Overzicht Brazilië

Actieve reis in het minder bezochte noordelijke deel van het land.

Groepsreis Brazilië, het grootste land van Latijns-Amerika, dat een enorme verscheidenheid aan landschappen heeft.
We starten de reis in Salvador, de hoofdstad van de staat Bahía. Candomblé (Afro-Braziliaanse religie), Portugese architectuur, Afrikaanse drums, en koloniale kerken creëren een unieke sfeer.
In het Nationale Park Chapada Diamantina vind je diepe valleien, watervallen, bijzondere rotsformaties en rivieren.
Een ideaal gebied om een 3-daagse trekking te maken die ons tot in het hart van park brengt.

Via het binnenland bereiken we Chapada dos Veadeiros, een schitterend park, gevuld met watervallen, palmbomen en canyons.
De futuristische architectuur van Brasilia vormt een groot contrast.
Olinda is één van de best bewaarde en mooiste koloniale steden van het land.
De stranden van Jericoacoara zijn ideaal geschikt voor een strandwandeling of om te zwemmen.
Vanuit ‘Jeri’ rijden we met speciale voertuigen langs stranden naar onze volgende bestemming:
Lençóis de Maranhenses. Dit uitgestrekt gebied is bedekt met enorme duinen, en tussenin liggen meren, wat voor een prachtig schouwspel zorgt.
Gedurende 3 dagen maken we een trekking door dit sublieme gebied die niemand snel zal vergeten.

We reizen verder naar São Luis, een relaxte stad met een mooi bewaard koloniaal centrum.
De reis wordt afgesloten in Alcântara, waar het lijkt alsof je in een ander tijdperk bent terechtgekomen.

Mogelijkheid tot verlenging naar de watervallen van Iguazu, de meest uitgestrekte ter wereld en schitterende stad Rio de Janeiro.

 

 

Programma

Dag 1 – 31.07 Brussel – São Paulo

Internationale vlucht vanuit Brussel via Madrid naar São Paulo.

Dag 2 – 01.08 São Paulo – Salvador de Bahía

Aankomst São Paulo met aansluitende connectie naar Salvador de Bahía, hoofdstad van de gelijknamige staat Bahía. Salvador is zonder twijfel één van de meest boeiende steden in Brazilië.
In de namiddag maken we een eerste verkennende wandeling door het historisch centrum.

Dag 3 – 02.08 Salvador de Bahía

De steile straten, kleurrijke koloniale gebouwen en kerken en relaxte sfeer, zijn een ideale introductie van het grootste land van Latijns-Amerika (5de grootste land ter wereld). Vaak zie je hier groepen caipoeira aan het werk, een mix van dans en schaduwgevecht die door heel wat Brazilianen wordt uitgeoefend.

Dag 4 – 03.08 Salvador – Lençóis

We verlaten de kust en rijden tot op een hoogte van 770m hoogte, aan de rand van het Nationale Park Chapada Diamantina. Lençóis is één van de mooiste en best bewaarde stadjes in het binnenland van Brazilië, dat destijds werd opgericht omwille van de diamanten die in deze regio werden gevonden.

460 km – 6,5 u rijden

Dag 5 – 04.08 Chapada Diamantina

’s Morgens ontmoeten we onze lokale gids, die gedurende drie dagen met ons de meest spectaculaire berglandschappen van Brazilië zal verkennen. Vanuit Lençóis rijden we het Nationale Park van Chapada Diamantina binnen. De temperaturen zijn hier omwille van de relatieve hoogte wat milder dan aan de kust. De komende twee nachten slapen we in eenvoudige accommodatie in het park. Individuele kamers zijn hier geen optie, het sanitair is gedeeld.
We wandelen iedere dag gemiddeld 7 uur.

Dag 6 – 05.08 Chapada Diamantina

We bevinden ons aan het Sincora massief, dat uit een reeks bergen en plateaus bestaat. Vanuit verschillende zichtpunten kunnen we ons een idee vormen van de enorme uitgestrektheid. De vele rivieren en watervallen die we onderweg tegenkomen zijn ideaal om even in te zwemmen.
De fauna en flora, in combinatie met de berglandschappen, die uniek zijn in Brazilië, maken dit park zo bijzonder.

Dag 7 – 06.08 Chapada Diamantina

De schuwe en goed gecamoufleerde jaguar kent hier zijn natuurlijke habitat. Herten, verschillende soorten apen, macaws (de grootste papegaaisoort die er bestaat), quati (een kleine karnivoor met een lange staart), gordeldier en reuzenmiereneter zijn enkele andere inwoners van het park.
Na twee nachten in wat primitievere omstandigheden te hebben verbleven, slapen we vanavond opnieuw in een comfortabele pousada in Lençóis, die we reeds kennen van dag 4.

Dag 8 – 07.08 Lençóis – Alto Paraiso Goías

Vandaag staat er een lange rit op het programma door het binnenland van Brazilië naar Alto Paraíso de Goías. Dit stadje is gelegen aan de rand van het fantastische Nationale Park Chapada dos Veadeiros.
We verblijven hier de komende drie nachten op een aparte lokatie.

960 km – 12 u rijden 

Dag 9 – 08.08 Chapada dos Veadeiros

Met een deskundige lokale gids verkennen we gedurende twee dagen het park, dat een werelderfgoed Unesco site is. Vandaag wandelen we langs en door een canyon, met heel wat watervallen onderweg. Op verschillende plekken kan er gezwommen worden, een welkome verfrissing na de inspanningen. Apen, miereneters, gordeldieren, wolven, jaguars, en heel wat vogelsoorten hebben hier hun thuis.

Dag 10 – 09.08 Chapada dos Veadeiros

Vandaag bezoeken we een aantal grotere watervallen.
Krachtige watervallen die grote pools hebben gevormd, ideaal om even in te duiken. We ontdekken de afwisselende vegetatie, waaronder verschillende types palmbomen.
We sluiten de dag af in Vale da Lua. Erosie van miljoenen jaren heeft hier een landschap met een buitenaardse atmosfeer gecreëerd.

Dag 11 – 10.08 Brasilia

We rijden naar Brasilia, de Braziliaanse hoofdstad werd in de jaren ’50 uit het niets gebouwd in ‘the middle of nowhere’. Intussen telt de stad meer dan 2,5 miljoen inwoners, alle belangrijke overheidsgebouwen van het land bevinden zich hier.
De legendarische Braziliaanse architect Oscar Niemeyer heeft vele van de iconische gebouwen die de stad rijk is op zijn naam staan. Niemeyer is ook gekend voor het ontwerp van het VN-gebouw in New York City. We verkennen Brasilia, met zijn brede lanen, unieke kathedraal, Nationaal Congres en andere gebouwen die er, ondanks ze 70 jaar oud zijn, nog steeds futuristisch uitzien.
We overnachten in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

230 km – 3 u rijden

Dag 12 – 11.08 Recife – Olinda

Vanuit Brasilia vliegen rechtstreeks naar Recife, een grote stad aan de Atlantische kust gelegen. Deze populaire badplaats trekt heel wat Braziliaanse toeristen aan. Wij rijden meteen door naar het veel kleinere en rustig gelegen Olinda. In dit uitzonderlijk goed bewaard koloniaal stadje verblijven we de komende twee nachten op een originele plek.

Brasilia – Recife 2,5 u vliegen

Dag 13 – 12.08 Olinda

Verkenning van het gezellige historische centrum van Olinda, met zijn kleurrijke gebouwen, talrijke kerken, en galerijen. We bezoeken verschillende workshops, op één van de vele pleinen zal er muziek zijn, zowel overdag als ’s avonds. Het uitgestrekte klooster van São Bento is een bezoek meer dan waard.
’s Avonds eten we in één van de vele uitstekende restaurants die je hier terugvindt en proberen we een regionaal gerecht.

Dag 14 – 13.08 Olinda – Jericoacoara

Vanuit Recife bereiken we via een binnenlandse vlucht Fortaleza, de grootste kuststad van Noord-Brazilië.
Net op tijd voor een Caipirinha en een zonsondergang bereiken we Jericoacoara, gelegen op een afgelegen locatie aan de kust.
De komende twee nachten slapen we op een rustige plek net buiten het centrum.

Recife – Fortaleza 1 u vliegen / 300 km – 4,5 u rijden

Dag 15 – 14.08 Jericoacoara

Geen bezoek aan Brazilië is compleet zonder minstens één strand te hebben bezocht. Geen betere plek denkbaar dan ‘Jeri’, met zijn uitgestrekte stranden ideaal om te zwemmen, te wandelen of gewoon te relaxen.
Eénmaal het donker is, worden de vele kleine straatjes gezellig verlicht en is er een ruime keuze aan bars en restaurants.

Dag 16 – 15.08 Jericoacoara – Lençóis de Maranhenses

De verplaatsing die we vandaag maken zal niemand teleurstellen.
In plaats van via geasfalteerde weg onze route verder te zetten, gaan we met speciaal voorziene voertuigen verder noordelijk tot aan Lençóis de Maranhenses. We rijden over het strand, door duinen en langs lagunes, onderweg zien we heel wat vogels. Onze ervaren chauffeurs, die het terrein zeer goed kennen, brengen ons op een veilige manier naar onze volgende bestemming. 
We slapen op een rustig gelegen locatie in aan de rand van het park.

390 km – 8 u rijden

Dag 17 – 16.08 Lençóis de Maranhenses

We ontmoeten het team dat ons de komende 3 dagen zal vergezellen. Enthousiaste lokale gidsen die ervoor zullen zorgen dat alles zo vlot en comfortabel mogelijk verloopt. We starten met onze voertuigen, die speciaal ontworpen zijn om door het (soms diepe) zand te rijden, verschillende keren steken we water over.
Eénmaal we het gebied van Lençois betreden zien we enorme duinen zover we kunnen zien. Het zijn de grootste duinen die je in Brazilië kan vinden. Wat Lençóis zo bijzonder maakt is dat er gedurende deze periode van het jaar overal meren worden gecreëerd.

Dag 18 – 17.08 Lençóis de Maranhenses

We starten de dag erg vroeg, in de namiddag wordt het heet, meer geschikt om te relaxen. We bevinden ons in de enige woestijn ter wereld die vers water bevat. We wandelen langs en over de duinen, en komen kleinere en grote meren tegen met helder water, die telkens geschikt zijn om te zwemmen.
In het park bevinden zich veel soorten reptielen, waarvan we er sommige zeker zullen tegenkomen. Verder leven hier verschillende soorten apen in de begroeiing en mangroves aan de rand van de duinen, krokodillen, en heel wat vogels.
Er bevinden zich verschillende oases in het park en net zoals gisteren overnachten we in één ervan.
Hier vind je eenvoudige accommodatie terug, de vriendelijke eigenaars zorgen voor de maaltijden.

Dag 19 – 18.08 Lençóis de Maranhenses

We gaan verder door het park en genieten van de rust en stilte, weinig plekken in de wereld kennen zo’n unieke setting als Lençóis.
In de namiddag maken we een boottocht. We sluiten dit avontuur af in een goed restaurant waar we afscheid nemen van onze lokale gids en de begeleiders.

Dag 20 – 19.08 Lençóis de Maranhenses – São Luis

We vertrekken vroeg en laten Lençóis achter ons, een plek die wellicht nog lang zal nablijven. Het eerste stuk leggen we per boot af, nadien gaan we verder met privé vervoer die ons naar São Luis zal brengen.
São Luis is gelegen aan de kust en heeft een interessant koloniaal centrum dat deels gerestaureerd is.

310 km – 5 u rijden

Dag 21 – 20.08 Alcãntara

Een korte boottrip brengt ons naar het koloniaal stadje Alcãntara, waar in koloniale tijden veel plantage-eigenaars hun woonst hadden. Hier lijkt de tijd te blijven stilstaan, verlaten straten met mooie koloniale overblijfselen en nieuwsgierige locals.
De mooie zichten over de baai en ideale ligging zorgen voor een aparte sfeer.

Dag 22 – 21.08 São Luis 

Het historisch centrum van São Luis is werelderfgoed, een mix van kleurrijke prachtig gerestaureerde gebouwen, en andere bouwwerken in verval.
Dit is de enige stad in Brazilië die door de Fransen werd gesticht, in 1612.

Dag 23 – 22.08 São Luís – São Paulo – Madrid

Binnenlandse vlucht vanuit São Luis naar São Paulo met aansluitende internationale verbinding naar Madrid.

Dag 24 – 23.08 Madrid – Brussel

We arriveren in Brussel via Madrid.

VERLENGING IGUAZU WATERVALLEN – RIO

Vanuit São Luis vliegen we via São Paulo naar Foz do Iguazu, waar we tegen de avond zullen toekomen. Deze stad is vooral gekend als toegangspoort om de nabijgelegen Iguazu watervallen te bezoeken. De komende drie nachten verblijven we in een comfortabel, goed gelegen hotel.

Dag 23 – 22.08 Iguazu watervallen

Vanuit ons hotel vertrekken we naar het Nationale Park, waar de gelijknamige watervallen zijn gelegen. Ongeacht hoeveel watervallen je al gezien hebt in de wereld, iedereen zal onder de indruk zijn van Iguazu. De watervallen zijn de ster-attractie van het park, maar het park is ook gekend voor de vele vogelsoorten die hier leven zoals de toukan, en verschillende soorten papegaaien.

Dag 24 – 23.08 Iguazu watervallen

Om een totaaloverzicht te krijgen van de immense watervallen kan een bezoek aan de Argentijnse kant van de watervallen niet ontbreken. Hier heb je panoramische beelden die je de uitgestrektheid van Iguazu laten zien. Laatste overnachting in Foz do Iguazu.

Dag 25 – 24.08 Foz do Iguazu -Rio de Janeiro

We vliegen naar Rio de Janeiro, ‘a ciudade maravillosa’. Terecht heeft deze stad de reputatie dat het één van de mooiste liggingen ter wereld heeft. Ons hotel ligt vlak aan het iconische strand van Copacabana. Nadien we zijn ingecheckt in het hotel maken een wandeling langs de dijk.

Dag 26 – 25.08 Rio de Janeiro

Met onze enthousiaste lokale gids verkennen we de stad, waaronder de beroemde stranden van Copacabana, Ipanema, en de atmosferische wijk Santa Teresa. Vanuit Cristo Rendentor heb je adembenemende zichten van de stad en omgeving. ’s Avonds eten we in een restaurant in de wijk Lapa, waar veel bars en geregeld optredens zijn.

Dag 27 – 26.08 Vrije dag

De laatste dag van de reis is vrij te besteden. Wie voor een actieve dag kiest maakt een uitstap naar de nabijgelegen heuvels van Rio de Janeiro. Onder begeleiding van een deskundige gids wandel je via subtropische begroeiing naar het meest spectaculaire uitzichtpunt dat de stad heeft te bieden. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan Rocinho, dit is de grootste favela (sloppenwijk) van de stad. Parapente, helikoptervlucht, verdere verkenning van de stad zijn andere opties. We bespreken samen de mogelijkheden in Rio de Janeiro. Meer informatie: zie praktische info/optionele excursies. Alle excursies zijn steeds onder begeleiding van een lokale, Engelstalige gids

Dag 28 – 27.08  Rio de Janeiro – São Paulo – Madrid

Binnenlandse vlucht vanuit Rio naar São Paulo met aansluitende internationale verbinding naar Madrid.

Dag 29 – 28.08 Madrid – Brussel

We arriveren in Brussel via Madrid.

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid            Prijs

31.07.22         23.08.22         Beschikbaar                   4.955€

Inclusief verlenging

Van                 Tot                  Beschikbaarheid            Prijs

31.07.22          28.08.22        Beschikbaar                    6.625€

Inclusief

 • Internationale vlucht Brussel – Salvador
 • Internationale vlucht São Luis – Brussel
 • 2 binnenlandse vluchten
 • Alle maaltijden
 • Verplaatsingen met privé vervoer
 • Lijnbus
 • Excursies volgens programma
 • Alle overnachtingen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige lokale gidsen
 • Inkom Nationale Parken
 • Luchthaventaksen

Inclusief verlenging

 • Internationale vlucht Brussel – Salvador
 • Internationale vlucht São Luis – Brussel
 • 4 binnenlandse vluchten
 • Alle maaltijden
 • Verplaatsingen met privé vervoer
 • Lijnbus
 • Excursies volgens programma
 • Alle overnachtingen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige lokale gidsen
 • Inkom Nationale Parken
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Verplichte verzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken
 • Fooien

Aantal deelnemers

Min. 5 deelnemers / Max. 12 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 1415€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

 

Praktisch

Inschrijvingen en opties

7 inschrijvingen

3 vrouwen (59, 61, 68)

2 koppels (46-50, 59-61)

Reisdocumenten

Voor Brazilië heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst.
Je hebt geen visum nodig indien je over de Belgische nationaliteit beschikt.

Transport

Internationale vlucht

Vanuit Brussel naar Salvador de Bahía via Madrid en São Paulo
Vanuit São Luis naar Brussel via São Paulo en Madrid
Een maand voor vertrek ontvangt iedereen zijn E-Ticket.

Binnenlandse vluchten

Vanuit Brasilia naar Recife
Vanuit Recife naar Fortaleza

Binnenlandse vluchten inclusief verlenging

Vanuit Brasilia naar Recife
Vanuit Recife naar Fortaleza
Vanuit São Luís naar Foz do Iguazu via São Paulo
Vanuit Foz do Iguazu naar Rio de Janeiro via Porto Alegro

Privé transport

We beschikken steeds over eigen vervoer met chauffeur.

Lijnbus

Eénmaal maken we gebruik van een comfortabele lijnbus

Overnachtingen

Hotels – Guesthouses

We overnachten tijdens de reis afwisselend in hotels, guesthouses, of bungalows.
Sommige zijn erg comfortabel, andere zijn wat eenvoudiger.
Alle accommodatie werd steeds uitgekozen om zijn ideale ligging.

Chapada Diamantina 

Tijdens de 3-daagse tocht in Chapada Diamantina slapen we in eenvoudige accommodatie.
Hier wordt sanitair gedeeld en is een individuele kamer geen optie.

Lençois de Marcheuses

Tijdens de 3-daagse tocht in Lençois de Marahenses slapen we in eenvoudige accommodatie.

 • Toeslag individuele kamer: 565€
 • Toeslag individuele kamer inclusief verlenging: 785€

Maaltijden

Ontbijt nemen we meestal aan de accommodatie, soms nemen we het ontbijt in de omgeving van onze overnachtingsplaats.
Lunch bestaat uit een eenvoudige snack of picknick tijdens de wandelingen.
’s Avonds gaan we altijd op restaurant, tijdens de 3-daagse trekking bereidt onze gids de maaltijden.
Brazilië kent veel regionale gerechten, Moqueca is een typisch visgerecht met garnalen.
Aan de kust wordt veel vis gegeten, in het binnenland kom je vaker vlees tegen op het menu.

Tijdsverschil

In augustus is het in Brazilië 5 uur vroeger dan in België

Taal

De officiële taal in Brazilië is Portugees.
In het Amazonewoud bestaan nog heel wat, weinig gesproken, Indianentalen.

Klimaat

Augustus is een ideale periode om Brazilië te bezoeken.
Het is er wat minder warm (de warmste maanden zijn van november tot maart).
Gemiddelde temperatuur in augustus:

 • Brasilia 26°- 28°C
 • Salvador de Bahía 28° – 30°C
 • São Luis  30° – 32°C

Klik hier voor up-to-date weerinformatie.

Verzekering

Bij Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance.
Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht.
Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen.
Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen.
Je kan opteren voor een tijdelijke polis, indien je meerdere reizen (ook korte) per jaar maakt kan een jaarpolis interessanter zijn.
Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Tijdens de wandeldagen wordt er gemiddeld tussen de 5-7 uur per dag gewandeld over gevarieerd terrein. Tijdens de 3-daagse tocht worden er hoogteverschillen afgelegd tot 500m per dag. Hier gaan we langs watervallen en wordt er soms een rivier overgestoken.
De hogere luchtvochtigheid heeft een invloed en maakt iedere wandeling wat intenser.

Brazilië heeft alles wat je kan bedenken, behalve hoge bergen, we komen tijdens de reis nergens boven 2000m.
Een basisconditie is nodig om deze reis op fysiek vlak vlot te laten verlopen.
In Lençóis de Marahenses kan het erg warm worden, hierdoor starten we tijdens de 3-daagse telkens vroeg.
Niveau 2 (Chapada Diamantina Niveau 2/3)
Klik hier voor meer informatie over niveau.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding.
Klik hier voor meer informatie over je begeleider.
Tijdens wandelingen en stadsbezoeken worden we ondersteund door lokale, Engelstalige gidsen.

Voorbereiding

Er wordt voor deze reis geen bijeenkomst voorzien. Alle informatie wordt per post en per mail verstuurd.

Elektriciteit

In Brazilië worden andere stopcontacten gebruikt als in Europa.
Je neemt best een universele adapter mee. Er zal tijdens de reis overal elektriciteit aanwezig zijn, enkel in Chapada Diamantina is dit beperkt.

Financiën – Budget

De lokale munt in Brazilië is Real (BRL).
Klik hier voor de huidige wisselkoers.
Er zijn tijdens de reis vaak geldautomaten aanwezig.
Het is niet nodig om van thuis USD of BRL mee te nemen.
Check voor vertrek bij je bank of je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU-zone.
Kredietkaarten, MasterCard, Visa in de eerste plaats, worden bijna overal aanvaard.
Reken op zo’n 200€ voor lokale uitgaven, voor o.a. dranken, fooien.
Excursies zijn hier niet bijgerekend, zie hiervoor ‘optionele excursies.

EHBO

Medische voorzieningen zijn degelijk in Brazilië.
Een bijstandsverzekering wordt steeds aangeraden (medische kosten kunnen hoog oplopen in Brazilië).
Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in.
Aanbevolen persoonlijke medicatie:
Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht.
Voor deze reis zijn geen specifieke inentingen vereist.
Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Er is voldoende plaats voorzien in de gebruikte voertuigen voor bagage.
Dit kan een koffer zijn, een soepele reistas, of een rugzak.
Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen.
Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Tijdens de dagwandelingen draag je enkel een dagrugzak, min 28l.
Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende. Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort).

 • Wandelschoenen geschikt voor bergachtig terrein.
 • Lichte wandelschoenen/sportschoenen
 • Sandalen (waterbestendig)
 • Wandelkousen
 • Waterdichte jas/broek
 • Fleece
 • Wandelbroek
 • Handdoek
 • Short (zwemshort/badpak)
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Pet of hoed
 • Wandelstokken (persoonlijke keuze)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

A Death in Brazil: Boeiende reflectie van de Braziliaanse samenleving
Auteur: Peter Robb
Brazil: Reiservaringen door het fascinerende Brazilië
Auteur: Michael Palin
Ciudade de DeusKroniek over het dagelijks leven in de Favela’s van Rio de Janeiro
Auteur: Paulo Lins

Walking the Amazon: Boeiend verhaal van een man die alleen het volledige Amazone woud te voet doorkruist
Auteur: Ed Stafford

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Reyghere: Brugge
Anticyclone des Açcores: Brussel

Korting aankoop outdoormateriaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden.
In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald.
Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat om bestemmingen die zeer goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

OPTIONELE EXCURSIES

Pedra da Gávea

Wil je het meest spectaculaire vierpoint van Rio Janeiro zien en ben je voor een uitdaging te vinden? Dan is Pedra da Gávea niet te missen. Door het woud, langs rotsen klauteren, waar op enkele plekken koorden worden gebruikt voor de veiligheid. Het is een inspanning om er te geraken, maar absoluut de moeite waard voor de sublieme zichten. Onder begeleiding van deskundige Engelstalige gidsen.
Deze trip neemt de hele dag in beslag (8 uur), je hebt best geen hoogtevrees als je eraan deelneemt.

Prijs 240 BRS (45€)

Helikopter Tour

Geen betere manier om Rio de Janeiro te zien dan vanuit een helikopter. Gedurende 30 min. vlieg je over de meest gekende bezienswaardigheden van de stad. Foto’s zijn verkrijgbaar tegen een extra kost, je kan er natuurlijk ook zelf maken…

Prijs 795 BRS (150€)

Paragliding

Deze tour neemt een 2-tal uur in beslag. Samen met een goed getrainde instructeur zweef je boven de stad en heb je alle tijd om te genieten van de schitterende zichten. Foto’s, video, transfer zijn inbegrepen in de prijs.

Prijs 720 BRS (135€)

Favela Tour

Bezoek samen met een lokale gids de grootste favela (krottenwijk) van de stad. Alleen is het niet mogelijk hier te komen (o.w.v. de onveiligheid), maar samen met een lokale organisatie kan je hier ongestoord een kijkje nemen. Niet om armoede als een zoo van dichtbij te komen bezichtigen. Wel om kennis te maken met een essentiële groep van de Braziliaanse samenleving. Miljoenen mensen wonen verspreid in de grote steden in dit soort wijken. Gidsen zijn doorgaans zelf (ex) inwoners van de wijk, zo help je hen wat vooruit. Duur: 3 uur.

Prijs 120 BRS (25€)

Foto's

Brazilië - waterval
Brazilië
Brazilië - Olinda
Brazilië
Brazilië - kinderen
Brazilië
Brazilië - strand
Brazilië
Brazilië - vlag
Brazilië
Brazilië - Lençois de Marahenses
Brazilië
Brazilië - Chapada Diamantina
Brazilië
Brazilië - Olinda
Brazilië
Brazilië - Salvador
Brazilië
Brazilië - Salvador
Brazilië
Brazilië - Capoeira
Brazilië
Brazilië - Jericoacoara
Brazilië
Brazilië - Olinda
Brazilië
Brazilië - Salvador
Brazilië
Brazilië - Chapada Diamantina
Brazilië
Brazilië - Chapada Diamantina
Brazilië
Brazilië - strand
Brazilië
Brazilië - waterval
Brazilië
Brazilië - kinderen
Brazilië
Brazilië - Salvador
Brazilië
Brazilië - Chapada Diamantina
Brazilië