Overzicht Ecuador Galápagos

Unieke vulkanische eilandengroep

10-daagse verkenning van de Galápagos eilanden, te voet, en met een comfortabele cruise op een catamaran.
Bijgestaan door deskundige lokale gidsen leren we de inwoners kennen, zowel op land als in het water.
De meest gekende zijn uiteraard de gigantische schildpadden en zeeleguanen, die nergens anders ter wereld leven, maar er zijn nog veel andere zee- en land creaturen.
Niet alleen de bewoners maken hier zo’n bijzondere belevenis van, ook de landschappen maken een bezoek aan de Galápagos eilanden meer dan waard. Prachtige stranden, spectaculaire vulkanen, lagunes, baaien, aparte vegetatie, sublieme zonsondergangen, Galápagos heeft veel te bieden.

We starten de reis in Otavalo, dat gekend is voor zijn boeiende markt, en schitterend gelegen meren zoals Quicocha.
In het uitgestrekte natuurreservaat Cayambe Coca maken we een stevige wandeling, en relaxen nadien in de natuurlijke warmwaterbronnen van Papallacta.
Langs de flanken van de Andes ligt Mindo, een prachtige regio die vogelliefhebbers zullen appreciëren.
We verkennen Quito, de Ecuadoraanse hoofdstad, waar nog veel koloniale structuren terug te vinden zijn.
In Guayaquil, de grootste stad van het land met een goed bewaard oud stadscentrum en gezellige Malecón, sluiten we de reis af.

Programma

Dag 1 – 21.11 Brussel – Quito

Vanuit Brussel vliegen we naar Quito, hoofdstad van Ecuador.

Dag 2 – 22.11 Otavalo

We komen ’s morgens toe in Quito en rijden meteen door naar het Andes stadje Otavalo, gelegen ten noorden van Quito. Otavalo is gekend voor de boeiende markt op zaterdag, uitgerekend vandaag.
We bezoeken samen de markt en doen het rustig aan, we bevinden ons boven 2500 meter.

100 km – 2 u rijden – Otavalo 2550m hoogte

Dag 3 – 23.11 Laguna Quicocha

Na het ontbijt rijden we naar het meer van Quicocha, gelegen op 3100 meter hoogte. Hier maken we een wandeling rond het prachtig gelegen meer, dat een diameter van 3 km heeft. Nadien rijden we verder naar Papallacta, dat gekend is voor zijn natuurlijke warmwaterbronnen. De komende twee nachten verblijven we op een rustige lokatie.

40 km – 1 u rijden Laguna Quicocha / 14 km – 4 u wandelen

155 km – 3 u rijden Pampallacta

Papallacta 3250m hoogte

Dag 4 – 24.11 Reserva Cayambe Coca

Papallacta grenst aan het uitgestrekt natuurgebied van Cayambe Coca, waar verschillende vegetatiezones terug te vinden zijn: ze gaan van regenwoud tot Andes berglandschappen.
Onder begeleiding van een lokale gids maken we hier een dagtocht naar een viewpoint gelegen op 4100 meter. Van hieruit hebben we een panoramisch zicht op de Sumaco vulkaan, en verschillende andere bergen. ’s Avonds kan je na de wandeling relaxen in één van de warmwaterbronnen van Papallacta.

16 km – 7 u wandelen

Dag 5 – 25.11 Papallacta – Mindo

Met onze privé bus rijden we vandaag in westelijke richting richting Mindo, een klein dorp dat aan de rand van de Andes is gelegen.
In deze bosrijke omgeving slapen we op een mooie locatie, die strategisch gelegen is voor de wandeltocht van morgen. In Mindo kan je veel vogels terugvinden, een regio die vogelliefhebbers erg zullen appreciëren.

160 km – 3 u rijden – Mindo 1250m hoogte

Dag 6 – 26.11 Mindo

Vogels zijn vooral ’s morgens actief, om zoveel mogelijk kans te hebben er te zien staan we vandaag vroeg op. Onze deskundige gids helpt ons om de vogels te spotten. De indrukwekkende Andische cock of the rock, en reuze kolibrie zijn slechts enkele van de vele soorten die je hier kan terugvinden. Mindo is niet enkel een vogelparadijs, het is eveneens een erg mooie regio om te wandelen.

Dag 7 – 27.11 Quito

Quito kent een dramatische setting en is omgeven door bergen.
We verkennen het koloniale centrum te voet, om de sfeer van de stad optimaal op te nemen. Het San Francisco klooster, Campania kerk, en Casa Alabado zijn niet te missen. Overnachting op een rustige locatie buiten het stadscentrum.

95 km – 2 u rijden – Quito 2850m hoogte

Dag 8 – 28.11 Quito – Isla San Cristobal

Vanuit Quito vliegen we naar de fantastische Galápagos eilanden.
We komen toe in Puerto Baquerizo Moreno, hoofdstad van de eilandengroep. Voor het eerst maken we kennis met de meest gekende inwoners van de Galápagos eilanden: de gigantische schildpadden, die tot 200 honderd jaar oud kunnen worden. Samen met de krokodillen behoren ze tot de oudste diersoorten die er bestaan. Er leven op de Galápagos eilanden 4 verschillende soorten, die allemaal endemisch zijn. Het centrum dat we bezoeken is een plek waar de dieren in een semi-open setting vrij kunnen rondlopen. Onze lokale gids geeft deskundige uitleg over het leven van deze prehistorische creaturen. We rijden verder tot aan het oostelijke deel van het eiland tot aan Puerto Chino. Hier ligt een mooi strand waar zeeleeuwen, zeeleguanen, en heel wat vogels zijn terug te vinden zoals de bruine pelikaan, of blauwvoetige jan-van-gent.
Op de terugweg stoppen we aan het enige zoutwatermeer dat op de Galápagos eilanden is terug te vinden, gelegen op 700m hoogte.
De komende twee nachten verblijven we op een rustig gelegen plek, die een ideale basis vormt om het eiland verder te verkennen.

2 u vliegen – 2 u rijden

Dag 9 – 29.11 Isla San Cristobal

Vandaag kan je de optionele excursie maken naar Kicker Rock (zie optionele excursies). Een topdag waarbij je voor het eerst kan ontdekken wat er zich onder de zeespiegel allemaal te zien valt.
Wie hier liever niet aan deelneemt kan rustig Puerto Baquerizo verkennen, of een wandeling maken in de omgeving. Je kan starten aan het informatieve interpretatie center, een bezoek meer dan waard. Nadien kan je verderwandelen naar Cerro Las Tijeritas, tot aan een strand, langs typerende vegetatie waar vaak vogels, zoals fregatten, worden gespot. Reken op een 3-tal uur wandelen waarbij je delen klimt/daalt.

3 u wandelen

Dag 10 – 30.11 Isla Isabela

We vliegen naar Puerto Villamil, de hoofdstad van het eiland Isabela.
Dit is met voorsprong het grootste eiland van de Galápagos, en heeft de meeste variëteit aan landschappen.
In de namiddag wandelen we langs een lagune, waar heel wat vogelsoorten terug te vinden zijn, waaronder flamingo’s, reigers, en pelikanen.
De komende 3 nachten verblijven we op een erg relaxte locatie.

1 u vliegen

Dag 11 – 01.12 Muro de las lágrimas

We brengen de voormiddag met de fiets door, prachtige stranden, verschillende baaien, en uitzichtpunten gaan aan ons voorbij.
Het eindpunt van de trip is een historische plek, muro de las lágrimas, een overblijfsel van het luguber verleden van dit eiland, wat tot 1959 een gevangeniskolonie was.
’s Avonds eten we in één van de visrestaurants in het centrum van het stadje.

Dag 12 – 02.12 Volcan Chico – Sierra Negra

Isla Isabela is het meest vulkanische eiland, dit zullen we vandaag ervaren tijdens een excursie naar het binnenland. We bezoeken eerst Volcan Chico, nadien volgt Sierra Negra. De caldera, kilometers in diameter, is de grootste van de Galápagos eilanden, en één van de grootste ter wereld, ronduit indrukwekkend. De vulkanen zijn hier erg actief, de laatste uitbarsting dateert slechts van enkele jaren terug.
We wandelen hier langs vulkanische landschappen, met mooie kleurschakeringen.
Kleine kraters, fumarolen, lavavelden en aparte vegetatie gaan aan ons voorbij.
De namiddag is vrij te besteden. Je kan een strandwandeling maken, vlak bij de accommodatie, en waar vaak marine leguanen gespot worden.
Je kan ook een optionele excursie (zie Praktische Info) maken naar los Túneles, een aparte plek. De vegetatie, waaronder enorme cactussen, vormt een groot contrast met de vele baaien. Vaak zijn hier ook verschillende vogelsoorten aanwezig. De echte attractie hier ligt onder water. Met een neopreenpak (het water is hier fris) snorkelen we. Onze lokale gids is een expert en zorgt ervoor dat we niets hoeven te missen. Kleurrijke vissen, roggen, (ongevaarlijke) reefhaaien, schildpadden en zeepaardjes komen hier veelvuldig voor.

4 u wandelen

Dag 13 – 03.12 Charles Darwin Research Center

De rest van ons bezoek brengen we door in een privé boot.
De behulpzame bemanning zal ervoor zorgen dat we in optimale omstandigheden van de unieke landschappen van de Galápagos eilanden kunnen genieten. We eten en slapen de komende 4 nachten aan boord. Na een introductie met onze bemanning en briefing van de gids nemen we lunch. Het Charles Darwin onderzoekscentrum is een boeiende plek die ons een beter inzicht geeft op het leven van de reuzeschildpadden. Na dit bezoek zetten we de trip verder op onze comfortabele boot.

Dag 14 – 04.12 Punta Moreno – Urbina Bay

Punta Moreno, waar we over Pahoehoe lava wandelen, vormt onze eerste stopplaats. De vele kleine lagunes, waar mangrove groeit, herbergen heel wat vissen. Vaak worden hier reigers, pelikanen, flamingo’s en andere vogelsoorten gespot. We komen voorbij Elizabeth Bay, een kleine baai waar heel wat schildpadden, roggen, haaien en kleurrijke vissen hun habitat kennen. Aan Urbina Bay, die aan de basis van de Alcedo vulkaan is gelegen, liggen grote koraalformaties. Verschillende vogelsoorten zoals de Galápagos pinguïns en bruine pelikanen hebben hier nesten.
Een schildpaddensoort is naar deze vulkaan geheten, ze gebruiken deze afgelegen regio soms om eitjes te leggen. Vandaag kan er voor de geïnteresseerden op verschillende plekken gesnorkeld worden.

Dag 15 – 05.12 Fernandina Island

Fernandina is het jongste en meest actieve vulkanisch eiland van de Galápagos groep. We leggen aan in Punta Espinoza, zonder twijfel zien we hier de vleugelloze aalscholver, die hier zijn habitat heeft.
Er is hier een grote kolonie marine leguanen, de Galápagos pinguïn komt hier eveneens voor. We wandelen naar de basis van de Darwin vulkaan, een topwandeling met panoramische zichten op de Wolf en Alcedo vulkanen. De wandeling, waarbij een stuk moet geklommen worden, komt voorbij een lagune en lavavelden. Tagus Cove, waaruit deze excursie start, was een voormalige stopplaats voor walvisvaarders en piraten. Een bijzondere wandeling langs lavavelden en cactussen op een weinig bezocht eiland.
Punta Vicente Roca kent spectaculaire rotsformaties, er is hier een grote concentratie vogels. Vandaag bestaat er opnieuw de mogelijkheid om te snorkelen. Een zonsondergang met de Darwin en Wolf vulkanen op de achtergrond vormt de perfecte afsluiter van de dag.

Dag 16 – 06.12 Isla Santiago

Puerto Egas is aan de westkant van Isla Santiago gelegen. Aan de rotsachtige kust liggen waterpools die aan getijen onderhevig zijn. Krabben, slakken, vele vissoorten, zeeleeuwen en marine leguanen komen hier voor. We maken een wandeling naar een klein kratermeer met zoutwater, onderweg zien we lavavelden. De Galápagos zeehond is de kleinste van de zeehondensoorten die er bestaan. Overdag schuilen ze voor de warme zon in grotten of in de schaduw van rotsen. ’s Nachts jagen ze op inktvis en vis en ontwijken ze haaien, hun natuurlijke vijand. Het helder water, vulkanische bruggen en aanwezigheid van zeehonden en zeeleeuwen maken hier een perfecte snorkelplaats van.
Op Espumilla Beach maken we een korte wandeling die ons naar mangroves brengt. Zeeschildpadden bezoeken de mangroves om nesten te maken. Voorbij de mangroves ligt een lagoon waar vaak flamingo’s aanwezig zijn.
Bucaneers Cove was vroeger een schuilplaats voor piraten, zeilers en walvisvaarders in de 18de en 19de eeuw. De steile kliffen en donderrood zand op het strand, en de vele vogels die je hier terugvindt maken het een erg lonende bestemming.

Dag 17 – 07.12 Isla Baltra – Guayaquil

Onze boot brengt ons rechtsreeks naar Isla Baltra, waar de luchthaven ligt. We verlaten de Galápagos eilanden en vliegen naar Guayaquil. Het warme, tropische klimaat zorgt ervoor dat het vakantiegevoel nog niet meteen verdwijnt. We wandelen over de malecon, een leuke wandeling aan de kant van het water. Na 444 treden bereiken we Cerro Santa Ana, de panoramische zichten maken het de inspanning waard.
We verkennen deze kleurrijke buurt, die erg veilig is. ’s Avonds eten we in een restaurant in de buurt Las Peñas, de recent gerestaureerde waterkant maakt hier een erg aangename wijk van.

Dag 18 – 08.12 Guayaquil – Brussel

Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 19 – 09.12 Aankomst Brussel

Via Guayaquil arriveren we in Brussel.

 

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid        Prijs

21.11.25           09.12.25          Beschikbaar               5.905€

Inclusief

 • 3 binnenlandse vluchten
 • Alle overnachtingen
 • Verplaatsingen tijdens de reis met privé vervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Lokale Engelstalige begeleiding Galápagos eilanden
 • Lokale Engelstalige begeleiding tijdens wandeltochten
 • 5-daagse cruise full board
 • Alle maaltijden
 • Bootverplaatsingen
 • Inkom toegangsgelden en excursies volgens programma
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Internationale vlucht Brussel – Quito/Guayaquil – Brussel
 • Vervoer naar/van Brussels Airport
 • Verzekeringen (Bijstandsverzekering verplicht)
 • Persoonlijke uitgaven (dranken)
 • Optionele excursies
 • Inkom Galápagos NP (± 200€)
 • Fooien (± 80€)

Internationale vlucht

Internationale vlucht kan via Offtrack geboekt worden.

Aantal deelnemers

Min. 5 deelnemers / Max. 10 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 1875€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

Praktisch

Inschrijvingen en opties

Reisdocumenten

Om Ecuador te bezoeken heb je een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is bij aankomst.
Je hebt geen visum nodig als je de Belgische nationaliteit hebt.

Transport

Internationale vlucht

Er wordt vanuit Brussel naar Quito gevlogen en vanuit Guayaquil terug naar Brussel
Een maand voor vertrek ontvangt iedereen zijn E-Ticket

Binnenlandse vluchten

Vanuit Quito naar Puerto Baquerizo
Vanuit Puerto Baquerizo naar Santa Isabela
Vanuit Baltra naar Guayaquil

Privé vervoer

Alle verplaatsingen gebeuren met privé voertuigen

Bootverplaatsingen

Voor het traject Santa Cruz & Santa Isabela delen we een boot

Cruise

Tijdens de 5-daagse cruise beschikken we over een gedeelde boot met bemanning

Overnachtingen

Comfortabele hotels

Op het vasteland overnachten we in degelijke hotels en lodges

Guesthouses

Op de Galápagos eilanden slapen we in guesthouses die eenvoudig, maar gerieflijk zijn.

Catamaran

Er is een catamaran voorzien voor de 5-daagse cruise. De boot wordt als First Class gerangschikt, wat op de Galapagos een middenklasse boot betekent. De meeste boten zijn motorboten, onze boot is een catamaran. Bij gunstige weersomstandigheden wordt er gezeild, wat een bijzondere manier is om de Galapagos eilanden in detail te ontdekken. De catamaran beschikt uiteraard ook over een motor, die zal worden gebruikt indien nodig. Er is een ruim bovendek, en een salon binnenin met air conditioning. Doorgaans wordt het eten buffetstijl geserveerd.
Er wordt per twee in een kajuit geslapen, een privé kajuit is enkel mogelijk als er voldoende beschikbaarheid is.
Er zijn 8 kajuiten aan boord, die allemaal over een eigen badkamer beschikken. Alle dranken (inclusief alcoholische) zijn te koop aan boord.

 • Toeslag individuele kamer: 475€
 • Toeslag privé kajuit: 1465€

Maaltijden

De Ecuatoriaanse keuken is gevarieerd, er bestaan duidelijke verschillen tussen de kust en de Andes.
Op de Galápagos eilanden wordt veel vis gegeten.
Tijdens de cruise is er een kok mee die voor een afwisselend menu zorgt.
Encebollado is een typisch gericht in Ecuador, een vissoep op basis van tonijn, gemengd met ajuin.
Andere veel gegeten gerechten: Ceviche (rauwe vis met citroensap), of Churrasco Ecuatoriano (gegrild vlees)
Ontbijt wordt meestal voorzien op de accommodatie, soms nemen we het ontbijt elders.
Tijdens de wandelingen nemen we een picknick mee.
’s Avonds gaan we telkens op restaurant.

Tijdsverschil

Het is in Ecuador 6 u. vroeger dan in België in december.
Op de Galápagos eilanden is het 7 u vroeger.

Taal

De officiële taal in Ecuador Spaans,
Er bestaan verschillende Indianentalen zoals Quechua 

Klimaat

December is een ideale maand om te reizen in Ecuador.
De temperaturen zijn mild, ’s avonds koelt het af in de Andes, hier is neerslag nooit uitgesloten.
December betekent op de Galápagos eilanden een rustige periode, het water is doorgaans kalm (minder kans op zeeziekte), met vaak zonnige periodes (betere zichtbaarheid in het water).
Om dieren te observeren is dit een zeer goede periode, het begin van de warme en droge periode.
Gemiddelde temperatuur in november:

 • Otavalo: 20°-22°C
 • Puerto Baqueirzo: 24°-26°C
 • Mindo: 28°-30°C

Klik hier voor up-to-date weerinformatie

Verzekering

Via Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance.
Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht.
Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen. Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen.
Je kan opteren voor een tijdelijke polis, indien je meerdere reizen (ook korte) per jaar maakt kan een jaarpolis interessanter zijn.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Er worden enkel dagwandelingen afgelegd, de wandelingen op de Galápagos eilanden duren gemiddeld 2 tot 3 uur. De wandeling naar Sierra Negra duurt 4 uur. De wandeling aan het Quicocha meer duurt gemiddeld 4 uur, er wordt max 500 m geklommen.
Enkel voor de wandeling naar Cayambe-Coca legt je meer hoogtemeters af (800m klimmen/dalen, deze wandeling is Niveau 3)
De paden zijn doorgaans goed aangelegd, het terrein kan zand (strand) zijn, lavastenen of gras.
Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.

Niveau 2
Klik hier voor meer informatie over wandelniveau.

Snorkelen

Om de Galápagos écht te ervaren, moet je ook gezien hebben wat er zich onder de zeespiegel afspeelt.
Geen betere manier om dat te doen dan te snorkelen. De reis gaat door tijdens een periode dat de oceaan doorgaans rustig is, wat niet enkel de zichtbaarheid verbetert, het is ook eenvoudiger om te snorkelen.
Je kan de dieren gemakkelijk benaderen, ze zijn niet schuw. Zeehonden, waterschildpadden, roggen en haaien (ongevaarlijke) krijg je vrijwel zeker te zien. Je kan een zwemvest dragen, er is steeds een gids die met ons meegaat en ervoor zorgt dat niemand teveel afdwaalt van de boot.
De boot blijft steeds in onze buurt, wie wil stoppen met snorkelen kan dat onmiddellijk doen.
Zelfs voor mensen zonder ervaring met snorkelen wordt dit ongetwijfeld één van dé highlights van de reis. Wie wil kan zijn eigen snorkeluitrusting meenemen. Op de boot of op iedere plek waar snorkelen mogelijk is kan dit gehuurd worden, inclusief wetsuit.
Reken hiervoor op 10/15 USD.

Tijdens snorkelexcursies worden steeds handdoeken en drinkbaar water voor iedereen voorzien.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding
Tijdens de wandelingen worden we bijgestaan door lokale, Engelstalige gidsen.
Op de cruise worden we vergezeld door een erkende gids die de Galápagos als geen ander kent.

Elektriciteit

In Ecuador worden andere stopcontacten gebruikt, je neemt best een universele adapter mee.

Financiën – Budget

De lokale munt is Amerikaanse Dollar (USD).
Klik hier voor de huidige wisselkoers.
Geldautomaten zijn ruim verspreid in Ecuador, het is niet nodig om cash mee te nemen.
Zorg ervoor dat je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU-zone.
Neem voor alle zekerheid ook een kredietkaart mee, Visa of MasterCard worden het meest aanvaard.
Reken op zo’n 300€ plaatselijke uitgaven: 140€ inkom Galápagos eilanden, 160€ drank & fooien.

EHBO

Medische voorzieningen hebben niet hetzelfde niveau als in België.
Een bijstandsverzekering is verplicht, medische kosten kunnen onverzekerd hoog oplopen.
Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in.
Aanbevolen persoonlijke medicatie:
Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht.
Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist.
Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen.
Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Er is voldoende plaats voorzien in de voertuigen voor bagage, een koffer, of een soepele reistas.
Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen.
Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen draag je enkel een dagrugzak, min 28l. Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende. Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort).

 • Wandelschoenen geschikt voor bergachtig terrein
 • Sportschoenen, eventueel sandalen
 • Neopreenschoenen (optioneel)
 • Wandelkousen
 • Waterdichte jas/broek
 • Lichte fleece
 • Wandelbroek
 • Handdoek
 • Short/zwemshort
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Pet of hoed
 • Drankfles (min.1 l)
 • Wandelstokken (persoonlijke keuze)
 • Snorkeluitrusting (optioneel, dit kan steeds ter plekke gehuurd worden)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijzing

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

The voyage of the Beagle: Beschrijving van de avonturen van Charles Darwin, die eindeloos door de Galápagos eilanden gefascineerd was.
Auteur: Charles Darwin

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Reyghere: Brugge
Anticyclone des Açores: Brussel

Korting aankoop outdoor materiaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden.
In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald.
Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat steeds om bestemmingen die zeer goed gekend zijn door Offtrack. Indien gewenst kan steeds besproken worden om een reis te verlengen.
Neem gerust contact op voor de verschillende mogelijkheden.

OPTIONELE EXCURSIES (Richtprijs 2024)

Los túneles

Een interessante excursie waarbij de highlight zich onder water bevindt. Op ongeveer 45 min. varen van Puerto Villamil ligt Roca Unión, de eerste stopplaats. Hier liggen mooie rotsformaties omgeven door cactussen. Het is een populaire broedplaats voor verschillende soorten vogels, zoals pelikanen en pinguïns.
Los Túneles is de volgende plek waar gestopt wordt en waar wordt gesnorkeld. Onder begeleiding van een lokale gids ga je op zoek naar zeeschilpadden, zeehonden, zeepaardjes, reefhaaien, roggen en vele andere soorten vissen. De gids zorgt ervoor dat alles vlot verloopt en optimaliseert de kans om zoveel mogelijk zeecreaturen te spotten.
Er worden verschillende snorkelsessies gehouden, aan boord zijn dranken verkrijgbaar. Snorkeluitrusting en water is inclusief in de prijs.

Prijs 165 USD

Kicker Rock

Vanuit Puerto Baquerizo kan je één van de beste snorkelexcursies op de Galápagos eilanden maken. Roggen, schildpadden, haaien, zeehonden, dolfijnen worden hier vaak gespot. De rots waar gesnorkeld wordt is indrukwekkend. Er wordt een stopplaats voorzien aan een mooi strand waar vaak zeehonden zijn. Een topdag op de Galápagos.

Prijs 155 USD

Foto's

Ecuador - Galápagos - Sierra Negra
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - Sierra Negra
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - schildpad
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - strand
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - visser
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - Isla Isabela
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - flamingo
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - zeeleguaan
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - schildpad
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - zeehond
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - relaxen
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - Isla Isabela
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - strand
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - vogel
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - strand
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - zeehonden
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - schildpad
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - Guayaquil
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - zeeleguaan
Ecuador - Galápagos
Ecuador - Galápagos - Vilcabamba
Ecuador - Galápagos
Ecuador Galápagos - Laguna de Cuicocha
Ecuador Galápagos

Video's