Kris

Als  oprichter en bezieler van  Offtrack heeft Kris een passie voor bergen die hem veelvuldig naar alle grote bergketens in de wereld heeft gebracht.

offtrack.be

Kris Lippens (1972) wist al snel dat België voor hem te klein zou zijn.
Zijn eerste langdurig verblijf in het buitenland was in Mallorca, waar hij zijn intrede deed in de reiswereld.
In 1999 kwam hij terecht in Bolivië, waar tijdens een 5-jarig verblijf zijn passie voor de bergen ontstond. Begeleiden van tochten in de Boliviaanse en Peruaanse Cordilleras, zowel te voet als met de mountainbike, stonden centraal.
Zijn volgende thuis werd Catalonië, waar hij verschillende jaren heeft doorgebracht. In Spanje verkende hij grondig de Pyreneeën, en minder gekende bergregio’s, waar hij heel wat trektochten deed.
Voor verschillende Belgische, Nederlandse, Franse en Boliviaanse reisorganisaties werkte hij jarenlang als reisproducer en begeleider.

  • Organiseerde en begeleidde de laatste 20 jaar een groot aantal reizen naar de meest uiteenlopende bestemmingen
  • Een groot aantal trekkings in de Andes, Himalayas, Pyreneeën, Karakoram, Caucasus, en Centraal Azië werden succesvol afgerond
  • Deed Alpine ervaring op en heeft verschillende 6000+ m bergen beklommen
  • 8 Base Camps bereikt van de 8000+m bergen (14) in de wereld
  • Zeer ervaren in verschillende regio’s: Latijns-Amerika, Oceanië en Centraal-Azië in het bijzonder
  • De laatste 20 jaar onafgebroken de wereld verkend, doorgaans stonden bergregio’s centraal
  • Levensgenieter, geregeld op tropische bestemmingen terug te vinden

Offtrack werd opgericht vanuit de gedachte dat in de steeds drukker bereisde wereld gelijkgezinden bestaan: mensen die graag minder bezochte regio’s bezoeken, naar desolate gebieden, op plekken waar je optimaal kan genieten van de bergen en de natuur.
Alle reizen van Offtrack worden ter plaatse voorbereid, lokale contacten zorgvuldig uitgekozen, steeds met originele programma’s.