Overzicht Nieuw Zeeland

Wandelreis op het noord- en zuideiland

In een uithoek van de Stille Oceaan ligt Nieuw-Zeeland, waar je een enorme verscheidenheid aan landschappen terugvindt. We starten deze 29-daagse reis in Auckland, de meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. Op het schiereiland van Coromandel wandelen we door dichte wouden. In Rotorua zijn vulkanische activiteiten duidelijk zichtbaar. Tongariro crossing is een dagwandeling die ons langs ongeëvenaarde vulkanische landschappen brengt. Vanuit Wellington, de aangename hoofdstad van NZ, gaan we per ferry naar het Zuideiland.

Nelson Lakes NP is gekend voor zijn vele meren, een wandeling hier kan niet ontbreken. Abel Tasman is een nationaal park met diepe baaien en prachtige stranden. We rijden langs de spectaculaire westkust, met Fox Glacier als hoogtepunt. Via Wanaka, waar we een wandeling naar een gletsjer maken, en Queenstown, bereiken we Te Anau, dat aan de rand van Fjördland is gelegen. Hier maken we een dagwandeling, of kunnen geïnteresseerden een cruise maken. Een uitdagende 3-daagse tocht brengt ons tot diep in Fjördland.

Steward Island is een minder bezocht eiland dat nog uit één grote wildernis bestaat. Hier maken we enkele mooie wandelingen en spotten we misschien de Kiwi, die symbool staat voor Nieuw Zeeland. Via de spectaculaire kustlijn van de Catlins, waar vaak zeehonden gespot worden, komen we toe aan de imposante  Mount Cook, de hoogste berg van dit uitzonderlijke land. Een betere plek om de reis af te sluiten is moeilijk denkbaar.

Programma

Dag 1 – 21.01 Brussel – Auckland

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Auckland.

Dag 2 – 22.01 Brussel – Auckland

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Auckland.

Dag 3 – 23.01 Auckland

Nieuw-Zeeland telt 4,5 miljoen inwoners, 1/3 daarvan woont in Auckland, met voorsprong de grootste stad van het land. Doordat hier heel wat groeperingen uit de Stille Zuidzee-eilanden wonen, is het een heel kosmopolitische stad. Vanuit de luchthaven rijden we naar onze mooi gelegen accommodatie op het Coromandel schiereiland waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

105 km – 1,5 u rijden

Dag 4 – 24.01 Coromandel Peninsula

Coromandel is een dichtbebost schiereiland, waarvan een groot deel beschermd gebied is. Hier maken we een dagwandeling die ons lang de Kauaeranga vallei brengt. Ze loopt door het Coromandel massief, waarvan de hoogste toppen 900m zijn.

17 km – 7 u wandelen

Dag 5 – 25.01 Coromandel – Rotorua

We rijden naar het centrum van het Noordeiland, van ver ruiken we Rotorua al, ook fartopolis geheten. De vulkanische activiteiten in deze regio maken het een bezoek meer dan waard. Verder tref je hier geisers, modderpoelen, en indrukwekkende viewpoints aan. Maori cultuur staat eveneens op het programma.

165 km – 2,5 u rijden

Dag 6 – 26.01 Rotorua – Tongariro

We verlaten Rotorua en bezoeken ten zuiden hiervan Waimangu, het jongste geothermisch systeem ter wereld. De spectaculaire Huka waterval in deze regio kan niet ontbreken. Nadien rijden we verder naar Tongariro NP, we zien onderweg reeds verschillende vulkanen, waaronder Ruapehu. Deze vulkaan werd in de Lord of the Rings als Mount Doom voorgesteld. We overnachten vlakbij het park, in rustig gelegen accommodatie.

190 km – 2,5 u rijden

Dag 7 – 27.01 Tongariro crossing

De wandeling die vandaag op het programma staat behoort ongetwijfeld tot één van de meest spectaculaire die je in Nieuw-Zeeland kan maken. De felblauwe kratermeren, grote lavavelden, kleurschakeringen, geisers, en prachtige zichten zorgen voor een topwandeling. We worden per shuttlebus op het einde van de wandeling terug naar onze accommodatie gebracht.

19,5 km – 7 u wandelen – 1100 m klimmen/dalen

Dag 8 – 28.01 Tongariro – Wellington

We verlaten de spectaculaire regio van Tongariro en rijden via het centrum en de westkust naar de hoofdstad van NZ: Wellington. Deze aangename stad heeft een aantal plekken die een bezoek waard zijn, Te Papa museum is niet te missen. Hier vind je o.a. veel over de Maori cultuur terug. ’s Avonds eten we in één van de vele uitstekende restaurants. Overnachting in een centraal gelegen hotel. 

340 km – 4 u rijden

Dag 9 – 29.01 Wellington – Kaikoura

We verlaten het noordelijk eiland via een ferryboot die ons naar het zuidelijk eiland brengt. We varen langs diepe fjorden (Sounds geheten in NZ) naar Picton. Op het zuidelijk eiland woont slechts 1 miljoen mensen, die grotendeels in de 3 voornaamste steden wonen: Christchurch, Dunedin en Nelson. Nadijn rijden we verder in zuidelijke richting tot aan Kaikoura. In de namiddag maken we een eenvoudige wandeling op het schiereiland van Kaikoura met mooie zichten onderweg.

3u varen – 150 km – 2,5 u rijden / 12 km – 3,5 u wandelen

Dag 10 – 30.01 Kaikoura – St. Arnaud 

Kaikoura wordt terecht als één van de beste plekken ter wereld beschouwd om walvissen te spotten. Via een optionele excursie vaar je in volle zee om van dichtbij deze giganten te spotten. De reden waarom er hier bijna altijd walvissen aanwezig zijn is dat er een onderwaterravijn ligt, vol met plankton. Wie liever niet meevaart kan een strandwandeling maken in de omgeving van Kaikoura. Indien er teveel wind is (wat geregeld voorkomt), worden excursies soms uitgesteld of geannuleerd. In de namiddag rijden we naar het centrum van het land via een mooie weg tot aan St.Arnaud, dat aan één van de meest uitgestrekte Nationale Parken van NZ ligt: Nelson Lakes. Hier overnachten we in goed gelegen cabines.

130 km – 1,5 u rijden – 3 u varen

Dag 11 – 31.01 St. Arnaud – Takaka

Op korte afstand van de accommodatie gelegen start de wandeling naar Mt.Robert, gelegen in Nelson Lakes National Park. Onderweg hebben we mooie zichten op de omliggende meren. Nadien rijden we verder naar Takaka, dat in de noordelijke tip van het zuideiland is gelegen. De komende twee nachten verblijven we in degelijke cabines. 9km – 5 u wandelen – 580m klimmen /dalen

160 km – 2,5 u rijden

Dag 12 – 01.02 Abel Tasman NP

We maken een dagtocht in één van de bekendste Nationale Parken van NZ: Abel Tasman, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger. Er wordt bewust gekozen om de noordelijke, minder toeristische kant van het park te bezoeken. Het goed begaanbare pad loopt over een zogenaamde ‘Great Walk’, slechts een handvol wandelingen in NZ kregen deze quotatie o.w.v hun uitzonderlijke kwaliteit. We moeten hier rekening houden met getijden en wandelen langs verschillende baaien.

21 km – 6 u wandelen

Dag 13 – 02.02 Takaka – Punakaiki

Vandaag rijden we naar Punakaiki, gelegen aan de westkust. Onderweg maken we een korte wandeling aan Cape Faulwind, waar een zeehondenkolonie is. We bezoeken de ‘Pancake Rocks’, bizarre rotsformaties aan de Tasmaanse zee. Het Punakaiki – Pororari circuit loopt door wouden langs de Pororari rivier, 3 u wandelen.
Onze accommodatie ligt vlakbij een strand waar je een fotogenieke zonsondergang kan meemaken.

330 km – 4 u rijden

Dag 14 – 03.02 Punakaiki – Fox

We volgen verder de westkust, en maken verschillende stopplaatsen onderweg. Hokitika is een historisch stadje dat gekend is voor jade, die je in deze omgeving kan vinden. In de namiddag bestaat er de mogelijkheid om de gletsjer van Fox te bezoeken (genoemd naar een voormalige eerste minister in NZ). Sinds enkele jaren is het niet meer mogelijk om de gletsjer per bus te bezoeken. De enige mogelijkheid is nu per helikopter, bij goed weer is dit een geweldige ervaring.
Je krijgt vanuit de lucht zicht op de hoogste toppen van NZ, en maakt, onder begeleiding van een ervaren gids, een wandeling op de gletsjer.

240 km – 3 u rijden

Dag 15 – 04.02 Fox – Wanaka

Vanuit Lake Matheson, vlakbij Fox Village gelegen, kan je bij helder weer Mt.Cook zien liggen, we maken een wandeling rond het meer, 1 uur wandelen. Hierna rijden we weg van de westkust richting Wanaka, gelegen aan een meer waar een relaxte sfeer heerst. Onderweg bezoeken we verschillende watervallen.

260 km – 3,5 u rijden

Dag 16 – 05.02 Mt. Aspiring NP

Mt.Aspiring NP geldt als één van de meest gevarieerde parken in NZ. Rob Roy Glacier is het indrukwekkende eindpunt van een wandeling die in de Aspiring vallei start en door bosrijk gebied omhooggaat tot aan een gletsjer. Wie bij terugkomst in Wanaka graag nog wandelt heeft keuze uit verschillende wandelpaden langs de rand van het meer.

160 km – 2,5 u rijden

10,5 km – 4 u wandelen – 460 m klimmen/dalen

Dag 17 – 06.02 Wanaka – Glenorchy

Onderweg naar Queenstown kan er gestopt worden aan Karawau Bridge, waar bungee liefhebbers zich kunnen laten gaan. Het gezellig drukke Queenstown wordt wel eens ‘the adventure capital of the world’ genoemd. Zowat iedere denkbare activiteit is hier mogelijk, jetboating, bungeejumping, skydiving, mountainbike, rafting, deltavliegen… Wie het liever wat rustiger aan doet, kan Queenstown bezoeken, waar heel wat winkels en cafés zijn. Een wandeling is ook een optie, de zichten vanuit de heuvels achter Queenstown op de bergketen ‘the remarkables’ zijn de moeite waard. Een schitterende weg via Wakatipu Lake brengt ons naar Glenorchy, waar we in originele accommodatie verblijven.

115 km – 2 u rijden

Dag 18 – 07.02 Dart Reese – Te Anau

De zuidelijke kant van Mt.Aspiring is dichtbebost, we maken hier een wandeling die door het woud gaat, en langs een rivier. We rijden nadien verder naar Te Anau, gelegen aan het gelijknamige meer, het grootste van het zuideiland van NZ.

220 km – 2,5 u rijden

12 km – 4 u wandelen – 200 m klimmen/dalen

Dag 19 – 08.02 Kepler Track

Fjördland is met voorsprong het grootste Nationale Park van Nieuw-Zeeland. In dit mysterieuze park met dicht regenwoud zijn verschillende mogelijkheden om de dag te vullen. Milford Sound of Doubtful Sound zijn te bezoeken via optionele tours (zie excursies). Doubtful Sound is een diepere fjörd dan Milford Sound en je komt tot aan de zeemonding. Het is ook mogelijk om een wandeling op de Kepler Track te maken, met mooie zichten onderweg.

22 km – 6 u wandelen – 800 m klimmen/dalen

Dag 20 – 09.02 Humpridge Track I

Een circuit van 3 dagen dat gedeeltelijk door Fjördland NP loopt en gedeeltelijk door privé beheerd land. We overnachten in degelijke hutten, met een ruime keuken, living en gedeeld sanitair. Kamers worden met 6-8 personen gedeeld. Beddengoed en handdoeken zijn hier aanwezig, ontbijt wordt voorzien. Je hoeft enkel je eigen kledij voor 3 dagen mee te nemen, en picknick voor onderweg. De voeding voor het avondmaal wordt per helikopter in de hutten geleverd. Aangezien we het avondmaal zelf zullen klaarmaken, zal dit bestaan uit eenvoudige gerechten. Het gaat om een afwisselende en uitdagende wandeling door wouden en langs stranden, met zichten onderweg op de omliggende bergen en meren. In de Waewae baai worden vaak Hecor dolfijnen gespot, de kleinste dolfijnsoort ter wereld, die enkel in NZ voorkomt. De paden zijn goed onderhouden, een deel loopt over ‘boardwalks’, we wandelen over verschillende historische houten bruggen.

160 km – 2,5 u rijden

Dag 1: 19 km – 7 u wandelen – 940 m klimmen

Dag 21 – 10.02 Humpridge Track II

Dag 2: 19 km – 7 u wandelen – 920 m dalen

Dag 22 – 11.02 Humpridge Track III

Na het beëindigen van de trekking rijden we verder naar Invercargill, waar we in een comfortabel hotel overnachten.

Dag 3: 17 km – 6 u wandelen – 1,5 u rijden

Dag 23 – 12.02 Invercargill – Steward Island

Na enkele stevige wandeldagen maken we er vandaag een relaxte dag van. Een korte rit brengt ons naar Bluff, waar we het voertuig op een bewaakte parking achterlaten, en enkel onze bagage meenemen voor de komende 2 dagen. We steken de Foveaux Strait over naar Steward Island, het 3de grootste eiland van Nieuw-Zeeland. Steward Island heeft slechts 400 permanente inwoners en bestaat uit één grote wildernis. Het is wellicht de beste plek in NZ om de zeldzame kiwi te spotten, wat een nachtdier is. In de namiddag bezoeken we Ulva Island, een klein eiland met verschillende wandeltrails waar heel wat vogels voorkomen zoals de Kaka, Weka, Fantail en nog vele anderen. ’s Avonds bestaat er de mogelijkheid om samen met een lokale gids op zoek te gaan naar de kiwi, een optionele excursie.
De komende twee nachten verblijven we in ideaal gelegen, comfortabele bungalows.

25 km – 30 min rijden – 1 u varen – 2 u wandelen

Dag 24 – 13.02 Steward Island

Geen betere manier om Steward Island beter te leren kennen dan het eiland verder te voet te verkennen. We worden per boot afgezet aan de start van de wandeling, en gaan via een goed aangeduid pad terug naar Oban. We komen verschillende mooie baaien voorbij, schitterende stranden, en wandelen door dichte wouden. Er wordt ook wat geklommen (en gedaald), max 200m hoogteverschil.
De kans bestaat dat we in één van de baaien zeehonden of zeeleeuwen spotten.

21 km – 8 u wandelen – 1 u varen

Dag 25 – 14.02 Catlins

Nadat we terug op het ‘vasteland’ toekomen (South Island) rijden we langs de kust verder langs ‘The Catlins’, een regio die via een aantal prachtige baaien loopt. Onderweg maken we verschillende stopplaatsen, o.a. aan Waipapa Point, waar vaak zeehonden en pinguïns te zien zijn, Slope Point, het meest zuidelijke punt van NZ, Curio Bay, waar geregeld orka’s worden gespot, en stoppen aan de MacLean waterval. Bij iedere stopplaats maken we een korte wandeling. We overnachten in Balclutha, dat strategisch is gelegen.

190 km – 3 u rijden – 3u wandelen – 1 u varen

Dag 26 – 15.02 Catlins – Twizel

We gaan verder langs de kust tot aan de Moeraki Boulders. Deze grote stenen zijn zowel bij hoog- als bij laagwater indrukwekkend, het blijft een mysterie hoe ze er gekomen zijn. Via het binnenland rijden we tot aan Twizel, waar we zullen overnachten. Bij goed weer rijden we tot aan een ideaal viewpoint om Mount Cook te aanschouwen, 3724m, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.
We maken een korte wandeling in de omgeving van Twizel, waar we overnachten.

19365 km – 4,5 u rijden

Dag 27 – 16.02 Mt. Cook NP

Vandaag rijden we tot aan Mount Cook Village, met onderweg een prachtig uitkijkpunt. Er staat een stevige wandeling op het programma naar Mueler Hut, middenin de Nieuw-Zeelandse Alpen gelegen met spectaculaire zichten onderweg op de besneeuwde bergtoppen. Als beloning wacht ons een uitgebreid buffet in Mt.Cook Village.

20 km – 7 u wandelen – 1000 m klimmen/dalen

Dag 28 – 17.02 Mt. Cook – Dubai

Via het centrum van het eiland rijden we terug naar de hoofdstad van het zuideiland. Het centrum van Christchurch is nog steeds in opbouw na de verwoestende aardbevingen van 2011. Lunch in een uitstekend restaurant aan Hagley park gelegen. We maken in de namiddag een wandeling door de botanische tuinen van dit ruime park en rijden tegen de avond terug naar Christchurch International Airport voor de terugvlucht naar België.

300 km – 3,5 u rijden

Dag 29 – 18.02 Aankomst Brussel

Aankomst Brussel vanuit Dubai.

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid        Prijs

21.01.23         18.02.23           Volzet                         6.075€

Inclusief

 • Internationale vlucht Brussel – Auckland/ Christchurch – Brussel
 • Alle overnachtingen
 • Comfortabel privévoertuig met veel ruimte voor bagage.
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Ferry Wellington – Picton
 • Ferry Bluff – Oban
 • Inkom Nationale Parken
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Verplichte verzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken
 • Fooien
 • Visumkosten

Aantal deelnemers

Min. 6 deelnemers / Max. 11 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 1835€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

Praktisch

Inschrijvingen en opties

10 personen

4 koppels (66-67, 58-60, 55-59, 59-57)

1 man (65)

1 vrouw (62)

Reisdocumenten

Om Nieuw-Zeeland te bezoeken heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Sinds oktober 2019 heb je een NZETA (New Zealand Electronic Travel Authorisation) nodig. Dit kan je online doen, volg de eenvoudig te volgen stappen, en betaal via kredietkaart. Kost 12 NZD (of 9 NZD via App).
Je hebt eveneens een IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy) nodig.
Kost 35 NZD
Let op NZETA & IVL zijn verplicht voor iedere bezoeker aan Nieuw -Zeeland. Klik hier om NZETA en IVL aan te vragen.

Transport

Internationale vlucht

Efficiënt vluchtschema met Emirates vanuit Brussel via Dubai naar Auckland.
Een maand voor vertrek ontvangt iedereen het E-Ticket.

Privévoertuig

Tijdens de gehele reis beschikken we over een eigen, comfortabel voertuig met veel ruimte voor bagage.

Ferry

Vanuit Picton nemen we een ferry door de Marlborough Sounds naar Picton.
Vanuit Bluff nemen we een ferry naar Oban, Steward Island.

Overnachtingen

Motels – bungalows – cabins

We overnachten tijdens de reis afwisselend in motels, bungalows, of cabins, steeds met het nodige comfort. Op sommige plekken beschikken we over een keuken, en living. Badkamers zijn privé per kamer, of worden door enkele kamers gedeeld, afhankelijk van de locatie. Alle overnachtingsplekken zijn goed gelegen en comfortabel.

 • Toeslag individuele kamer: 820€

Maaltijden

We ontbijten steeds aan de accommodatie. Lunch bestaat uit een eenvoudige snack of picknick tijdens de wandelingen. ’s Avonds gaan we vaak op restaurant, een aantal keren koken we ook zelf.
Nieuw-Zeeland kent een grote variëteit aan vis, het is ook gekend voor het uitstekende lamsvlees.

Tijdsverschil

Het is in Nieuw-Zeeland in december 11 uur later dan in België.

Taal

De officiële taal in Nieuw-Zeeland is Engels.
Maori (de taal van de oorspronkelijke Maori inwoners) is sinds 1987 erkend als officiële taal.

Klimaat

De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn tegenovergesteld aan die op het noordelijk halfrond. Concreet betekent dit dat het van november tot maart zomer is in Nieuw-Zeeland en van juni tot augustus winter. Het Noordeiland kent een subtropisch klimaat, het zuidelijk eiland een gematigd klimaat. Nieuw-Zeeland kent tijdens de zomer meer stabiele periodes, en de temperaturen liggen hoger. Dit is de beste periode om het land te bezoeken. Het Zuideiland, voornamelijk de westkant, heeft een minder betrouwbaar klimaat, neerslag is steeds mogelijk. Gemiddelde temperatuur in januari:

 • Wellington 20° – 22°C
 • Auckland 22° – 24°C
 • Invercargill 16° – 18°C

Klik hier voor up-to-date weerinformatie.

Verzekering

Bij Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance. Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht. Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen. Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen. Je kan opteren voor een tijdelijke polis, indien je meerdere reizen (ook korte) per jaar maakt kan een jaarpolis interessanter zijn.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Tijdens de wandeldagen wordt er gemiddeld tussen de 4 – 7 uur per dag gewandeld over gevarieerd terrein. Vaak zijn er boomwortels of rotsachtige paden, bij regen kan er modder zijn. Tijdens sommige wandelingen, zoals aan Mt.Cook of tijdens de 3-daagse tocht worden er hoogteverschillen afgelegd tot 1000m per dag. Een goede basisconditie is nodig om deze reis op fysiek vlak vlot te laten verlopen.
Niveau 2/3
Klik hier voor meer informatie over niveau.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding.
Klik hier voor meer informatie over je begeleider.

Bijeenkomst

Er wordt voor de reis een bijeenkomst georganiseerd om samen het programma te bespreken, en je medereizigers te ontmoeten.

Elektriciteit

In Nieuw-Zeeland worden andere stopcontacten gebruikt als in Europa. Je neemt best een universele adapter mee. Er zal tijdens de reis overal elektriciteit aanwezig zijn.

Financiën – Budget

De lokale munt op Nieuw-Zeeland is Nieuw-Zeelandse dollar (NZD).
Klik hier voor de huidige wisselkoers. Er zijn tijdens de reis overal geldautomaten aanwezig. Het is niet nodig om van thuis USD of € mee te nemen. Check voor vertrek bij je bank of je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU-zone. Kredietkaarten, MasterCard, Visa in de eerste plaats, worden bijna overal aanvaard. Reken op zo’n 200€ voor lokale uitgaven, voor o.a. dranken. Optionele excursies zijn hier niet inbegrepen (zie verder).

EHBO

Medische voorzieningen zijn uitstekend in Nieuw-Zeeland. Een bijstandsverzekering wordt steeds aangeraden, medische kosten kunnen onverzekerd zeer hoog oplopen in Nieuw-Zeeland. Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in. Aanbevolen persoonlijke medicatie: Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht. Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist. Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Je kan zowel een harde als zachte reistas voorzien, je hoeft niet te besparen op bagage want er is een ruime trailer voorzien. Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen. Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen is een dagrugzak voldoende, (minimum 28l). Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende. Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort..)

 • Wandelschoenen geschikt voor bergachtig terrein.
 • Lichte wandelschoenen/sportschoenen
 • Eventueel sandalen
 • Wandelkousen
 • Waterdichte jas/broek
 • Fleece/windstopper
 • Wandelbroek
 • Handdoek
 • Short (zwemshort/badpak)
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Pet of hoed
 • Drankfles (min. 1l)
 • Wandelstokken (persoonlijke keuze)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

Long cloud ride: Boeiend reisverhaal van een vrouw die 10.000 km fietst doorheen Nieuw-Zeeland.
Auteur: Josie Dew
100% Pure New Zealand: Informatie Nieuw-Zeeland

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Reyghere: Brugge
Anticyclone des Açores: Brussel

Korting aankoop outdoor materiaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden. In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald. Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat steeds om bestemmingen die zeer goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

OPTIONELE EXCURSIES (Richtprijzen 2022)

Fox Glacier

Op weinig plekken in de wereld komen gletsjers zo dicht bij de oceaan als in Nieuw-Zeeland. De laatste jaren heeft Fox Glacier bij het terugtrekken voor een ravage gezorgd, die het niet meer toelaat de gletsjer van op land te bezoeken. Hiervoor moet nu een helikopterexcursie gemaakt worden. We landen hoog op de gletsjer en verkennen, o.l.v. een professionele gids het onaangetaste ijs, met spectaculaire vergezichten.

Prijs 450 NZD

Milford Sound

Vanuit onze accommodatie rijden we met een voertuig, dat gedeeld wordt met andere klanten, via een prachtige weg naar het startpunt van de bootexcursie. Mitre Peak is een mytische berg die we tijdens de excursie naar Miljord Sound zien liggen. Verschillende watervallen, mooie bergzichten, en aparte landschappen zien we aan ons voorbij gaan in de meest gekende Sound (fjörd) van NZ. Via dezelfde weg keren we terug naar Te Anau.

Prijs 129 NZD

Doubtful Sound

We worden voor deze excursie aan onze accommodatie opgehaald, en rijden naar Lake Manapouri. Per boot steken we het meer over met mooie zichten op de omliggende bergen. Een korte busrit brengt ons naar Doubtful Sound, per boot varen we tot het einde van deze sound. In tegenstelling tot Milford Sound varen we tot het einde van de sound. Vaak worden hier zeehonden gespot.

Prijs 199 NZD

 

Foto's

Nieuw Zeeland - kustlijn
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - strand
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Tongariro crossing
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - meer
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - strand
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - meer
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Westkust
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - lupines
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Te Waikoropupu bron
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - rivier
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Rob Roy Glacier
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - berglandschap
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - waterval
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Laka Wakatipu
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - zeehond
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Queenstown
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - baai
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Queenstown
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland