Overzicht Pakistan

Uitdagende trekking Karakoram gebergte

Het Karakoram-gebergte biedt de meest spectaculaire berglandschappen ter wereld. K2 is de gekendste berg, maar deze uitgestrekte regio heeft nog veel meer te bieden. Snow Lake Trek is een toptrekking door een weinig bezocht en enorm mooi gebied.
In deze geïsoleerde regio word je voortdurend omringd door hoge pieken en krijg je vanuit de Hisper-La pass (5150 meter), die we oversteken, onvergetelijke panoramische zichten. Snow Lake wordt ook Biafo Hisper trek genoemd aangezien je grotendeels de Biafo gletsjer volgt. Biafo Hisper ligt ten zuiden van de Baltoro gletjser, de route gaat voortdurend langs bergen tussen 5500 en 7500 meter hoogte. Snow Lake Trek is uitstekend opgebouwd om vlot te kunnen acclimatiseren.

De trekking start vanuit Skardu, de toegangspoort tot het Karakoram-gebergte, en eindigt in één van de mooiste valleien van Noord-Pakistan: Hunza. Er wordt ruimte voorzien voor de boeiende Pakistaanse cultuur, de gastvrije bevolking zal niemand ontgaan.
Je rijdt over de bekende Karakoram Highway en bezoekt enkele interessante plekken in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.
De ultieme Karakoram trekking voor wie voor een uitdaging te vinden is.

Het avontuurlijke karakter van deze reis maakt ernaar dat onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken, tot een verandering van dagindeling of programma kan leiden.

Programma

Dag 1 – 03.08 Brussel – Islamabad

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Islamabad via Doha.

Dag 2 – 04.08 Islamabad

Aankomst in de Pakistaanse hoofdstad, waar we worden opgewacht door onze lokale gids, die ons zal vergezellen tijdens de gehele reis. We verkennen het oude deel van de stad: Rawalpindi. Hier vinden we boeiende markten, mooi bewaarde huizen en workshops voor ‘Truck Art’. Hier worden vrachtwagens, die je in heel het land terugvindt, prachtig versierd. De grote Shah Faisal moskee is een landmark. Het contrast met het nieuwe Islamabad, waar zich moderne gebouwen en vele parken bevinden, is groot.

Dag 3 – 05.08 Islamabad – Skardu

We nemen een korte maar spectaculaire binnenlandse vlucht naar Skardu. In de namiddag verkennen we het centrum van Skardu. We overnachten in een degelijk hotel aan de rand van de stad. Vluchten worden geregeld geannuleerd o.w.v. het weer. Als we niet kunnen vliegen zijn we genoodzaakt om naar Skardu te rijden via Babusar pass. Gelegen op 4173 meter is dit het hoogste punt van de Kaghan vallei.

1 u vliegen – Skardu 2250m

400 km – 12 u rijden – Chilas 1265m

Dag 4 – 06.08 Skardu

Vrije dag in Skardu, we bezoeken o.a. de markt en Kharpocho Fort. Als de vlucht gisteren niet kon plaatsvinden rijden we vandaag verder langs de Indus rivier vanuit Chilas naar Skardu. We slapen opnieuw in Skardu.

290 km – 6 u rijden – Skardu 2250m

Dag 5 – 07.08 Skardu

Er wordt een extra dag in Skardu voorzien om er zeker van te zijn dat er voldoende tijd is om de lokale permits in orde te krijgen. Als we vandaag in Skardu zijn bestaan er verschillende mogelijkheden om plekken te bezoeken in de nabije omgeving.

Dag 6 – 08.08 Skardu – Askole

Met onze jeeps rijden we vandaag naar het startpunt van onze trekking: het dorpje Askole. Hier ontmoeten we het lokale team dat ons tijdens de gehele trekking zal vergezellen. Vanavond slapen we voor het eerst in tenten, die de komende weken onze thuis zullen zijn.

130 km – 8 u rijden – Askole 3000m

Dag 7 – 09.08 Askole – Namla

Vanuit Askole wandelen we over een breed pad. Geleidelijk winnen we aan hoogte over eenvoudig terrein, ideaal om te acclimatiseren. De route die we nemen is dezelfde als diegene die naar de Baltoro gletsjer en K2 loopt. Als we aan de Biafo rivier komen start de route naar Snow Lake en beginnen we echt aan onze trekking. We wandelen over de moraine van de Biafo gletsjer en hebben mooie zichten op de piramide van Bakhor Das, gelegen op 5800 meter.

7 uur wandelen – Namla 3400 m

Dag 8 – 10.08 Namla – Shikonfon

Na het ontbijt concentratie verreist om een zone met veel diepe crevassen over te steken. We hebben onderweg zicht op de 3 pieken van de Latok bergen (6949 m, 7108 m, 7145 m). Het gaat geleidelijk verder via grote rots-en ijsblokken. We kamperen voorbij een riviertje dat afkomstig is van de berg Mango Brakk, 5355 meter.

7 uur wandelen – Shikonfon 3660 m

Dag 9 – 11.08 Shikonfon – Baintha

De route start langs een mooie vallei, we passeren een klein meertje. We gaan naar het witte centrum van de Biafo gletsjer waar het eenvoudiger wandelen is. Onderweg krijgen we voor het eerst zicht op de Hisper Pass, die langs beide kanten tussen rotswanden ligt van + 6000 meter. We volgen een kleine vallei en komen langs een groene zone, waar in de zomer wilde bloemen groeien. We kamperen dicht bij een riviertje.

7 uur wandelen – Baintha 3990m

Dag 10 – 12.08 Acclimatisatie dag

Vandaag doen we het rustig aan om de kans te verhogen optimaal te acclimatiseren. Samen met de lokale gids maken we een korte acclimatisatie wandeling in de omgeving van onze kampplaats. De rest van de dag relaxen we aan de tent en leren het team wat beter kennen.

Baintha 3990 m

Dag 11 – 13.08 Baintha – Morfogoro

Het pad is aanvankelijk steil om op de gletjser te geraken. Hier zijn opeenvolgende diepe crevassen waar we, afhankelijk van de route (die ieder jaar verschilt op een gletsjer), misschien een deel in cordée wandelen. Onderweg hebben we zicht op heel wat hoge bergen, waaronder Ogre, 7813 meter. We hebben vandaag ook een eerste zicht op Snow Lake.

6 uur wandelen – Morfogoro 4410 m

Dag 12 – 14.08 Morfogoro – Karpogoro

We starten rustig met onderweg verschillende meren waar tijdens de zomer heel wat wilde bloemen groeien. Nadien komen we terug aan het ijs waar verschillende crevassen zijn die waarschijnlijk bedekt zijn met sneeuw. In dat geval wordt er voor dit gedeelde opnieuw in cordée gewandeld. Afhankelijk van de toestand van de gletsjer overnachten we vandaag rechtsreeks op de Biafo gletjser of zetten we de kampplaats op aan de rand ervan. Indien we naast de gletsjer slapen moet er wat extra tijd gerekend worden.

7 uur wandelen – Karpogoro 4680 m

Dag 13 – 15.08 Karpogoro – Snow Lake

We gaan verder over de gletsjer, er zullen opnieuw verschillende crevassen zijn die we over moeten. We komen vandaag voorbij het meer waar de trekking naar geheten is: Snow Lake. In deze regio is het ijs heel diep (tot 1,5 km), in de winter is dit een enorm koud gebied. De naam Snow Lake werd in 1892 gegeven door Martin Conway, de eerste buitenlandse bezoeker aan dit gebied.

7 uur wandelen – Karpogoro 4780 m

Dag 14 – 16.08 Snow Lake – Hisper La

Na het ontbijt maken we ons klaar om het hoogste punt van de trekking te overwinnen: Hisper La, gelegen op 5150 meter. Hiervoor moet we 380 meter stijgen. Er zijn steile secties tijdens de klim, we bevinden ons nu op grote hoogte die iedereen zal voelen. Als we terugkijken zien we Snow Lake liggen, en heel wat hoge pieken, waarvan er verschillende nooit beklommen en naamloos zijn. In een wijde omgeving is er nergens iets van vegetatie te bespeuren, alleen een wereld van sneeuw en ijs. Het wordt vandaag de hoogste (en koudste) nacht van de trekking.

5 uur wandelen – kampplaats 4980 m

Dag 15 – 17.08 Hisper La – Khani Bassa

In dit gebied ligt doorgaans veel sneeuw, wat een invloed zal hebben op ons wandelritme. Omdat hier heel wat crevassen liggen wandelen we opnieuw in cordée. In de namiddag komen we terug aan een moraine en hebben we een groene kampplaats, met mooie zichten op Balchish, gelegen op 6000 meter.

7 uur wandelen – Khani Bassa 4580 m

Dag 16 – 18.08 Khani Bassa – Jutmal

We steken Khani Bassa gletsjer over en hebben een goed zicht op Kanjut Sar, 7760 meter. Onze kampplaats ligt voor de Yutmau gletsjer. We beschikken over een ruime, vlakke kampplaats, ideaal om in de namiddag te relaxen. In de zomer groeien hier heel wat wilde bloemen.

5 uur wandelen – Jutmal 4330 m

Dag 17 – 19.08 Jutmal – Red Star

Yutmaru gletjser wordt de laatste gletsjer die we moeten oversteken, met onderweg steile ijswanden en diepe crevassen. We hebben een panoramisch zicht op de Hisper Pass en wandelen verder langs schitterende landschappen. Afhankelijk van de toestand van de gletsjer zijn er verschillende opties om een kamppaats op te zetten.

7 uur wandelen – Red Star 4150 m

Dag 18 – 20.08 Red Star – Bitanmal

We verliezen steeds meer aan hoogte, na een hele tijd op grote hoogte te hebben doorgebracht gaan we vandaag terug onder 4000 meter. Een steile afdaling brengt ons naar een moraine die we een tijd volgen. Onderweg zien we steeds meer groene secties die duidelijk maken dat het einde van de trekking nabij is.

6 uur wandelen – Red Star 3660 m

Dag 19 – 21.08 Bitanmal – Hisper Village

Na een hele periode in een overwegend witte wereld te hebben doorgebracht wandelen we vandaag langs een groene regio, met zichten op Makrong Chhish, 6607 meter. We komen toe aan de Hisper brug en klimmen nadien naar Hisper Village waar onze trekking eindigt.

5 uur wandelen – Hisper Village 3380 m

Dag 20 – 22.08 Hisper Village – Karimabad

Onze jeeps staan klaar om ons terug naar de bewoonde wereld te brengen. We komen toe in Karimabad waar we een welkome warme douche kunnen nemen in ons hotel en afscheid nemen van ons lokale team. Na heel wat nachten in tenten te hebben doorgebracht slapen we vandaag terug in een bed. We bevinden ons in de prachtige Hunza vallei, met indrukwekkende zichten waar je ook kijkt. Je ziet o.a. Diran Peak, 7266 m, Spantig Peak, 7027m, Ultar, 7388 m en Lady Finger 6000 m liggen.

4 uur rijden – Karimabad 2500 m

Dag 21 – 23.08 Karimabad – Naran

Via Babusar Pass rijden we terug richting Islamabad. We overnachten in een comfortabel hotel in Naran.

355 km – 10 u rijden – Naran 2410 m

Dag 22 – 24.08 Naran – Islamabad

Vanuit Naran rijden we rechtsreeks naar de luchthaven van Islamabad voor de internationale vlucht naar Doha met connectie naar Brussel.

280 km – 7 u rijden

Dag 23 – 25.08 Aankomst Brussel

Vanuit Doha arriveren we in Brussel.

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid                Prijs

03.08.24        25.08.24         Beschikbaar                       3.875€

Inclusief

 • Binnenlandse vlucht Islamabad – Skardu
 • Hotelovernachtingen Islamabad, Skardu
 • Tentovernachtingen tijdens de trekking
 • Alle maaltijden
 • Alle verplaatsingen met privé vervoer
 • Porter service tijdens trekking
 • Nederlandstalige gids
 • Engelstalige lokale begeleiding
 • Permits
 • Inkom Nationale Parken
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Internationale vlucht Brussel – Islamabad
 • Vervoer naar/van Brussels Airport
 • Verzekeringen (Bijstandsverzekering verplicht)
 • Persoonlijke uitgaven (dranken)
 • Optionele excursies
 • Fooien (± 80€)
 • Visumkosten (± 35€)

Internationale vlucht

Internationale vlucht kan via Offtrack geboekt worden.

Aantal deelnemers

Min. 5 deelnemers / Max. 12 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 885€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

Praktisch

Inschrijvingen en opties

2 inschrijvingen

2 vrouwen (42, 66)

Reisdocumenten

Voor Pakistan heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Pakistan.
Je moet minimum 2 lege blz. naast elkaar in je paspoort hebben.
Je hebt ook een visum nodig om Pakistan te bezoeken.
Je visumaanvraag kan online gebeuren, hiervoor vraag je een Trekking Visa aan.
Om een Trekking Visa aan te vragen heb je een uitnodiging nodig, Offtrack voorziet dit.
Ten laatste 3 maanden voor vertrek ontvang je de uitnodiging.
Klik hier om je Trekking Visa aan te vragen

Transport

Bij een reis naar Pakistan heb je een flexibele instelling nodig, infrastructuur is hier beperkt.
Aangezien het vluchtschema voor de binnenlandse vlucht een invloed kan hebben op het programma is een wijziging hierdoor mogelijk.

Internationale vlucht

Internationale vlucht Brussel – Islamabad via Doha
Voorstel Qatar Airways

Binnenlandse vlucht

Indien het weer het toelaat wordt er vanuit Islamabad gevlogen naar Skardu.
Deze vluchten worden frequent geannuleerd.
In dit geval zijn we genoodzaakt om over land te rijden.

Privévervoer

Voor alle verplaatsingen ter plekke maken we gebruik van eigen vervoer met chauffeur.

Overnachtingen

Comfortabele hotels

In Islamabad en Skardu overnachten we in degelijke, centraal gelegen hotels.

Tenten

Tijdens de trekking slapen we in comfortabele tenten op basis van 2 personen.
Deelnemers die individueel inschrijven delen de kamer met een andere deelnemer (van hetzelfde geslacht).

 • Toeslag individuele kamer/tent 415€
 • Toeslag individuele tent 195€

Maaltijden

We gaan ‘s avonds steeds op restaurant in Islamabad en Skardu, of onderweg in de Baltoro regio.
Lunch bestaat uit een lichte maaltijd.
Tijdens de trekking gaat er een kok met ons mee die een gevarieerd menu brengt, met specifieke aandacht voor vegetariërs.
De keuken in Pakistan kent veel regionale specialiteiten. De Indische en Iraanse keuken hebben een sterke invloed op de Pakistaanse keuken.
Typische rijstgerechten zoals Biryani zijn overal verkrijgbaar.
Alcoholische dranken zijn nergens beschikbaar.
Er wordt tijdens de trekking drinkbaar water voorzien.

Tijdsverschil

Het is in Pakistan tijdens de zomer 3 uur later dan in België.

Taal

De officiële taal in Pakistan is Urdu, Engels wordt eveneens als officiële taal erkend.
Er worden heel wat regionale dialecten gesproken zoals Punjabi of Kashmiri.

Klimaat

De zomer is de beste periode om het Karakorum gebergte te bezoeken. De temperaturen zijn milder met geregeld zonnige periodes. Het blijft echter een onstabiele regio, neerslag, boven 3500m sneeuw, is nooit uitgesloten.
Gemiddelde temperatuur overdag in juli:

 • Islamabad 32°C / 34°C
 • Skardu 20°C / 22°C
 • Snow Lake 4°C / 6°C

Klik hier voor up-to-date weerinformatie.

Verzekering

Bij Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance.
Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht.
Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen.
Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen.
Je kan opteren voor een tijdelijke polis, indien je meerdere reizen (ook korte) per jaar maakt kan een jaarpolis interessanter zijn.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Tijdens de trekking wordt er gemiddeld 5 – 7 u per dag gestapt.
De trekking is goed opgebouwd naar acclimatisatie om de kans op hoogteziekte te beperken.
De hoogteverschillen bedragen doorgaans niet meer dan 600m per dag. De eerste dagen gaan we door een vallei waar het terrein overwegend over een oneffen rotsachtig pad gaat.
Het grootste deel van de trekking gaan we over de Biafo gletsjer. Het terrein is hier lastig, met veel rotspuin, ijsbrokken en crevassen, het gaat gevarieerd op en neer.
De route verandert voortdurend, iedere gletsjer, Biafo is geen uitzondering, is steeds in beweging. Verschillende nachten slapen we rechtsreeks op de gletjser.
De verplaatsingen van/naar de trekking gaan gedeeltelijk over zeer slechte wegen.
Door de lengte van de trekking, die fysiek veeleisend is, uitdagend terrein en gebrek aan comfort, is dit een reis waaraan je met een degelijke conditie moet beginnen, enige voorbereiding is een vereiste.
Niveau 4
Klik hier voor meer informatie over wandelniveau.

Hoogteziekte

Vanaf 2500m is het mogelijk dat er zich verschijnselen van hoogteziekte voordoen. Niet iedereen reageert hetzelfde op de verlaagde zuurstof op hoogte.
Fysieke paraatheid of herhaalde keren op hoogte zijn geweest heeft geen invloed op hoe je lichaam reageert op hoogte.

De meeste mensen hebben slechts lichte symptomen, die verminderen of verdwijnen doorgaans wanneer je lichaam zich aan de hoogte beter aanpast.

Symptomen van hoogteziekte:

Lichte symptomen:
Duizeligheid, slapeloosheid, verminderde eetlust, lichte hoofdpijn, misselijkheid, kortademig, lichte zwelling van handen en voeten.
Je kan bij lichte symptomen verder stijgen, met de nodige aandacht voor voldoende rustpauzes.
Ernstige symptomen: (die mogelijks leiden tot een long- en hersenoedeem)
Zware hoofdpijn (die niet weggaat bij het nemen van pijnstillers), vermindering van coördinatie, hallucinaties, abnormale oververmoeidheid, blauw worden van lippen en gezicht, braken, kortademigheid, versnelde ademhaling, hoge hartslag, hevige aanhoudende hoestbuien, wazig zien, verwardheid.
Bij ernstige symptomen is de enige remedie aan hoogte verliezen. Op grote hoogte kunnen ernstige symptomen van hoogtezieke op korte tijd fataal zijn. Het is dan ook van groot belang alle symptomen snel waar te nemen zowel bij jezelf als andere deelnemers en de gids hiervan meteen op de hoogte stellen.
De lokale Pakistaanse gids is goed op de hoogte van gevaarlijke symptomen en zal, indien nodig, maatregelen treffen om het slachtoffer zo snel mogelijk naar lagere hoogte te laten brengen.

Preventieve maatregelen:

Acclimatiseren, hiermee wordt bedoeld langzaam stijgen en het maximum aantal hoogtemeters per dag beperken. De eerste dagen zijn cruciaal, wordt er dan te snel gestegen, kan dit leiden tot een verstoorde acclimatisatie van de gehele periode op hoogte.
Rustig tempo, veel drinken (3 liter per dag), aandacht besteden aan correcte voeding, diep ademhalen.
Diamox kan helpen bij acclimatiseren, dit moet preventief genomen worden.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding
Klik hier voor meer informatie over je begeleider.
Pakistaanse, Engelstalige gids + ondersteuningsteam die zeer vertrouwd zijn met de regio.

Bijeenkomst

Er wordt vóór de reis een bijeenkomst georganiseerd om samen het programma te bespreken, en je medereizigers te ontmoeten.

Elektriciteit

In Pakistan worden andere stopcontacten gebruikt dan in Europa.
Je neemt best een universele adapter mee.
Tijdens de trekking zal er beperkt elektriciteit beschikbaar zijn.

Financiën – Budget

De lokale munt in Pakistan is Pakistaanse Roepi.
Klik hier voor de huidige wisselkoers.
In Islamabad zijn geldautomaten aanwezig, de meeste aanvaarden buitenlandse kaarten.
Controleer bij je bank dat je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU- zone.
Neem voor alle zekerheid ook een kredietkaart mee.
Om op veilig te spelen neem je best wat cash mee, USD of €.
Reken op zo’n 150€ plaatselijke uitgaven voor drank en fooien.

EHBO

Medische voorzieningen zijn primitief in Noord-Pakistan.
Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in.
Aanbevolen persoonlijke medicatie:
Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht.
Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist.

Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen en voorzorgsmaatregelen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Er is voldoende plaats voorzien in de voertuigen voor bagage.
Dit kan een koffer zijn (geen harde), of een soepele reistas.
Tijdens de trekking wordt de bagage door porters gedragen.
Er worden tassen voorzien, deze bieden echter geen volledige waterdichtheid. Om die reden voorzie je zelf een grote waterdichte zak, min 50l. waar essentieel materiaal in kan.
Tijdens de trekking beperk je je bagage tot 15 kg.
Bagage die je niet nodig hebt kan in het hotel van Skardu achtergelaten worden.
Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen.
Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen draag je enkel een dagrugzak, min 35l. Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende. Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort).

Voor deze reis is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de uitrusting, het gaat om een lange trekking in een afgelegen gebied waar weersomstandigheden extreem kunnen zijn.
Houdt er rekening mee dat er verschillende nachten rechtsreeks op de gletsjer wordt overnacht.
Een degelijk slaapmatje is van belang.
Je krijgt een slaapmatje van de lokale organisatie, maar dit volstaat niet.

 • Wandelschoenen geschikt voor zwaar en bergachtig terrein, cat B/C(enkel-omsluitend en geschikt om stijgijzers op te bevestigen). Neem geen nieuwe schoenen mee, loop ze voor de reis reeds in
 • Lichte wandelschoenen/sportschoenen om te dragen aan de kampplaats
 • Wandelkousen (min. 3 paar)
 • Linerkousen (min. 3 paar)
 • Slaapzak (comfortzone -8°C)
 • Lakenzak (wol of fleece materiaal voor meer warmte en slaapcomfort)
 • Slaapmatje (type thermarest om het slaapcomfort te verhogen)
 • Opblaaskussentje (optioneel)
 • Waterdichte jas/broek
 • Fleece/Windstopper
 • Donsjas/donzen bodywarmer
 • Thermisch ondergoed
 • Wandelbroek (min. 2, waarvan één extra warme)
 • Handdoek
 • Short
 • Handschoenen (GoreTex)
 • Lichte liner handschoenen
 • Muts (liefst thermisch materiaal)
 • Buff
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Hoofdlamp (+ extra batterijen)
 • Pet of hoed
 • Thermische drankfles, min.1l. (kan ook voor warme drank dienen)
 • Wandelstokken (persoonlijke keuze)
 • Stijgijzers (voor HisperLa pas) worden voorzien, wie er zelf heeft mag deze zeker meenemen
 • 3 pasfoto’s voor trekking permit die in Skardu moet verwerkt worden.

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve veters
 • Zakmes
 • Wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
 • Wastouw
 • Iets om te lezen
 • Spiegeltje
 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Pakistan is een moslimland waar een andere dresscode geldt dan in westerse landen.
Om problemen te vermijden moet die dan ook opgevolgd worden.
Voor mannen betekent dit geen short of mouwloze T- shirts. Voorzie daarom niet enkel een jeans, maar ook een lichte broek voor in stedelijke gebieden (het kan er warm worden).
Voor vrouwen betekent dit geen ontblote armen of schouders en geen korte rokken.
Tijdens de trekking wordt de dresscode niet strikt opgevolgd en kan je ‘gewone’ outdoor kledij dragen.

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

K2: Life and death on the World’s most dangerous mountain
Boeiende kroniek van beklimmingen van de moeilijkste en meest onvoorspelbare berg ter wereld.
Auteur: Ed Viestuurs

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Ryghere: Brugge
Anticyclone des Açores: Brussel

Korting aankoop outdoormateriaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden.
In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald.
Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat om bestemmingen die goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Foto's

Pakistan - cultuur
Pakistan
Pakistan - landschap
Pakistan
Pakistan-Snow Lake 16
Pakistan - cultuur
Pakistan
Pakistan - trekking
Pakistan
Pakistan - trekking
Pakistan
Pakistan - cultuur
Pakistan
Pakistan - bergen
Pakistan
Pakistan - cultuur
Pakistan
Pakistan - trekking
Pakistan
Pakistan - bergen
Pakistan
Pakistan - waterval
Pakistan
Pakistan - bergen
Pakistan
Pakistan - cultuur
Pakistan - cultuur
Pakistan - cultuur
Pakistan - cultuur
Pakistan K2 trekking - lokaal festival
Pakistan K2 trekking
Pakistan - natuur
Pakistan - natuur
Pakistan - bergen
Pakistan
Pakistan K2 trekking - meisjes
Pakistan K2 trekking
Pakistan K2 trekking - lokale man
Pakistan K2 trekking
Pakistan - cultuur
Pakistan

Video's