Overzicht Nieuw Zeeland

Actieve verkenning zuideiland

In een uithoek van de Stille Oceaan ligt Nieuw-Zeeland, waar je een enorme verscheidenheid aan landschappen terugvindt. We verkennen het zuideiland, waar de meest spectaculaire landschappen liggen. We starten deze 23-daagse reis in Christchurch, hoofdstad van het zuideiland.

Nelson Lakes NP is gekend voor zijn vele meren, een wandeling hier kan niet ontbreken. Abel Tasman is een nationaal park met diepe baaien en prachtige stranden. We rijden langs de spectaculaire westkust, met Fox Glacier als hoogtepunt. Via Wanaka, waar we een wandeling naar een gletsjer maken, en Queenstown, bereiken we Te Anau, dat aan de rand van Fjördland is gelegen. Hier maken we een dagwandeling, of kunnen geïnteresseerden een cruise maken.
Fjördland bestaat uit dichte wouden en diepe meren, hier maken we een afwisselende 3-daagse tocht.

Steward Island is een minder bezocht eiland dat nog uit één grote wildernis bestaat. Hier maken we enkele mooie wandelingen en spotten we misschien de Kiwi, die symbool staat voor Nieuw-Zeeland. Via de spectaculaire kustlijn van de Catlins, waar vaak zeehonden gespot worden, komen we toe aan de imposante Mount Cook, de hoogste berg van dit uitzonderlijke land. Een betere plek om de reis af te sluiten is moeilijk denkbaar.

Programma

Dag 1 – 01.03 Brussel – Christchurch

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Christchurch.

Dag 2 – 02.03 Brussel – Christchurch

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Christchurch.

Dag 3 – 03.03 Christchurch 

We komen toe op de hoofdstad van het zuideiland: Christchurch.
We verkennen de uitgestrekte parken en zijn de lange vliegreis meteen vergeten. Overnachting in een centraal gelegen hotel.

Dag 4 – 04.03 Christchurch – St.Arnaud

We rijden in noordelijke richting langs een mooie kustlijn. Onderweg maken we een stopplaats in Kaikoura waar we een wandeling maken. Onderweg zien we ongetwijfeld zeehonden in de nabijgelegen kolonie. We rijden verder tot aan St.Arnaud, dat aan één van de meest uitgestrekte Nationale Parken van NZ ligt: Nelson Lakes.

5u rijden – 350 km

Dag 5 – 05.03 St.Arnaud – Takaka

Op korte afstand van de accommodatie gelegen start de wandeling naar Mt.Robert, gelegen in Nelson Lakes National Park. Onderweg hebben we mooie zichten op de omliggende meren. Nadien rijden we verder naar Takaka, dat in de noordelijke tip van het zuideiland is gelegen. De komende twee nachten verblijven we in een privé-huis.

9 km – 5 u wandelen – 580 m klimmen/dalen

160 km – 3 u rijden

Dag 6 – 06.03 St. Wharariki – Te Waikoropupu

Aan het uiterste noordelijke deel van het zuideiland liggen sommige van de mooiste stranden van Nieuw Zeeland. Via een afwisselende wandeling via groene heuvels bereiken we Wharariki, een schitterend strand. Hier kunnen we wat relaxen, een strandwandeling maken en een picknick houden. We bezoeken in deze regio de waterbronnen van Te Waikoropupu, die onwaarschijnlijk helder water bevatten.

110 km – 3 u rijden

Dag 7 – 07.03 Abel Tasman NP

We maken een dagtocht in één van de bekendste Nationale Parken van NZ: Abel Tasman, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger. Er wordt bewust gekozen om de noordelijke, minder toeristische kant van het park te bezoeken. Het goed begaanbare pad loopt over een zogenaamde ‘Great Walk’, slechts een handvol wandelingen in NZ kregen deze quotatie o.w.v hun uitzonderlijke kwaliteit. We moeten hier rekening houden met getijden en wandelen langs verschillende baaien.

17 km – 6 u wandelen

Dag 8 – 08.03 Takaka – Punakaiki

Vandaag rijden we naar Punakaiki, gelegen aan de westkust. Onderweg maken we een korte wandeling aan Cape Faulwind, waar een zeehondenkolonie is. We bezoeken de ‘Pancake Rocks’, bizarre rotsformaties aan de Tasmaanse zee. Het Punakaiki – Pororari circuit loopt door wouden langs de Pororari rivier, 3 u wandelen.
Onze accommodatie ligt vlakbij een strand waar je een fotogenieke zonsondergang kan meemaken.

330 km – 4 u rijden

Dag 9 – 09.03 Punakaiki – Fox

We volgen verder de westkust, en maken verschillende stopplaatsen onderweg. Hokitika is een historisch stadje dat gekend is voor jade, die je in deze omgeving kan vinden. In de namiddag bestaat er de mogelijkheid om de gletsjer van Fox te bezoeken (genoemd naar een voormalige eerste minister in NZ). Sinds enkele jaren is het niet meer mogelijk om de gletsjer per bus te bezoeken. De enige mogelijkheid is nu per helikopter, bij goed weer is dit een geweldige ervaring.
Je krijgt vanuit de lucht zicht op de hoogste toppen van NZ, en maakt, onder begeleiding van een ervaren gids, een wandeling op de gletsjer.

240 km – 3 u rijden

Dag 10 – 10.03 Fox – Wanaka

Vanuit Lake Matheson, vlakbij Fox Village gelegen, kan je bij helder weer Mt.Cook zien liggen, we maken een wandeling rond het meer, 1 uur wandelen. Hierna rijden we weg van de westkust richting Wanaka, gelegen aan een meer waar een relaxte sfeer heerst. Onderweg bezoeken we verschillende watervallen.

260 km – 3,5 u rijden

Dag 11 – 11.03 Mt. Aspiring NP

Mt.Aspiring NP geldt als één van de meest gevarieerde parken in NZ. Rob Roy Glacier is het indrukwekkende eindpunt van een wandeling die in de Aspiring vallei start en door bosrijk gebied omhooggaat tot aan een gletsjer. Wie bij terugkomst in Wanaka graag nog wandelt heeft keuze uit verschillende wandelpaden langs de rand van het meer.

160 km – 2,5 u rijden

10,5 km – 4 u wandelen – 460 m klimmen/dalen

Dag 12 – 12.03 Wanaka – Te Anau

Onderweg naar Queenstown kan er gestopt worden aan Karawau Bridge, waar bungee liefhebbers zich kunnen laten gaan. Het gezellig drukke Queenstown wordt wel eens ‘the adventure capital of the world’ genoemd. Zowat iedere denkbare activiteit is hier mogelijk, jetboating, bungeejumping, skydiving, mountainbike, rafting, deltavliegen… Wie het liever wat rustiger aan doet, kan Queenstown bezoeken, waar heel wat winkels en cafés zijn. Een wandeling is ook een optie, de zichten vanuit de heuvels achter Queenstown op de bergketen ‘the remarkables’ zijn de moeite waard. Een schitterende weg brengt ons verder naar Te Anau, gelegen aan het gelijknamige meer. Hier overnachten we komende dagen.

230 km – 4 u rijden

Dag 13 – 13.03 Kepler Track

Fjördland is met voorsprong het grootste Nationale Park van Nieuw-Zeeland. In dit mysterieuze park met dicht regenwoud zijn verschillende mogelijkheden om de dag te vullen. Milford Sound of Doubtful Sound zijn te bezoeken via optionele tours (zie excursies). Doubtful Sound is een diepere fjörd dan Milford Sound en je komt tot aan de zeemonding. Het is ook mogelijk om een wandeling op de Kepler Track te maken, met mooie zichten onderweg.

22 km – 6 u wandelen – 800 m klimmen/dalen

Dag 14 – 14.03 Humpridge Track I

Een circuit van 3 dagen dat gedeeltelijk door Fjördland NP loopt en gedeeltelijk door privé beheerd land. We overnachten in degelijke hutten, met een ruime keuken, living en gedeeld sanitair. Kamers worden met 6-8 personen gedeeld. Beddengoed en handdoeken zijn hier aanwezig, ontbijt wordt voorzien. Je hoeft enkel je eigen kledij voor 3 dagen mee te nemen, en picknick voor onderweg. De voeding voor het avondmaal wordt per helikopter in de hutten geleverd. Aangezien we het avondmaal zelf zullen klaarmaken, zal dit bestaan uit eenvoudige gerechten. Het gaat om een afwisselende en uitdagende wandeling door wouden en langs stranden, met zichten onderweg op de omliggende bergen en meren. In de Waewae baai worden vaak Hecor dolfijnen gespot, de kleinste dolfijnsoort ter wereld, die enkel in NZ voorkomt. De paden zijn goed onderhouden, een deel loopt over ‘boardwalks’, we wandelen over verschillende historische houten bruggen.

160 km – 2,5 u rijden

Dag 1: 19 km – 7 u wandelen – 940 m klimmen

Dag 15 – 15.03 Humpridge Track II

Dag 2: 19 km – 7 u wandelen – 920 m dalen

Dag 16 – 16.03 Humpridge Track III

Na het beëindigen van de trekking rijden we verder naar Invercargill, waar we overnachten.

Dag 3: 17 km – 6 u wandelen – 1,5 u rijden

Dag 17 – 17.03 Invercargill – Steward Island

Na enkele stevige wandeldagen maken we er vandaag een relaxte dag van. Een korte rit brengt ons naar Bluff, waar we het voertuig op een bewaakte parking achterlaten, en enkel onze bagage meenemen voor de komende 2 dagen. We steken de Foveaux Strait over naar Steward Island, het 3de grootste eiland van Nieuw-Zeeland. Steward Island heeft slechts 400 permanente inwoners en bestaat uit één grote wildernis. Het is wellicht de beste plek in NZ om de zeldzame kiwi te spotten, wat een nachtdier is. In de namiddag bezoeken we Ulva Island, een klein eiland met verschillende wandeltrails waar heel wat vogels voorkomen zoals de Kaka, Weka, Fantail en nog vele anderen. ’s Avonds bestaat er de mogelijkheid om samen met een lokale gids op zoek te gaan naar de kiwi, een optionele excursie.
De komende twee nachten verblijven we in ideaal gelegen, comfortabele bungalows.

25 km – 30 min rijden – 1 u varen – 2 u wandelen

Dag 18 – 18.03 Steward Island

Geen betere manier om Steward Island beter te leren kennen dan het eiland verder te voet te verkennen. We worden per boot afgezet aan de start van de wandeling, en gaan via een goed aangeduid pad terug naar Oban. We komen verschillende mooie baaien voorbij, schitterende stranden, en wandelen door dichte wouden. Er wordt ook wat geklommen (en gedaald), max 200m hoogteverschil.
De kans bestaat dat we in één van de baaien zeehonden of zeeleeuwen spotten.

21 km – 8 u wandelen – 1 u varen

Dag 19 – 19.03 Catlins

Nadat we terug op het ‘vasteland’ toekomen (South Island) rijden we langs de kust verder langs ‘The Catlins’, een regio die via een aantal prachtige baaien loopt. Onderweg maken we verschillende stopplaatsen, o.a. aan Waipapa Point, waar vaak zeehonden en pinguïns te zien zijn, Slope Point, het meest zuidelijke punt van NZ, Curio Bay, waar geregeld orka’s worden gespot, en stoppen aan de MacLean waterval. Bij iedere stopplaats maken we een korte wandeling. We overnachten in Balclutha, dat strategisch is gelegen.

190 km – 3 u rijden – 3u wandelen – 1 u varen

Dag 20 – 20.03 Catlins – Twizel

Via het binnenland rijden we tot aan Twizel, waar we zullen overnachten. Bij goed weer rijden we tot aan een ideaal viewpoint om Mount Cook te aanschouwen, 3724m, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.
We maken een korte wandeling in de omgeving van Twizel, waar we overnachten.

365 km – 4,5 u rijden

Dag 21 – 21.03 Mt. Cook NP

Vandaag rijden we tot aan Mount Cook Village, met onderweg een prachtig uitkijkpunt. Er staat een stevige wandeling op het programma naar Mueler Hut, middenin de Nieuw-Zeelandse Alpen gelegen met spectaculaire zichten onderweg op de besneeuwde bergtoppen. Als beloning wacht ons een uitgebreid buffet in Mt.Cook Village.

20 km – 7 u wandelen – 1000 m klimmen/dalen

Dag 22 – 22.03 Mt. Cook – Christchurch – Brussel

Via het centrum van het eiland rijden we rechtsreeks naar Christchurch International Airport voor de terugvlucht naar Brussel.

300 km – 3,5 u rijden

Dag 23 – 23.03 Aankomst Brussel

Aankomst Brussel vanuit Christchurch.

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid        Prijs

01.03.25        23.03.25          Beschikbaar               5.165€

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Comfortabel privévoertuig met veel ruimte voor bagage.
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Ferry Bluff – Oban
 • Inkom Nationale Parken
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Internationale vlucht Brussel-Christchurch
 • Vervoer naar/van Brussels Airport
 • Verzekeringen (Bijstandsverzekering verplicht)
 • Persoonlijke uitgaven (dranken)
 • Optionele excursies
 • Fooien

Internationale vlucht

Internationale vlucht kan via Offtrack geboekt worden.

Aantal deelnemers

Min. 6 deelnemers / Max. 11 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 1555€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

Praktisch

Inschrijvingen en opties

2 opties

2 vrouwen (42, 63)

Reisdocumenten

Om Nieuw-Zeeland te bezoeken heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden geldig is na terugkeer. Sinds oktober 2019 heb je een NZETA (New Zealand Electronic Travel Authorisation) nodig. Dit kan je online doen, volg de eenvoudig te volgen stappen, en betaal via kredietkaart. Kost 23 NZD (of 17 NZD via App).
Je hebt eveneens een IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy) nodig.
Kost 35 NZD
Let op NZETA & IVL zijn verplicht voor iedere bezoeker aan Nieuw -Zeeland. Klik hier om NZETA en IVL aan te vragen.
Klik hier voor alle details van de huidige voorwaarden om NZ te bezoeken.

Transport

Internationale vlucht

Vanuit Brussel naar Christchurch
Een maand voor vertrek ontvangt iedereen zijn E-ticket.

Privévoertuig

Tijdens de gehele reis beschikken we over een eigen, comfortabel voertuig met veel ruimte voor bagage.

Ferry

Vanuit Bluff nemen we een ferry naar Oban, Steward Island.

Overnachtingen

Motels – bungalows – cabins

We overnachten tijdens de reis afwisselend in motels, bungalows, of cabins, steeds met het nodige comfort. Op sommige plekken beschikken we over een keuken, en living. Badkamers zijn privé per kamer, of worden door enkele kamers gedeeld, afhankelijk van de locatie. Alle overnachtingsplekken zijn goed gelegen en comfortabel.

 • Toeslag individuele kamer: 775€

Maaltijden

We ontbijten steeds aan de accommodatie. Lunch bestaat uit een eenvoudige snack of picknick tijdens de wandelingen. ’s Avonds gaan we vaak op restaurant, een aantal keren koken we ook zelf.
Nieuw-Zeeland kent een grote variëteit aan vis, het is ook gekend voor het uitstekende lamsvlees.

Tijdsverschil

Het is in Nieuw-Zeeland in maart 12 uur later dan in België.

Taal

De officiële taal in Nieuw-Zeeland is Engels.
Maori (de taal van de oorspronkelijke Maori inwoners) is sinds 1987 erkend als officiële taal.

Klimaat

De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn tegenovergesteld aan die op het noordelijk halfrond. Concreet betekent dit dat het van november tot maart zomer is in Nieuw-Zeeland en van juni tot augustus winter. Het Noordeiland kent een subtropisch klimaat, het zuidelijk eiland een gematigd klimaat. Nieuw-Zeeland kent tijdens de zomer meer stabiele periodes, en de temperaturen liggen hoger.
Dit is de beste periode om het land te bezoeken. Het Zuideiland, voornamelijk de westkant, heeft een minder betrouwbaar klimaat, neerslag is steeds mogelijk. Gemiddelde temperatuur in maart:

 • Takaka 20° – 22°C
 • Christchurch 18° – 20°C
 • Invercargill 12° – 14°C

Klik hier voor up-to-date weerinformatie.

Verzekering

Bij Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance. Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht. Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen. Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen. Je kan opteren voor een tijdelijke polis, indien je meerdere reizen (ook korte) per jaar maakt kan een jaarpolis interessanter zijn.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Tijdens de wandeldagen wordt er gemiddeld tussen de 4 – 7 uur per dag gewandeld over gevarieerd terrein. Vaak zijn er boomwortels of rotsachtige paden, bij regen kan er modder zijn. Tijdens sommige wandelingen, zoals aan Mt.Cook of tijdens de 3-daagse tocht (niveau 3) worden er hoogteverschillen afgelegd tot 1000m per dag.
Een goede basisconditie is nodig om deze reis op fysiek vlak vlot te laten verlopen.
Niveau 2/3
Klik hier voor meer informatie over niveau.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding.

Bijeenkomst

Er wordt voor de reis een bijeenkomst georganiseerd om samen het programma te bespreken, en je medereizigers te ontmoeten.

Elektriciteit

In Nieuw-Zeeland worden andere stopcontacten gebruikt als in Europa. Je neemt best een universele adapter mee. Er zal tijdens de reis overal elektriciteit aanwezig zijn.

Financiën – Budget

De lokale munt op Nieuw-Zeeland is Nieuw-Zeelandse dollar (NZD).
Klik hier voor de huidige wisselkoers. Er zijn tijdens de reis overal geldautomaten aanwezig. Het is niet nodig om van thuis USD of € mee te nemen. Check voor vertrek bij je bank of je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU-zone. Kredietkaarten, MasterCard, Visa in de eerste plaats, worden bijna overal aanvaard. Reken op zo’n 200€ voor lokale uitgaven, voor o.a. dranken. Optionele excursies zijn hier niet inbegrepen (zie verder).

EHBO

Medische voorzieningen zijn uitstekend in Nieuw-Zeeland. Een bijstandsverzekering wordt steeds aangeraden, medische kosten kunnen onverzekerd zeer hoog oplopen in Nieuw-Zeeland. Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in. Aanbevolen persoonlijke medicatie: Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht. Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist.

Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen en voorzorgsmaatregelen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Je kan zowel een harde als zachte reistas voorzien, je hoeft niet te besparen op bagage want er is een ruime trailer voorzien. Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen.
Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen is een dagrugzak voldoende, (minimum 28l). Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende. Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort..)

 • Wandelschoenen geschikt voor bergachtig terrein.
 • Lichte wandelschoenen/sportschoenen
 • Eventueel sandalen
 • Wandelkousen
 • Waterdichte jas/broek
 • Fleece/windstopper
 • Wandelbroek
 • Handdoek
 • Short (zwemshort/badpak)
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Pet of hoed
 • Drankfles (min. 1l)
 • Wandelstokken (persoonlijke keuze)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

Long cloud ride: Boeiend reisverhaal van een vrouw die 10.000 km fietst doorheen Nieuw-Zeeland.
Auteur: Josie Dew
100% Pure New Zealand: Informatie Nieuw-Zeeland

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Reyghere: Brugge
Anticyclone des Açores: Brussel

Korting aankoop outdoor materiaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden. In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald. Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat steeds om bestemmingen die zeer goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

OPTIONELE EXCURSIES (Richtprijzen)

Fox Glacier

Op weinig plekken in de wereld komen gletsjers zo dicht bij de oceaan als in Nieuw-Zeeland. De laatste jaren heeft Fox Glacier bij het terugtrekken voor een ravage gezorgd, die het niet meer toelaat de gletsjer van op land te bezoeken. Hiervoor moet nu een helikopterexcursie gemaakt worden. We landen hoog op de gletsjer en verkennen, o.l.v. een professionele gids het onaangetaste ijs, met spectaculaire vergezichten.

Prijs 599 NZD

Milford Sound

Vanuit onze accommodatie rijden we met een voertuig, dat gedeeld wordt met andere klanten, via een prachtige weg naar het startpunt van de bootexcursie. Mitre Peak is een mytische berg die we tijdens de excursie naar Miljord Sound zien liggen. Verschillende watervallen, mooie bergzichten, en aparte landschappen zien we aan ons voorbij gaan in de meest gekende Sound (fjörd) van NZ. Via dezelfde weg keren we terug naar Te Anau.

Prijs 169 NZD

Doubtful Sound

We worden voor deze excursie aan onze accommodatie opgehaald, en rijden naar Lake Manapouri. Per boot steken we het meer over met mooie zichten op de omliggende bergen. Een korte busrit brengt ons naar Doubtful Sound, per boot varen we tot het einde van deze sound. In tegenstelling tot Milford Sound varen we tot het einde van de sound. Vaak worden hier zeehonden gespot.

Prijs 229 NZD

Kaikoura Whale Watching

Kaikoura stelt niet teleur als het om wildlife spotten gaat. Hier gaat het uiteraard om walvissen, bultruggen komen hier in grote hoeveelheden voor, maar ook andere soorten worden geregeld gespot. Een professioneel georganiseerde excursie die de kans op het spotten van walvissen erg groot maakt. Weersafhankelijk, de wind bepaald vaak of de boottochten kunnen doorgaan of niet.

Prijs 165 NZD

Kiwi Tour Steward Island

Nieuw-Zeeland is enige plek ter wereld waar je de kiwi kan spotten. Steward Island bestaat grotendeels uit een onafgebroken natuurgebied waar de kiwi veelvuldig voorkomt. De kiwi is een nachtdier, om deze vogel, symbool van Nieuw-Zeeland, te zien moet je dus in het donker op stap. Onder begeleiding van een deskundige gids ga je in kleine groepjes op zoek naar de kiwi, een boeiende ervaring.

Prijs 199 NZD

Foto's

Nieuw Zeeland - Abel Tasman
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - kustlijn
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - wandelen
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Westkust
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Rob Roy Glacier
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - strand
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - strand
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - meer
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - waterval
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - wandelen
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - strand
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - strand
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - natuur
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - Offtrack
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland - wandelen
Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland

Video's