Overzicht Nepal

Dhaulagiri Circuit: één van de mooiste trekkings in de Himalayas 

Dhaulagiri, 8167m, is de 7de hoogste berg ter wereld. Het circuit rond deze imposante berg laat je kennismaken met de meest indrukwekkende berglandschappen die je in de Himalaya kan vinden.
In het Dhaulagiri massief liggen 14 bergen die hoger zijn dan 7000 meter.
We volgen de Myagda Khola rivier via Darbang en wandelen de eerste dagen door dicht regenwoud en uitgestrekte bossen. Geleidelijk aan winnen we aan hoogte en bereiken het basiskamp van Dhaulagiri.
Om de kans op een degelijke acclimatisatie te optimaliseren worden er twee acclimatisatiedagen voorzien in Italian Base Camp en Dhaulagiri Base Camp.
We overwinnen tijdens de trekking twee hoge passen: French Pass, gelegen op 5360m en Dhampus Pass, die 5250m hoog is. Vanop de passen heb je panoramische zichten op het Annapurna massief en Mustang. Via de Kali Gandaki vallei komen we toe in Jomsom, het eindpunt van de trekking.
We relaxen na de trekking aan het meer van Pokhara en leren in Kathmandu de Nepalese cultuur kennen.

Een trekking die zich voor een deel afspeelt op grote hoogte (tussen 4000 en 5300 meter). Ondersteuning wordt voorzien door een ervaren Nepalees team dat voor alle comfort zorgt.
Het Dhaulagiri Circuit is geschikt voor de ervaren trekker die voor een fysieke uitdaging te vinden is.

Het avontuurlijke karakter van deze reis maakt ernaar dat onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken, tot een verandering van dagindeling of programma kan leiden.

Programma

Dag 1 – 25.10 Brussel – Kathmandu

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Kathmandu.

Dag 2 – 26.10 Aankomst Kathmandu

Aankomst in Kathmandu, hoofdstad van Nepal. Na de nodige formaliteiten rijden we naar het centrum van de stad, waar ons hotel is gelegen. In de namiddag verkennen we de omgeving van ons hotel.

Dag 3 – 27.10 Kathmandu

Kathmandu ontdekken is altijd een ervaring. Met onze lokale gids, die zijn stad inside out kent starten we aan Durbar Square, het hart van de stad. Fascinerende religieuze gebouwen zoals Pashupatinath, Swayambhunath en de indrukwekkende stupa van Boudhanath zorgen voor een gevulde dag.
In de altijd hectische wijk Thamel sluiten we de dag af in een lokaal restaurant.

Kathmandu 1400m

Dag 4 – 28.10 Kathmandu – Pokhara

Na het ontbijt rijden we met onze bus naar Pokhara. We laten het hectische Kathmandu achter ons en rijden door het centrum van het land langs groene valleien en rivieren. Het drukke verkeer, landverschuivingen (die geregeld voorkomen) kunnen voor vertraging zorgen. Onderweg lunchen we in Muglin.
We overnachten in een rustig gelegen hotel in Pokhara.
Bagage die we niet meenemen op de trekking kan hier worden achtergelaten. Op het einde van de trekking slapen we hier opnieuw.

200 km – 7 u rijden

Dag 5 – 29.10 Pokhara – Darbang – Dharapani

Vanuit Pokhara rijden we via Beni tot aan Darbang, waar de trekking van start gaat over een suspension brug. We maken kennis met het ondersteuningsteam en na de lunch starten we met wandelen.
De komende dagen komen we voorbij verschillende dorpen, langs vruchtbare valleien en hebben we af en toe zicht op de indrukwekkende zuidwand van Dhaulagiri. Chettri en Gurung stammen, die tot de oorspronkelijke bevolking van Nepal behoren, wonen in deze regio.
In de late namiddag komen we toe aan de eerste kampplaats

105 km – 4 u rijden 

5 km – 3 u wandelen – 550m klimmen/ 100m dalen –

Kampplaats 1550m

Dag 6 – 30.10 Dharapani – Muri

Na een korte klim dalen we geleidelijk en hebben zicht op het dorp Takum, dat op 1670m is gelegen.
We komen heel wat rijstplantages voorbij, ook tarwe wordt hier verbouwd. We stijgen verder tot op 1990m en dalen nadien via een hele reeks trappen terug af door bosrijk gebied. Nadat we de suspensionbrug Dhara Khola hebben overgestoken bereiken we een eind verder het dorp Muri. De meeste inwoners van dit dorp zijn van de Magar etnische groep. We kamperen in de omgeving van het dorp.

9 km – 5 u wandelen – 700m klimmen/250m dalen

Kampplaats 1850m

Dag 7 – 31.10 Muri – Boghara

Na het ontbijt dalen we af tot aan de Muli Khola rivier, die we via een brug oversteken. Vandaag komen we voorbij heel wat bamboe woud, landbouwgrond en boerderijen. Het pad in de namiddag wordt steiler, we bereiken een hoogte van 2340m. Onderweg hebben we zicht op de bergen Jirbang, 6063m en Ruyachaur Dhuri, 5724m.
We wandelen voorbij rotswanden en zien de vallei van Dhurhosh Khola liggen. Langs de afdaling richting Boghara komen we heel wat bamboe en riet voorbij. We kamperen in de buurt van het dorp Boghara, het laatste permanent bewoonde dorp dat we op de trekking zullen tegenkomen.

9 km – 7 u wandelen – 950m klimmen/530m dalen

Kampplaats 2080m

Dag 8 – 01.11 Boghara – Dobang

De komende dagen volgen we de rivier Myagdi Khola, een rivier met een groot watervolume aangezien ze rechtsreeks uit de bergen komt. We dalen via jungle begroeiing naar de rivier via varens, bamboe en maïs. Rotsen zijn hier met mos begroeid, een vochtige regio waar de paden modderig kunnen zijn.
We houden onderweg lunch in het dorp Lipshe. Heel wat inwoners leven van de opbrengst van honing, die ze halen uit grote bijennesten aan de nabijgelegen kliffen.
Heel de dag gaat het bergop en bergaf door dichte jungle.
Onze kampplaats Dobang ligt in een open ruimte in het bos, vlakbij hebben we water.

6 km – 7 u wandelen – 930m klimmen/ 270m dalen

Kampplaats 2500m

Dag 9 – 02.11 Dobang – Sallaghari

We wandelen verder door dichte vegetatie, de begroeiing bestaat overwegend uit varens, bamboe en rododendron. Hier en daar moeten we over omgevallen bomen klauteren, landverschuivingen zorgen vandaag soms voor korte detours. Via een brug bereiken we de oostelijke oever van de Myagdi Khola rivier.
We overnachten op een open plek in het bos, de kampplaats is Sallaghari geheten.

5 km – 5 u wandelen – 800m klimmen/150m dalen

Kampplaats 2860m

Dag 10 – 03.11 Sallaghari – Italian Camp

Het eerste deel van de dag wandelen we door een bos met dennenbomen, berken en rododendrons. We winnen geleidelijk aan hoogte en bereiken al snel een hoogte van 3000m. Eénmaal we boven de boomgrens uitkomen, rond 3200m, maken bomen plaats voor struikgewassen. We dalen af naar een grasveld waar we aan het Italian Base Camp overnachten. We zien van hieruit de indrukwekkende westkant van Dhaulagiri liggen, een prachtig gelegen kampplaats.
Voor het eerst bevinden we ons boven 3500m, ’s avonds koelt het af.

4 km – 4 u wandelen – 750 klimmen/ 100m dalen

Kampplaats 3580m

Dag 11 – 04.11 Acclimatisatiedag Italian Camp

We bevinden ons nu boven 3500m, een acclimatisatie dag is belangrijk voor het verdere verloop van de trekking. In de voormiddag maken we een verkennende wandeling in de omgeving. In de namiddag relaxen we aan de kampplaats. Het is mogelijk dat we Blue Sheep zien, die hier hun habitat hebben.

Dag 12 – 05.11 Italian Camp – Glacier Camp

Vanuit het Italian Camp dalen we via een steile morene naar de Chonbarban gletsjer. We steken de gletsjer over en gaan verder via de moraine aan de linkerzijde van de Chonbarban kloof. De wanden van de kloof zijn bevroren, wat voor mooie beelden zorgt. De gletsjer is bedekt met steenpuin, we vinden onze weg door de vele stenen torentjes. We volgen de gletsjer verder tot we onze kampplaats bereiken, die vaak erg winderig is.

6 km – 5 u wandelen – 680m klimmen/ 150m dalen

Kampplaats 4260m

Dag 13 – 06.11 Glacier Camp – Dhaulagiri Base Camp

We volgen een trail langs de moraine tot aan het Base Camp van Dhaulagiri, onderweg komen we voorbij ijspiramides. Eénmaal we gebedsvlaggetjes zien weten we dat de kampplaats dichtbij ligt.
Aan het Base Camp heb je zicht op Dhaulagiri, Tukuche Peak, 6920m en Little Eiger. Je kan ook Dhaulagiri II, 7751m en Dhaulagiri IV, 7618m zien liggen.
Van hieruit zien we eveneens de klimroute naar Dhaulagiri liggen die door de icefall loopt.

5 km – 4 u wandelen – 630m klimmen/ 130m dalen

Kampplaats 4700m

Dag 14 – 07.11 Acclimatisatiedag Dhaulagiri Base Camp

Om de kans te optimaliseren dat iedereen probleemloos Hidden Valley aankan houden we hier een tweede acclimatisatiedag. In de namiddag kan je samen met de lokale berggids een korte tocht over de gletsjer maken. Hij zal iedereen de techniek aanleren: hoe crampons en piolet aanbrengen. We gebruiken ze de volgende dag.

Dag 15 – 08.11 Dhaulagiri BC – French Pass – Hidden Valley

Na een vroeg ontbijt verlaten we het kamp en gaan verder de gletsjer op, waarbij we korte klimmen afwisselen met afdalingen. We gaan terug over de morene en hebben schitterende, rechtstreekse zichten op Dhaulagiri I. Het laatste deel naar de pas loopt over een steil sneeuwveld. French Pass ligt op 5360m, met grote hoeveelheden Boeddhistische gebedsvlaggetjes.
Hier hebben we mooie zichten van Tukuche peak die boven de pas uittorent, en Sita Chuchura, 6611m.
De lange afdaling is minder steil en brengt ons naar de kampplaats in Hidden Valley.

8 km – 8 u wandelen – 830m klimmen/230m dalen

Kampplaats 5050m

Dag 16 – 09.11 Hidden Valley – Dhampus Pass – Yak Kharka

Vanuit Hidden Valley klimmen we opnieuw tot op een hoogte van 5250m naar Dhampus Pass.
Op de pas hebben we knappe panoramische zichten van Hidden Valley en Mustang, met zijn typerende kleurrijke woestijnlandschappen. Aan de noordzijde zien we de vallei van Jomsom liggen.
De afdaling verloopt grotendeels over sneeuwvelden. De sneeuw kan soms erg diep zijn, wat ons tempo beïnvloed. We wandelen via rotswanden tot aan de vallei van Yak Kharka, wat Yak weide betekent.

8 km – 8 u wandelen – 340m klimmen/ 1100m dalen

Kampplaats 4000m

Dag 17 – 10.11 Yak Kharka – Alu Bari

Vandaag staat er een lange afdaling op het programma. Na het ontbijt zetten we de afdaling door de vallei verder, we komen voorbij Marpha velden, gelegen op 3650m. In deze regio zijn heel wat landbouwgronden terug te vinden. We komen terug onder de boomgrens en passeren naaldbomen.
Onze kampplaats ligt in de omgeving van het dorp Marpha, dat een aangename temperatuur kent.

7 km – 6 u wandelen – 180m klimmen/ 1340m dalen

Kampplaats 2730m

Dag 18 – 11.11 Alu Bari – Jomsom

Marpha bevindt zich in de diepe vallei van Kali Gandaki die we via een rivier verder volgen.
Een rustige dag die ons naar het eindpunt van de trekking brengt: Jomsom. We nemen afscheid van het team dat ervoor heeft gezorgd dat iedereen heeft kunnen genieten van deze fantastische trekking.
In Jomsom overnachten we in een hotel waar een douche welkom zal zijn.

9 km – 4 u wandelen – 160m klimmen/ 240m dalen

Jomsom 2570m

Dag 19 – 12.11 Jomsom – Pokhara

Vanuit Jomsom vliegen we naar Pokhara waar we in een aangenaam hotel in de buurt van het meer verblijven. Binnenlandse vluchten lopen geregeld vertraging op in Nepal, hierdoor wordt de hele dag voorzien voor de vlucht. Indien we tijdig in Pokhara toekomen kan je een korte wandeling door het dorp of aan het meer maken.

Pokhara 820m

Dag 20 – 13.11 Pokhara – Kathmandu

Na een korte vlucht bereiken we Kathmandu, waar we de laatste twee nachten in het hotel verblijven dat we al kennen van het begin van de reis. In de namiddag verkennen we nog enkele plekken van de stad.

Dag 21 – 14.11 Kathmandu

Deze dag wordt ingelast als reserve dag mochten er de dagen voordien vertragingen of annulaties van vluchten zijn geweest. Als alles zoals voorzien is verlopen hebben we vandaag een volledige dag die vrij te besteden is. Je kan ervoor kiezen om het rustig aan te doen in Kathmandu, of je gaat mee met een lokale gids naar het nabijgelegen Bhaktapur waar heel wat mooi bewaarde gebouwen staan.

Dag 22 – 15.11 Kathmandu – Brussel

We zeggen Nepal vaarwel en vliegen via Doha terug naar Brussel.

Dag 23 – 16.11 Aankomst Brussel

Aankomst in Brussel vanuit Doha.

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid             Prijs

25.10.24         16.11.24           Gegarandeerd                 3.275€

Inclusief

  • Twee binnenlandse vluchten
  • Hotelovernachtingen Kathmandu, Pokhara
  • Tentovernachtingen
  • Verplaatsingen met privé voertuig
  • Nederlandstalige reisbegeleiding
  • Lokale, Engelstalige gidsen
  • Alle maaltijden tijdens de trekking
  • Ondersteuningsteam trekking
  • Inkom Nationale Parken
  • Luchthaventaksen

Exclusief

  • Internationale vlucht Brussel – Kathmandu
  • Vervoer naar/van Brussels Airport
  • Verzekeringen (inclusief helikopterdekking)
  • Persoonlijke uitgaven (drank, souvenirs)
  • Inkom bezienswaardigheden (± 15€)
  • Maaltijden Kathmandu, Pokhara (± 100€)
  • Fooien (± 70€)
  • Visumkosten (± 50€)

Internationale vlucht

Internationale vlucht kan via Offtrack geboekt worden.

Aantal deelnemers

Min. 5 deelnemers / Max. 12 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 1005€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

Praktisch

Inschrijvingen en opties

5 inschrijvingen

2 mannen (42, 52)

3 vrouwen (45, 53, 67)

Reisdocumenten

Om Nepal te bezoeken heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is.
Je hebt eveneens een visum nodig als je over de Belgische of Nederlandse nationaliteit beschikt.
Klik hier om je visum aan te vragen.

Transport

Aangezien het vluchtschema voor de binnenlandse vlucht een invloed kan hebben op het programma is een wijziging hierdoor mogelijk.

Internationale vlucht

Vanuit Brussel via Doha naar Kathmandu
Een maand voor vertrek ontvangt iedereen het E-Ticket.

Binnenlandse vluchten

Vanuit Jomsom naar Pokhara
Vanuit Pokhara naar Kathmandu

Privévoertuig

Voor alle verplaatsingen beschikken we over een eigen voertuig

Overnachtingen

Comfortabele hotels

In Kathmandu, Pokhara en Jomsom slapen we in degelijke, goed uitgeruste hotels

Tenten

Tijdens de trekking overnachten we in comfortabele tenten op basis van 2 personen.

  • Toeslag individuele kamer/tent 685€

Maaltijden

Ontbijt nemen we steeds in de accommodatie of tijdens de trekking aan het tentenkamp.
Lunch bestaat uit een picknick tijdens de wandelingen.
’s Avonds gaan we steeds op restaurant, tijdens de trekking zorgt onze gids/kok voor de maaltijd.
Er wordt tijdens de trekking aandacht besteed aan een gevarieerd menu.
Vegetariërs hebben in Nepal een ruime variëteit aan gerechten.

Tijdsverschil

Het is in Nepal in oktober 4.45 uur later dan in België.

Taal

De officiële taal in Nepal is Nepalees.
Maithhili en Bhoshpuri zijn veel gesproken talen. In totaal worden meer dan 100 verschillende talen en dialecten gesproken in Nepal.

Klimaat

De herfst (oktober-december) is doorgaans de meest stabiele periode in deze regio.
De moesson (regen) duurt soms tot half oktober, na deze periode zijn dalen groen en vochtig.
In de voormiddag is het overwegend helderblauwe hemel, de in de namiddag kan het bewolkt worden.
Vanaf half november wordt het kouder, zeker ’s avonds en ’s nachts koelt het erg af.
Oktober-november is de ideale periode voor het Dhaulagiri Circuit.

Gemiddelde temperatuur overdag in oktober:

  • Kathmandu 24°C / 26°C
  • Pokhara 26°C / 28°C
  • Dhaulagiri BC 4°C / 6°C

Klik hier voor up-to-date weerinformatie.

Verzekering

Bij Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance.
Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht.
Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen.
Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen.
Je kan opteren voor een tijdelijke polis, indien je meerdere reizen (ook korte) per jaar maakt kan een jaarpolis interessanter zijn.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Tijdens de trekking wordt er gemiddeld 5 – 7 u per dag gestapt.
De hoogteverschillen bedragen doorgaans niet meer dan 700m per dag. De eerste dagen gaan we door junglevegetatie en langs bosrijk gebied.
Er wordt geleidelijk aan hoogte gewonnen zodat iedereen de kans krijgt om te acclimatiseren.
Eénmaal boven de 3500m wordt het terrein uitdagender, we gaan stukken over gletsjers en morenes.
Aan Italian Camp en Dhaulagiri BC nemen we twee acclimatisatiedagen.
Er zijn 2 passen van boven 5000m die moeten overwonnen worden. Voor French Pass gebruiken we crampons en piolet.
Door de lengte van de trekking, die fysiek veeleisend is, uitdagend terrein en gebrek aan comfort, is dit een reis waaraan je met een degelijke conditie moet beginnen, enige voorbereiding is een vereiste.
Niveau 4
Klik hier voor meer informatie over wandelniveau.

Hoogteziekte

Vanaf 2500m is het mogelijk dat er zich verschijnselen van hoogteziekte voordoen. Niet iedereen reageert hetzelfde op de verlaagde zuurstof op hoogte.
Fysieke paraatheid of herhaalde keren op hoogte zijn geweest heeft geen invloed op hoe je lichaam reageert op hoogte.

De meeste mensen hebben slechts lichte symptomen, die verminderen of verdwijnen doorgaans wanneer je lichaam zich aan de hoogte beter aanpast.

Symptomen van hoogteziekte:

Lichte symptomen:
Duizeligheid, slapeloosheid, verminderde eetlust, lichte hoofdpijn, misselijkheid, kortademig, lichte zwelling van handen en voeten.
Je kan bij lichte symptomen verder stijgen, met de nodige aandacht voor voldoende rustpauzes.
Ernstige symptomen: (die mogelijks leiden tot een long- en hersenoedeem)
Zware hoofdpijn (die niet weggaat bij het nemen van pijnstillers), vermindering van coördinatie, hallucinaties, abnormale oververmoeidheid, blauw worden van lippen en gezicht, braken, kortademigheid, versnelde ademhaling, hoge hartslag, hevige aanhoudende hoestbuien, wazig zien, verwardheid.
Bij ernstige symptomen is de enige remedie aan hoogte verliezen. Op grote hoogte kunnen ernstige symptomen van hoogtezieke op korte tijd fataal zijn. Het is dan ook van groot belang alle symptomen snel waar te nemen zowel bij jezelf als andere deelnemers en de gids hiervan meteen op de hoogte stellen.
De lokale Pakistaanse gids is goed op de hoogte van gevaarlijke symptomen en zal, indien nodig, maatregelen treffen om het slachtoffer zo snel mogelijk naar lagere hoogte te laten brengen.

Preventieve maatregelen:

Acclimatiseren, hiermee wordt bedoeld langzaam stijgen en het maximum aantal hoogtemeters per dag beperken. De eerste dagen zijn cruciaal, wordt er dan te snel gestegen, kan dit leiden tot een verstoorde acclimatisatie van de gehele periode op hoogte.
Rustig tempo, veel drinken (3 liter per dag), aandacht besteden aan correcte voeding, diep ademhalen.
Diamox kan helpen bij acclimatiseren, dit moet preventief genomen worden.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding
Klik hier voor meer informatie over je begeleider.
Er zal tijdens de trekking een Engelstalige gids bijzijn

Bijeenkomst

Er wordt vóór de reis een bijeenkomst georganiseerd om samen het programma te bespreken, en je medereizigers te ontmoeten.

Elektriciteit

In Nepal worden doorgaans andere stopcontacten als in België.
Je neemt best een universele adapter mee.
Afgezien van de kampeerovernachtingen zal er overal elektriciteit aanwezig zijn.

Financiën – Budget

De lokale munt in Nepal is Nepalese Roepie (NPR).
Klik hier voor de huidige wisselkoers.
Er zijn tijdens de reis geldautomaten aanwezig.
Controleer bij je bank dat je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU- zone.
Neem voor alle zekerheid ook een kredietkaart mee.
Om op veilig te spelen neem je best wat cash mee, USD of €.
Reken op zo’n 100€ plaatselijke uitgaven voor drank en fooien.

EHBO

Medische voorzieningen zijn in Nepal voldoen niet aan westerse standaard. In de steden zijn aannemelijke ziekenhuizen beschikbaar, in landelijke streken zijn de voorzieningen erg beperkt.
Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in.
Aanbevolen persoonlijke medicatie:
Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht.
Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist.

Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen en voorzorgsmaatregelen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Er is voldoende plaats voorzien in de voertuigen voor bagage.
Dit kan een koffer zijn (geen harde), of een soepele reistas.
Tijdens de trekking wordt de bagage door porters gedragen.
Er worden tassen voorzien, deze bieden echter geen volledige waterdichtheid. Om die reden voorzie je zelf een grote waterdichte zak, min 50l. waar essentieel materiaal in kan.
Tijdens de trekking beperk je je bagage tot 15 kg.
Bagage die je niet nodig hebt kan in het hotel van Jomsom achtergelaten worden.
Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen.
Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen draag je enkel een dagrugzak, min 35l. Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende. Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort).

Voor deze reis is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de uitrusting, het gaat om een lange trekking in een afgelegen gebied waar weersomstandigheden extreem kunnen zijn.

  • Wandelschoenen geschikt voor zwaar en bergachtig terrein, cat B/C(enkel-omsluitend en geschikt om stijgijzers op te bevestigen). Neem geen nieuwe schoenen mee, loop ze voor de reis reeds in
  • Lichte wandelschoenen/sportschoenen om te dragen aan de kampplaats
  • Wandelkousen (min. 3 paar)
  • Linerkousen (min. 3 paar)
  • Slaapzak (comfortzone -8°C)
  • Lakenzak (wol of fleece materiaal voor meer warmte en slaapcomfort)
  • Slaapmatje (type thermarest om het slaapcomfort te verhogen)
  • Opblaaskussentje (optioneel)
  • Waterdichte jas/broek
  • Fleece/Windstopper
  • Donsjas/donzen bodywarmer
  • Thermisch ondergoed
  • Thermische liner
  • Wandelbroek (min. 2, waarvan één extra warme)
  • Handdoek
  • Short
  • Handschoenen (GoreTex)
  • Lichte liner handschoenen
  • Muts (liefst thermisch materiaal)
  • Buff
  • T-shirts/hemd(en)
  • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
  • Lippencrème met hoge UV filter
  • Zonnebril
  • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
  • Hoofdlamp (+ extra batterijen)
  • Pet of hoed
  • Thermische drankfles, min.1l. (kan ook voor warme drank dienen)
  • Wandelstokken (persoonlijke keuze)
  • Stijgijzers (deze kunnen ook gehuurd worden 35$)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

  • Reserve veters
  • Zakmes
  • Wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
  • Wastouw
  • Iets om te lezen
  • Spiegeltje
  • Reserve batterijen camera
  • Extra memory card
  • Ontsmettende handgel
  • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

De Sneeuwluipaard: Fascinerende beschrijving over een tocht te voet door de Himalaya.
Auteur: Peter Matthiessen

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Ryghere: Brugge
Anticyclone des Açores: Brussel

Korting aankoop outdoormateriaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden.
In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald.
Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat om bestemmingen die goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Foto's

Dhaulagiri - berg
Dhaulagiri
Dhaulagiri - cultuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri - bergen
Dhaulagiri
Dhaulagiri - avontuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri - cultuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri - trekking
Dhaulagiri
Dhaulagiri - bergen
Dhaulagiri
Dhaulagiri - bergen
Dhaulagiri
Dhaulagiri - mensen
Dhaulagiri
Dhaulagiri - natuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri - natuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri23
Dhaulagiri - mensen
Dhaulagiri
Dhaulagiri22
Dhaulagiri - cultuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri - trekking
Dhaulagiri
Dhaulagiri - cultuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri - bergen
Dhaulagiri
Dhaulagiri - bergen
Dhaulagiri
Dhaulagiri - cultuur
Dhaulagiri
Dhaulagiri - cultuur
Dhaulagiri

Video's