Ervaringen van Offtrack reizigers

Bergen staan centraal in minder bezochte regio’s Sandra C.

Ondertussen ben ik reeds vijf keer met Offtrack naar het buitenland getrokken en ik hoop nog verschillende keren met deze organisatie een stapje in de wereld te kunnen zetten!

Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste worden minder bekende regio’s op het reisprogramma gezet, geen platgetreden paadjes door toeristen dus, waardoor je je soms echt wel helemaal alleen op de wereld kan voelen. Bergen staan daarin centraal: de beklimming van de Malchin in Mongolië, de laatste etappe over de sneeuwhellingen naar het base camp van de prachtige kegel Khan Tengri in Kirgizië of het adembenemende uitzicht op de Lenin Peak, ook al in Kirgizië. In Iran genoten we van de buitengewone cultuur en gastvrijheid, maar roetsjten we ook de sneeuwbergen af. In het land van de rijzende zon werden dag per dag de fascinerende vulkanen bedwongen. Offtrack biedt dus een gevarieerd menu aan voor actieve reizigers die hun grenzen willen verleggen.

Offtrack zorgt niet alleen voor een tot in de puntjes verzorgde organisatie (mogelijk gemaakt omdat zo goed als alle bestemmingen al verkend zijn), maar er wordt ook flexibel gehandeld indien nodig. De groep primeert immers en iedereen moet kunnen genieten van een onvergetelijke actieve reis in een bijzondere bestemming!

Kirgizië-Tadzjikistan: one to remember! Veerle M. 2017

De rit over de legendarische Pamir Highway met zijn desolate landschappen, door de vruchtbare Wakhan corridor, langs de kronkelende Panj rivier die je soms slechts enkele meters scheidt van Afghaanse dorpjes.
Mijn allereerste +4000 m pas bereikt onder uitstekende professionele begeleiding van de lokale gids en daar lunchen met zicht op Lenin Peak… m.a.w. de Kirgizië-Tadzjikistan reis was er ééntje om nooit te vergeten en is, voor mij althans, de start geweest van een onvoorwaardelijke liefde voor Centraal-Azië.

Kirgizië - meer
Kirgizië
Kirgizië - lokale kinderen
Kirgizië
Kirgizië - Pamir Highway
Kirgizië
Kirgizië - yurt
Kirgizië
Kirgizië - kamperen
Kirgizië
Kirgizië - bergmeer
Kirgizië
Kirgizië - bergmeer
Kirgizië
Kirgizië - lokale kinderen
Kirgizië
Kirgizië - Osh markt
Kirgizië
Kirgizië - Osh markt
Kirgizië
Kirgizië - Osh
Kirgizië
Kirgizië - moskee Osh
Kirgizië
Kirgizië - lokale vrouwen Osh
Kirgizië
Kirgizië - berglandschap
Kirgizië
Kirgizië - Osh
Kirgizië
Kirgizië - Osh
Kirgizië
Kirgizië-Tadzjikistan - berglandschap
Kirgizië-Tadzjikistan