geeft over de fauna en flora in dit gebied. De route gaat over Gorely, Mutnosky en vele andere vulkanen en biedt ongeziene panoramische zichten. Op de terugweg wordt er geland aan de Ksudachvulkaan waar we een korte wandeling maken. Een tweede landing is voorzien aan de Khudotkinskie warmwaterbronnen, waar je kan baden in de grootste hot springs uit Kamchatka.
Er wordt een derde landing voorzien onderweg. 22 plaatsen per helikopter, zo goed als alle plaatsen zijn aan het raam.

Duur: 6 uur – Richtprijs 750€

Valley of the geysers:

Dagexcursie per helikopter naar een gebied nabij het Kronotsky natuurpark waar je van nabij heel wat vulkanische activiteiten kan observeren, waaronder actieve geisers, fumarolen, warmwaterbronnen, zuurmeren en kokende modderpoelen. Via platformen en korte wandelingen krijg je overzichtelijke beelden met deskundige uitleg van je lokale gids. De zichten onderweg zijn subliem en laten je Kamchatka vanuit de lucht op een heel andere manier ervaren. Er worden 3 landingen voorzien 22 plaatsen per helikopter, zo goed als alle plaatsen zijn aan het raam.

Duur: 6 uur – Richtprijs 750€ 

Avacha Baai

Dagexcursie op de op één na grootste natuurlijke baai ter wereld. We varen tot aan Starichkov eiland, waar we vogelkolonies kunnen observeren. Orka’s, zeehonden en walvissen worden vaak gespot in de baai.
De zichten van de vulkanen in de omgeving zijn erg mooi.
Er gaat een duiker mee die onderweg verschillende ‘sea creatures’ naar boven brengt.

Duur: 6 uur – Richtprijs 140€

 

Foto's

Kamchatka - zonsondergang
Kamchatka
Kamchatka - Gorely vulkaan
Kamchatka
Kamchatka - vulkaan
Kamchatka
Kamchatka - vulkanen
Kamchatka
Kamchatka - beer met jongen
Kamchatka
Kamchatka - zeeleeuwenkolonie
Kamchatka
Kamchatka - vulkaan
Kamchatka
Kamchatka - vulkaan
Kamchatka
Kamchatka - King crab
Kamchatka
Kamchatka - orca's
Kamchatka
Kamchatka - vos
Kamchatka
Kamchatka - vulkanische landschappen
Kamchatka
Kamchatka - vulkaanmeer
Kamchatka
Kamchatka - kust
Kamchatka
Kamchatka - marmot
Kamchatka
Kamchatka - bron
Kamchatka
Kamchatka - berglandschap
Kamchatka
Kamchatka - zeeleeuwen
Kamchatka
Kamchatka - vulkaan
Kamchatka
Kamchatka - vulkaan
Kamchatka
Kamchatka - vulkaanlandschap
Kamchatka