Overzicht Japan Honshu

Culturele en actieve verkenning Honshu

Het culturele hart ligt in Honshu, het meest bevolkte eiland van Japan. We starten de reis in Tokyo, de grootste metropool ter wereld. We ontdekken deze boeiende stad waarbij opvalt hoe goed ze georganiseerd is. Kamakura en Nikkō zijn twee verschillende plekken in de omgeving van Tokyo waar we in contact komen met de boeiende Japanse cultuur. In het centrum van Honshu liggen de Japanse Alpen, we maken 2-daagse wandeling in het noordelijke deel hiervan.

Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan en biedt een zee aan culturele rijkdom. Per fiets en te voet verkennen we de stad die niemand onberoerd zal laten. We bezoeken ook Nara, de oorspronkelijke hoofdstad van Japan, dichtbij Kyoto gelegen.
Het Kii-schiereiland is dichtbebost waar ook verschillende tempels liggen. Gedurende twee dagen volgen we een oude pelgrimsroute en eindigen aan de meest spectaculaire waterval van Japan: Naischi Taisha.

Japan heeft een Shogun-verleden, verschillende kastelen zijn hier het bewijs van. In Himeji bezoeken we één van de grootste en best bewaarde van het land. Taikodani Inari is een prachtig tempelcomplex, gelegen in het westelijke deel van Honshu.
Liesbeth zal deze reis begeleiden.

Programma

Dag 1 – 26.08    Brussel – Tokyo

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Tokyo.

Dag 2 – 27.08    Tokyo

Vanuit ons centraal gelegen hotel bezoeken we o.a. de upmarket wijk van Ginza. In het futuristische Tokyo International Forum nemen we lunch, dichtbij is het keizerlijk paleis gelegen. We sluiten de dag af in Shinjuku, een van de voornaamste commerciële wijken in Tokyo.

Dag 3 – 28.08    Tokyo

Vanuit de wijk Akihabara ‘electric town’ geheten, wandelen we via een aantal lokale markten naar één van de grootste parken van Tokyo: Ueno park. De namiddag is vrij te besteden, in het Ueno park is Tokyo museum gelegen, waar zich de grootste collectie Japanse kunst ter wereld bevindt.  Asakusa, is een gezellig drukke wijk, waar o.a. de boeiende Senso-Ji tempel is gelegen. Wie wil kan vanop de Skytree vanop 450 m hoogte genieten van één van de beste zichten over de stad.

Dag 4 – 29.08    Kamakura

Kamakura is vlakbij Tokyo gelegen, we verkennen de omgeving op een actieve manier. Langs tempels en buddha beelden maken we een afwisselende wandeling doorheen de beboste heuvels. We sluiten de dag af aan het strand van Kamakura waar vaak gesurft wordt. Avondmaal in een restaurant in Kamakura voor we terugkeren naar Tokyo per trein.

Dag 5 – 30.08    Nikkō

Een tweetal uur van Tokyo ligt één van de meest uitgestrekte tempelcomplexen in Japan: Nikkō. Mooi versierde tempels liggen verspreid in een natuurlijke, heuvelachtige omgeving. Op een relaxte manier bezoeken we het complex, dat aantoont hoeveel oog voor details Japanners hebben.

Dag 6 – 31.08    Nikkō

Nikkō is het meest gekend voor zijn culturele rijkdom, maar het is ook een uitstekende regio om te wandelen. In het dicht beboste Nikkō National Park wandelen we het Oku-Shirane-San circuit, we komen voorbij het hoogste punt van de regio 2578m, en hebben onderweg mooie bergzichten.

15 km – 7 u wandelen – 1000 m klimmen/dalen

Dag 7 – 01.09    Nagano

Na de stevige wandeling van gisteren doen we het vandaag rustig aan. We nemen de trein naar Nagano, een stad die gekend is van de Olympische Winterspelen die hier in 1988 plaatsvonden. Nagano is omgeven door bergen en ligt aan de noordzijde van de Japanse Alpen. We overnachten op een centrale lokale, de Zenkō-Ji tempel is een bezoek waard.

Dag 8 – 02.09    Myōkō

Vanuit Nagano nemen we de bus naar Sasa-ga mine, gelegen in de bergachtige regio Myōkō gelegen, een relaxte omgeving. We overnachten vandaag op 2000 meter hoogte, in de refuge Kurosawa-Ike.

1 km – 4 u wandelen – 900 m klimmen/ 250 m dalen

40 km – 1 u (bus)

Dag 9 – 03.09    Myōkō

We zetten onze route verder naar het dorpje Tsubame Onsen, waar verschillende hotsprings liggen, een ideale plek om deze 2-daagse tocht af te ronden. We keren per bus terug naar Nagano waar we een Shinkansen (bullettrain) nemen naar de Kyoto, de culturele hoofdstad van het land.

9 km – 4 u wandelen – 500 m klimmen/ 750 m dalen

55 km – 1 u (bus) – 395 km – 4 u (Shinkansen)

Dag 10 – 04.09    Kyoto

Vandaag staat er een culturele topdag op het programma, per fiets langs Higashiyama, één van de voornaamste wijken van Kyoto waar je een zelden geziene culturele rijkdom aantreft. Onze lokale gids neemt ons mee naar enkele van de meest boeiende plekken van de stad.

Dag 11 – 05.09    Kyoto

Tweede dag in Kyoto, we starten met een wandeling onder de ontelbare shrines van Fushimi-Inari-Taisha, zonder twijfel één van de hoogtepunten bij een bezoek aan Kyoto. In de namiddag maken we een wandeling doorheen de wijk Agashiyama, waar we o.a. door een bamboe woud wandelen en enkele mooie tempels annex tuinen bezoeken.

Dag 12 – 06.09    Nara

Nara moet enkel Kyoto laten voorgaan wat betreft aantal Unesco werelderfgoed sites. We bezoeken een aantal tempels en pagodes, waaronder het enorme Daitoku-Ji, de grootste houten constructie ter wereld. Via een wandelroute maken we er een actieve dag van in dit bosrijk gebied.

Dag 13 – 07.09    Kyoto – Koyasan

We gaan per trein en kabelbaan naar Koya-San, gelegen in het hart van het Kii-schiereiland. Koya-San ligt in een bosrijk gebied en is omgeven door heuvels. In de namiddag bezoeken we een aantal tempels, o.a. Kongobu-Ji, het hoofdkwartier van de boeddhistische Shingon-school. Overnachting in een Shukubo, Japanse traditioneel tempelverblijf.

Dag 14 – 08.09    Kumano Kodo

Wie daar interesse voor heeft kan vroeg opstaan om de gebeden van de monniken bij te wonen. Per privé transfer rijden we naar de start van Kumano Kodo. Een eeuwenoude pelgrimsroute waar we gedurende 2 dagen langs wandelen. Overnachting in een Minshuku, traditioneel Japans guesthouse.

10,5 km – 4 u wandelen – 400 m klimmen/dalen

Dag 15 – 09.09    Kumano Kodo

Na een relatief rustige dag gisteren volgt vandaag een stevige wandeldag langs rivieren, diepe dalen en dichte bossen, onderweg mooie zichten van de omgeving. We eindigen de dag in Kumano Hongu Taisha, waar een boeiende tempel staat. Overnachting in een Ryokan waar je kan baden in een onsen, Japans badhuis.

22,5 km – 8 u wandelen – 650 m klimmen/dalen

Dag 16 – 10.09    Naishi Taisha  – Himeji

’s Morgens nemen we de bus naar Naishi Taishi, waar een tempelcomplex, en de hoogste waterval 133m van Japan is gelegen.  Per trein reizen we langs de mooie kustlijn richting Himeji, waar we in een goed gelegen hotel overnachten.

340 km – 5 u rijden (trein)

Dag 17 – 11.09    Himeji – Tsuwano

Japan heeft verschillende Shogun-kastelen, maar dat van Himeji is het meest indrukwekkend. Een bezoek hieraan is een stap terug in de tijd. In de namiddag reizen we verder naar Tsuwano, dat aan de westelijke kant van Honshu is gelegen. Dit stadje is 700 jaar oud en is in de bergen gelegen.

Dag 18 – 12.09    Taikodani Inari shrine

In de omgeving van Tsuwano liggen verschillende culturele bezienswaardigheden. De mooiste is zonder twijfel Taikodani Inari, een tempelcomplex dat tot de 5 grootste van zijn soort in Japan behoort. Een route via de vele tori poortjes laat ons op een aparte manier kennis maken met dit uitgestrekte complex.

Dag 19 – 13.09    Hiroshima – Brussel

We rijden naar de luchthaven van Hiroshima waar we een binnenlandse vlucht naar Tokyo nemen voor de internationale vlucht naar Brussel.

130 km – 2,5 u rijden (trein)

Dag 20 – 14.08    Aankomst Brussel

Aankomst in Brussel vanuit Tokyo.

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid                     Prijs

26.08.24         14.08.24         Beschikbaar                            4.285€

Inclusief

 • Binnenlandse vlucht Hiroshima-Tokyo
 • Alle overnachtingen
 • Treinverbindingen
 • Bustrajecten en privé vervoer
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Inkom tempels, musea volgens programma
 • Alle maaltijden
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Internationale vlucht Brussel – Tokyo
 • Vervoer naar/van Brussels Airport
 • Verzekeringen (Bijstandsverzekering verplicht)
 • Persoonlijke uitgaven (dranken)
 • Optionele excursies

Internationale vlucht

Internationale vlucht kan via Offtrack geboekt worden.

Aantal deelnemers

Min. 5 deelnemers / Max.10 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 925€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

Praktisch

Inschrijvingen en opties

1 inschrijving

1 vrouw (38)

Reisdocumenten

Voor Japan heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Je hebt geen visum nodig om Japan te bezoeken indien je over de Belgische nationaliteit beschikt.

Transport

Internationale vlucht

Efficiënt vluchtschema vanuit Brussel naar Tokyo.

Binnenlandse vlucht

Vanuit Hiroshima naar Tokyo

Treinen

Japan heeft één van de meest efficiënte treinnnetwerken ter wereld. We maken hier uitvoerig gebruik van, waaronder Shinkansen (hogesnelheidstrein).

Busverplaatsingen

Voor bepaalde trajecten maken we gebruik van comfortabele bussen

Privé vervoer

In Kumano Kodo maken we gebruik van privé-vervoer

Overnachtingen

Comfortabele Hotels

Tijdens de reis overnachten we verschillende nachten in degelijke hotels, die alle comfort bieden dat je kan verwachten.

Ryokan

Ryokan betekent traditionele, Japanse accommodatie. Hier wordt er op tatami matten geslapen, zijn er uitgebreide maaltijden, en is er steeds een ‘onsen’ aanwezig. Een onsen is een gemeenschappelijk badhuis met natuurlijk warm bronwater, erg welkom na een lange wandeldag.

Guesthouse

We slapen een aantal nachten op eenvoudigere plekken, die kleinschaliger en persoonlijker zijn.

 • Toeslag éénpersoonskamer: 795€

Maaltijden

Japan heeft één van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Eindeloze soorten vissoorten worden op de meest gevarieerde manieren klaargemaakt.
Ontbijt wordt steeds voorzien op de accommodatie, soms nemen we hier alle maaltijden.
Tijdens de wandelingen nemen we een picknick mee.
’s Avonds gaan we telkens op restaurant.

Tijdsverschil

Het is in Japan 7 u. later dan in België in augustus.

Taal

De officiële taal in Japan is Japans.
Er worden heel wat regionale dialecten gesproken.

Klimaat

In augustus is het vaak zonnig, met stabiel weer, er heerst een relatief hoge luchtvochtigheid. Temperaturen zijn doorgaans warm.
Gemiddelde temperatuur in augustus:

 • Tokyo: 26-28°C
 • Kyoto: 24-26°C
 • Hiroshima: 26-28°C

Klik hier voor up-to-date weersinformatie.

Verzekering

Via Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance.
Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht.
Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen. Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Voor deze reis moet je over een basisconditie beschikken.
Er worden dagwandelingen afgelegd, en twee 2-daagse tochten.
Er wordt gemiddeld tussen 5-6 uur per dag gewandeld. De paden zijn doorgaans goed aangelegd, soms met rotsachtige ondergrond, boomwortels of trappen.
Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.
Niveau 2/3
Klik hier voor meer informatie over wandelniveau.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding
Klik hier voor meer informatie over je begeleider.

Bijeenkomst

Er wordt voor de reis een bijeenkomst georganiseerd om samen het programma te bespreken, en je medereizigers te ontmoeten.

Elektriciteit

In Japan worden andere stopcontacten gebruikt dan in Europa.
Je neemt best een universele adapter mee.

Financiën – Budget

De lokale munt is Japanse Yen – JPY.
Klik hier voor de huidige wisselkoers.
Geldautomaten zijn wijdverspreid in Japan, het is niet nodig om cash mee te nemen.
Zorg ervoor dat je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU-zone.
Neem voor alle zekerheid ook een kredietkaart mee, Visa of MasterCard worden het meest aanvaard.

Reken op zo’n 200€ plaatselijke uitgaven (drank).

EHBO

Medische voorzieningen zijn uitstekend in Japan.
Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht, medische kosten kunnen zeer hoog oplopen in Japan.
Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in.
Aanbevolen persoonlijke medicatie:
Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht.
Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist.

Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen en voorzorgsmaatregelen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Er is voldoende plaats voorzien in het voertuig voor bagage. Dit kan een koffer zijn, of een soepele reistas. Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen. Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen is een dagrugzak voldoende, min 30l.
Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende.
Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort..)

 • Wandelschoenen geschikt voor zwaar en bergachtig terrein (bij voorkeur enkelomsluitend)
 • Lichte wandelschoenen/sportschoenen
 • Wandelkousen
 • Waterdichte jas/broek
 • Fleece/Windstopper
 • Wandelbroek(en)
 • Handdoek
 • Short/zwemshort
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Pet of hoed
 • Drankfles (min.1 l)
 • Wandelstokken (persoonlijke keuze)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Reyghere: Brugge
Anticyclone des Açcores: Brussel

Korting aankoop outdoormateriaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden.
In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald.
Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat om bestemmingen die zeer goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Foto's

Japan - natuur
Japan
Japan - traditie
Japan
Japan - cultuur
Japan
Japan - cultuur
Japan
Japan - strand
Japan
Japan - traditie
Japan
Japan - traditie
Japan
Japan - cultuur
Japan
Japan - cultuur
Japan
Japan - traditie
Japan
Japan - cultuur
Japan
Japan - traditie
Japan
Japan - natuur
Japan
Japan - bergen
Japan
Japan - natuur
Japan
Japan - cultuur
Japan
Japan - bergen
Japan
Japan - traditie
Japan
Japan - natuur
Japan
Japan - traditie
Japan
Japan - cultuur
Japan

Video's