Overzicht Oeganda

De meest complete en actieve Oeganda reis

Een trekking gecombineerd met een mountainbike safari, in Oeganda kan dit!
Verkenning van Lake Mburo regio per mountainbike.
Onderweg komen we kuddes giraffen, zebra’s en vele andere diersoorten tegen, een bijzondere ervaring.

In het uiterste zuiden van het land domineren mooi gelegen meren en vulkanen de landschappen. Het zicht vanop de Sabinyo vulkaan, 3669m, gelegen in de Virunga bergketen, is indrukwekkend.
Wie hiervoor kiest kan de zeldzame berggorilla’s in zijn natuurlijke habitat observeren, iets wat lang zal nablijven.

Vanuit onze ideaal gelegen lodge ontdekken we het Nationale Park Queen Elizabeth per boot en per jeep. In dit park komen o.a. olifanten, leeuwen, en nijlpaarden voor.
Rwenzori Mountains is een ongerept natuurgebied dat grenst aan Congo. In deze bergketen maken we een trekking langs spectaculaire watervallen en unieke vegetatie.
Optioneel kan je tot aan Weismann’s Peak gaan, gelegen op 4620m.
We sluiten de reis af op een ultra relaxte locatie. Van hieruit verkennen we verschillende kratermeren, dorpen, en kan je aan een chimpansee tracking deelnemen.
Oeganda is een topbestemming voor natuurliefhebbers met een boeiende cultuur en een enorm vriendelijke lokale bevolking.

 

Programma

Dag 1 — 05.06 Brussel-Entebbe

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Entebbe.

We toe in Entebbe waar we verblijven op een rustig gelegen plek.
Er is een tuin en een klein meer waar we wat kunnen relaxen.

Entebbe 1180m 

Dag 2 — 06.06 Entebbe – Mpanga – Lake Mburo

Entebbe is op een uur rijden van de hectische hoofdstad Kampala gelegen. We rijden meteen door naar Mpanga Forest Reserve waar we een korte wandeling maken. Onderweg lunchen we in een lokaal restaurant en in de namiddag komen we toe aan onze lodge, gelegen aan de rand van het Nationale Park van Lake Mburo.
Een betere locatie was nauwelijks denkbaar, met mooie zichten van de omgeving.
De komende twee nachten slapen we hier, en nemen we er alle maaltijden.
We bevinden ons hier wat hoger, zodat het ’s avonds en ’s nachts afkoelt. Een groot deel van Oeganda is boven 1000m hoogte gelegen.

240 km – 5,5 u rijden – Lake Mburo 1150m 

Dag 3 — 07.06 Mountainbike Safari

We starten meteen met een erg speciale dag, want een mountainbike safari doe je niet zomaar overal! Uitgerust met degelijke fietsen en een helm, onder begeleiding van een lokale gids en gewapende parkrangers rijden we National Park Lake Mburo binnen.
Leeuwen of andere grote roofdieren vind je hier niet, wel bufallo’s, die soms onverwacht kunnen reageren. Om die reden worden we vergezeld door 2 parkrangers.
Per fiets rijden we aan een ideaal tempo om optimaal te genieten van de dieren die we hier kunnen spotten.
Rothschild giraffen, zebra’s, gazellen, aardvarkens, en impala’s zijn enkele van de vele inwoners van dit park. De zandpaden zijn in goede staat, met verschillende heuvels die we moeten overfietsen. Best doenbaar voor wie over een basisconditie beschikt.
Na de lunch, die we in de lodge verbruiken, kan je kiezen hoe je de namiddag doorbrengt. Je kan wat relaxen aan de lodge, waar o.a. een zwembad is, of je kan ervoor kiezen om terug naar het park te gaan.
Opnieuw onder begeleiding van een lokale gids, maar deze keer per voertuig, wat ons toelaat grotere afstanden af te leggen.
Misschien spotten we  nijlpaarden, die hier eveneens leven.

Dag 4 — 08.06 – Lake Mburo – Lake Bunyonyi – Kisoro

We laten Lake Mburo achter ons en rijden verder in zuidelijke richting, waar de landschappen veranderen en het steeds meer heuvelachtig wordt. Lake Bunyonyi is een prachtig gelegen meer met tientallen kleine eilandjes. We stoppen aan een mooi viewpoint en lunchen in de omgeving, nadien rijden we verder richting Kisoro. Onderweg rijden we door een natuurgebied waar we vrijwel zeker de hier talrijk aanwezig bavianen zullen zien.
De komende 3 nachten verblijven we aan de rand van het stadje Kisoro, ideaal gelegen voor de activiteiten van de komende dagen.

280 km – 6,5 u rijden – Kisoro 1890m 

Dag 5 — 09.06 Lake Mutanda

We maken in de omgeving een korte wandeling waar we een goed zicht hebben op 3 niet-actieve vulkanen: Gahinga 3474m, Muhavura 4127m (de hoogste vulkaan uit de regio), en Sabinyo 3669m, die we morgen zullen beklimmen.
We komen toe aan het Mutanda meer, dat idyllisch is gelegen.
Hier wachten niet gemotoriseerde bootjes op ons voor een trip op het meer, een heel relaxte belevenis.
We bezoeken een lokale community, en houden picknick aan de rand van het meer.
Een wandeling naar een viewpoint, met prachtige zichten van Mutanda meer, vormt een mooie afsluiter van de dag.

3 u wandelen – Kisoro 1890m 

Dag 6 — 10.06 Mount Sabinyo

Na het ontbijt rijden we ’s morgens vroeg naar Mount Sabinyo, gelegen in het uiterste zuidwesten van het land. Na een korte briefing vertrekken we met onze lokale gids en rangers voor een avontuurlijke tocht.
Hier leven wilde berggorilla’s en olifanten, de zeldzame golden monkeys, en veel vogelsoorten.
Het eerste deel van de wandeling gaat geleidelijk omhoog door bamboewoud. Nadien wordt de vegetatie dichter, en wordt het steiler. Onderweg gebruiken we verschillende trappen tot we aan de eerste peak van Mount Sabinyo toekomen. We bevinden ons nu op 3423 meter hoogte en hebben reeds mooie panoramische zichten. Iedereen die reeds tot hier komt zal niet teleurgesteld zijn!
Je hebt nu de keuze, je beschouwt de eerste peak als het eindpunt en je keert met een lokale gids naar beneden, of je opteert ervoor om verder te gaan.
Mount Sabinyo bestaat uit 3 toppen, waarvoor je (h/t) ongeveer 2 uur extra moet rekenen.
Er komt een hele reeks trappen en ladders aan te pas, het kost een inspanning, maar er wacht een schitterende beloning! Op de top van de 3depeak sta je op 3669 meter hoogte, met 360° zichten van de omliggende Virunga bergketen.
Dit is het 3-landenpunt van Oeganda, Rwanda en Congo.
Via dezelfde weg keren we terug naar beneden. We rijden langs verschillende dorpen en komen toe in Kisoro.

14 km – 6 u wandelen (8 u tot 3de peak) – 1230m klimmen/dalen 1490m klimmen/dalen (tot 3de peak) – Kisoro 1890m 

Dag 7 — 11.06 Bwindi Impenetrable Forest

Berggorilla’s leefden voordien in grote gebieden verspreid over oost- en centraal Afrika. In de loop der jaren is hun leefgebied steeds kleiner geworden door houtkap, mijn- en landbouw. Bovendien stierven veel berggorilla’s door ziektes en illegaal jagen. Vandaag leven er naar schatting nog maar een 1000-tal berggorilla’s in het wild. Ze komen enkel nog voor in de Virunga-bergketen in Rwanda, Congo en Oeganda en in Bwindi Impenetrable Forest in Oeganda.
Vandaag heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan gorilla tracking. Hierbij ga je samen met een lokale gids en trackers op stap om een groep (familie) berggorilla’s op te sporen. Een groep berggorilla’s in het wild ontmoeten in een belevenis die je voor altijd zal bijblijven. Deze imponerende vegetariërs kunnen tot 250kg wegen (silverbacks, de mannetjes). Omdat nooit vooraf geweten is waar de families zich bevinden kan het zijn dat je tussen 1 en 4 uur wandelt. Dit over soms steile flanken met dichte vegetatie.
Zie Praktische info voor meer informatie.
Wie liever niet deelneemt aan gorilla tracking kan in de omgeving een alternatieve wandeling maken.
We rijden nadien verder tot aan het Nationale Park van Queen Elizabeth, waar we de komende twee nachten in een perfect gelegen lodge verblijven.

290 km – 6,5 u rijden – Queen Elisabeth 1090m 

Dag 8 — 12.06 Queen Elizabeth National Park

Vroeg vertrek voor een game drive (wildleven spotten).
Met een speciaal uitgerust 4×4 busje waarvan het dak open kan gaan verkennen we dit safari-park waarin heel wat diersoorten leven. Leeuwen en luipaarden zijn wellicht de gekendste inwoners, maar je vindt hier ook veel andere diersoorten terug, waaronder olifanten, buffels, chimpansees, en blue monkeys.
Het wordt hier erg heet, wie wil kan een verfrissende douche nemen aan de lodge voor we in de namiddag na de lunch voor een bootexcursie vertrekken op Kazinga Channel. Krokodillen, nijlpaarden en heel wat vogelsoorten komen we met grote zekerheid tegen.
’s Avonds sluiten we de dag af aan de lodge met een kampvuur.

Queen Elizabeth 1090m 

Dag 9 — 13.06 Kilembe

Vandaag bezoeken we enkele interessante projecten die zich inzetten voor regionale ontwikkeling en maken een korte wandeling.
We komen in de namiddag toe in Kilembe, een voormalig mijnwerkersstadje en the end of the road.
Morgen start onze 5-daagse trekking, we maken bagage klaar die meekan op de trekking. De rest van de bagage blijft in Kilembe.
Dragers zullen morgen voor de bagage instaan. Iedereen beperkt zijn bagage tot een 10-tal kg en voorziet een waterdichte zak voor essentiële zaken zoals slaapzak.

50 km – 1 u rijden – Kilembe 1320m 

Dag 10 — 14.06 Rwenzori Trekking

Rwenzori is een Nationaal Park dat is opgenomen als Unesco werelderfgoed sinds 1994 omwille van de unieke en uitzonderlijke landschappen.
Kilembe trail werd in 2009 geopend en is één van de mooiste tochten die je in Afrika kan maken.
We maken kennis met het support-team dat bestaat uit twee degelijk getrainde gidsen die hun park als geen ander kennen. Ze fungeren eveneens als kok en staan in voor alle maaltijden die tijdens de trekking worden klaargemaakt. Verschillende dragers vergezellen ons, dankzij hun inspanningen hoeft niemand meer te dragen dan zijn dagrugzak met daarin regenkledij, water en snacks.
Na de registratie bij de Nationale Park autoriteiten starten we ons 5-daagse avontuur!
We steken de Nyamwamba rivier over en komen in dichte vegetatie terecht. Het pad gaat in zigzag naar boven, geleidelijk winnen we aan hoogte. Onderweg hebben we reeds mooie vergezichten van de vallei.
We komen toe aan onze eerste kampplaats die bestaat uit een reeks bungalows en een gemeenschappelijke eetruimte.

5 u wandelen – Kampplaats 2600m – 780m klimmen

Dag 11 — 15.06 Rwenzori Trekking

Rwenzori is een grensoverschrijdend gebied met Congo, een uitgestrekt niet-vulkanisch gebergte dat 110km lang en 50km breed is. De vegetatie is enorm gevarieerd met een uitzonderlijk hoog aantal zeldzame planten en dieren, ieder jaar nog worden nieuwe soorten ontdekt.
De Rwenzori klimmuis, en Red Duiker, een klein soort hert, zijn twee endemische soorten.
We gaan door bamboo woud en zien de vegetatie veranderen. Onderweg is de kans groot dat we apen zien, verschillende soorten, zoals blue monkeys en chimpansees.
Onze kampplaats ligt vandaag boven 3500m, ’s avonds koelt het af. Gelukkig is er een houtkachel in de eetruimte zodat iedereen zich wat kan opwarmen.
Wie wil kan samen met de gids vanuit de kampplaats naar een uitkijkpunt gaan. Hiervoor moet je nog een heel stuk klimmen (en dalen) en moet er wat geklauterd worden.
Reken hiervoor ongeveer 3 u wandelen (h/t).
Als beloning heb je mooie verzichten op de omliggende bergen.

6 u wandelen – Kampplaats 3590m – 990m klimmen Mutinda lookout 375m klimmen/dalen extra

Dag 12 — 16.06 Rwenzori Trekking

Vanaf dag 3 heb je de keuze hoe je de rest van de trekking aflegt, er zijn twee mogelijkheden.
Je kan kiezen voor een fysieke uitdaging, waarbij je nog heel wat hoogtemeters doet, met als hoogtepunt Weismann Peak, gelegen op 4620m. Of je kiest voor een alternatieve route waarbij heel wat minder hoogtemeters worden afgelegd, en er meer tijd wordt uitgetrokken om dieren te spotten.
Voor beide opties wordt je vergezeld door een gids en dragers.
Als enkele groepsleden kiezen voor de alternatieve route betekent dit dat onze wegen gescheiden zijn tot in de namiddag op dag 5 van de trekking waar we elkaar ontmoeten in Kilembe.
De gewone route gaat verder bergop, we komen onderweg verschillende kleine meertjes tegen.
Onze volgende kampplaats is knap gelegen, met zicht op het Bugata meer omringd door bergen.

De alternatieve route gaat via het Nsuranga meer naar de Hunswick pass, waar je mooie zichten hebt van de omliggende bergen.
Nadien volgt een afdaling naar onze goed gelegen kampplaats waar we opnieuw lager dan 3500m slapen.

5 u wandelen – Kampplaats 4020m – 470m klimmen
Alternatieve route 4 u wandelen – Kampplaats 3430m – 200m klimmen/dalen

Dag 13 — 17.06 Rwenzori Trekking

We bevinden ons nu boven 4000m hoogte in het echte hooggebergte van Rwenzori.
De route is vandaag uitdagend, waarbij trappen en ladders aan te pas komen. Rwenzori is het gebied met de meeste neerslag in Oeganda. Heel wat stukken leggen we af via boardwalks, uitstekend aangelegde plankenroutes waardoor we de natste delen kunnen ontlopen. We gaan via typische vegetatie verder naar boven tot aan Weismann’s Peak, gelegen op 4620m hoogte. Van hieruit heb je prachtige panoramische zichten en kan je o.a. Margaretha Peak zien liggen op 5109m hoogte. Dit is de hoogste peak van Rwenzori (en Oeganda) en is het derde hoogste punt in Afrika, na Kilimanjaro en Mt.Kenia.
Door een mooie vallei dalen we af tot aan onze volgende kampplaats die terug heel wat lager is gelegen. ’s Avonds bij het houtvuur zorgt onze kok voor een welverdiende maaltijd.

De alternatieve route gaat vandaag overwegend naar beneden.
We doen het rustig aan en besteden vandaag extra tijd om vogels en andere dieren te spotten, de gidsen zijn hier uitstekend voor opgeleid. Hier leven meer dan 215 vogelsoorten, waarvan bijeneters, Turaco’s en uilen er enkele zijn.
Onderweg komen we verschillende spectaculaire watervallen tegen, zoals de Nyamwamba Falls.
Kampplaats met een aangename temperatuur.

7 u wandelen – Kampplaats 3430m  – 560m klimmen/ 1190m dalen
Alternatieve route 4 u wandelen – Kampplaats 2580m – 850m dalen

Dag 14 — 18.06 Rwenzori Trekking

De laatste dag van de trekking volgen we dezelfde route verder naar beneden, we komen door dicht bamboe woud, langs watervallen, en volgen een route die voornamelijk naar beneden gaat.

Wie koos voor de alternatieve route moet vandaag heel wat minder afdalen dan wie Weismann’s Peak heeft gedaan. We genieten van de natuur in dit uitzonderlijk mooie park.
Eenmaal terug aan de ingang van het Nationale Park hergroeperen we en nemen we afscheid van het team. Zij hebben ervoor gezorgd dat iedereen op de meest comfortabele manier de trekking heeft kunnen maken.
Onze chauffeurs staan ons op te wachten en brengen ons naar een comfortabele en schitterend gelegen lodge, waar we de komende drie nachten zullen doorbrengen.

7 u wandelen – 1710m dalen
Alternatieve route 3 u wandelen – 860m dalen
60 km – 1,5 u rijden

Dag 15 — 19.06 Kratermeren

Na de Rwenzori trekking doen we het vandaag rustig aan, we zijn hiervoor op een ideale plek.
Met boda boda’s, brommers die als typisch vervoermiddel fungeren in Oeganda, verkennen we de omgeving. In deze regio liggen heel wat kratermeren. We bezoeken er verschillende, waarbij telkens een korte en eenvoudige wandeling hoort. Serene plekken met mooie zichten.
We komen ook verschillende dorpen voorbij, de nieuwsgierige bewoners doen ons steeds welkom voelen.

Dag 16 — 20.06 Kibale

Dichtbij Fort Portal ligt Kibale Forest, een Nationaal Park dat bestaat uit dicht regenwoud waar veel primaten leven, waarvan een groot aantal chimpansees. Om chimpansees te tracken kan je een optionele tour boeken, meer informatie hierover in praktische info.
Hiervoor moet je vroeg vertrekken. Wie er niet voor kiest om naar Kibale Forest te gaan kan samen met een lokale gids een dorp in de omgeving bezoeken en kennismaken met een aantal traditionele gebruiken. In de namiddag maken we samen een afsluitende wandeling naar één van de kratermeren.
’s Avonds kunnen we bij het kampvuur zitten aan onze relaxte lodge.

Dag 17 — 21.06 Fort Portal – Entebbe

Vanuit Fort Portal rijden we naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Hier bezoeken we een markt indien er interesse voor is, en rijden nadien door naar de plek waar de reis is gestart in Entebbe. Een rustgevende plek waar we ’s avonds eten voor we naar de luchthaven rijden voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

330 km – 6 u rijden

Dag 18 — 22.06 Aankomst Brussel

Vanuit Entebbe komen we aan in Brussel.

Prijs & data

Van                 Tot                  Beschikbaarheid                Prijs

05.06.23        22.06.23         Gegarandeerd                   4.275€

Inclusief

 • Internationale vlucht Brussel – Kampala
 • Alle overnachtingen
 • Eigen vervoer gedurende de gehele reis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige lokale gidsen
 • Dragers en support team Rwenzori Mountains trekking
 • Niet alcoholische dranken tijdens trekking
 • Alle maaltijden
 • Game drives Queen Elizabeth NP, Lake Mburo
 • Activiteiten volgens dagschema
 • Inkom Nationale Parken
 • Luchthaventaksen

Exclusief

 • Gorilla, chimpansee permits
 • BELANGRIJK: Laat bij inschrijving weten of je aan gorilla of chimpansee tracking wil deelnemen (zie Praktische Info)
 • Verplichte verzekering
 • Visumkost (51,5 USD)
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien

Aantal deelnemers

Min. 6 deelnemers / Max. 12 deelnemers

Betaling

Voor het vastleggen van de reis moet een deel van de totale reissom betaald worden.

Voorschot: 1275€
De rest van de betaling wordt 6 weken voor vertrek gestort.

Rek. nr BE77 6108 3300 2042
Btw BE 0655 990 610

Indien je voor een verzekering opteert (aanbevolen) kan dit samen met het voorschot afgerekend worden.

 

Praktisch

Inschrijvingen en opties

5 inschrijvingen

2 vrouwen (52, 71)

3 mannen (44, 59, 62)

Reisdocumenten

Voor Oeganda heb je een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Je hebt eveneens een visum nodig om Oeganda te bezoeken indien je over de Belgische nationaliteit beschikt.
Een visum aanvraag kan online gebeuren, klik hier om je online visum aan te vragen. Volg de eenvoudig te volgen stappen en betaal via kredietkaart, kost 50 USD. Eenmaal je de bevestiging van je visum hebt ontvangen bewaar je dit document en print het uit.

Gele Koorts certificaat

Om Oeganda te bezoeken heb je een bewijs van inenting tegen Gele Koorts nodig.
Zorg ervoor dat je hiermee in orde bent en dat je het certificaat (gele boekje) meeneemt op reis.

Transport

Internationale vlucht

Rechtsreekse vlucht vanuit Brussel naar Entebbe met Brussels Airlines.
Een maand voor vertrek ontvangt iedereen het E-Ticket.

Privé voertuig

Tijdens de gehele reis beschikken we over een eigen, comfortabel voertuig met ruim voldoende plaats voor bagage. Tijdens de game drive (safari) beschikken we over een speciaal voertuig waarvan het dak opengaat zodat iedereen optimaal dieren kan spotten.

Bootcruise

Vanuit onze Lodge in Queen Elizabeth National Park maken we een riviercruise met een klein bootje dat perfect geschikt is om wildlife te spotten.

Overnachtingen

Comfortabele Lodges

Tijdens de reis overnachten we overwegend in uitstekend gelegen lodges met al het nodige comfort. Ze werden steeds uitgekozen omwille van hun ideale ligging, aan de rand van Nationale Parken, of strategisch gelegen in functie van de geplande activiteiten.

Rwenzori Trekking

Tijdens de trekking slapen we in uitstekend uitgeruste bungalowkampen. Iedere nacht slaap je in bedden en beschik je over gedeeld sanitair. Het gaat telkens om recent, degelijk gebouwde bungalows. We beschikken over een eetruimte en een keuken waar het team de maaltijden kan bereiden. Eénpersoonskamers zijn hier geen optie.
Er staat een houtkachel in de eetruimte waar iedereen zich wat kan verwarmen.

 • Toeslag éénpersoonskamer: 645€

Maaltijden

Oeganda kent heel wat tropische fruitsoorten, die op veel plekken verkrijgbaar zijn. Ontbijt en avondmaal nemen we steeds aan onze accommodatie. De maaltijden aan de lodges zijn vaak verrassend gevarieerd en lekker! ’s Middags nemen we een picknick mee, of eten we iets klein onderweg. Tijdens de Rwenzori trekking gaat er een kok mee die alle maaltijden in de aanwezige keukens klaarmaakt. Drinkwater (gekookt water) zal steeds door het team worden voorzien.

Tijdsverschil

Het is in Oeganda 1 u. later dan in België in juli.

Taal

De officiële talen in Oeganda zijn Swahili en Engels.
Er worden heel wat regionale dialecten gesproken.

Klimaat

Juni is een ideale periode om Oeganda te bezoeken.
De temperaturen zijn overwegend warm en de zon schijnt vaak.
Een groot deel van Oeganda ligt op een zekere hoogte (tussen 1000-2000m), waardoor het ’s avonds afkoelt en je een lichte trui/fleece kan gebruiken. Er zijn twee droogseizoenen in Oeganda, van december tot februari en van juni tot augustus. Een regenbui is nooit uitgesloten, zeker in de bergen is dit mogelijk. In de Rwenzori Mountains gaan we het hooggebergte in, met milde temperaturen waarbij het eenmaal de zon onder is, heel wat koeler wordt.
Gemiddelde temperatuur in juni:

 • Kampala: 24-26°C
 • Kisoro: 20-22°C
 • Fort Portal: 22-24°C

Klik hier voor up-to-date weersinformatie.

Verzekering

Via Offtrack kan je een annulatieverzekering en/of bijstandsverzekering afsluiten in samenwerking met Allianz Global Assistance.
Een bijstandsverzekering is voor deze reis verplicht.
Een annulatieverzekering is geen verplichting, maar wordt sterk aanbevolen. Deze verzekering blijft ook geldig tijdens de reis, d.w.z. dat wanneer je de reis moet onderbreken, je op basis van de annulatieverzekering een vergoeding kan ontvangen voor de niet gebruikte reisdagen. Meer informatie over Allianz reisverzekeringen en premies vind je hier

Fysiek niveau

Voor deze reis moet je over een goede basisconditie beschikken.
Tijdens de Rwenzori trekking zijn er dagen waarbij een groot hoogteverschil wordt afgelegd, tot 1500m klimmen/dalen.
Er wordt tussen de 5-8 uur per dag gewandeld. De paden zijn doorgaans goed aangelegd, vaak met rotsachtige ondergrond, met geregeld boomwortels. Het is mogelijk dat er op bepaalde delen van de trail modder ligt. Er zijn steile secties die moeten overwonnen worden, waarbij soms trappen worden gebruikt. Tijdens de Rwenzori Trekking zijn er verschillende secties die we afleggen via boardwalks. Dit om de fragile vegetatie te beschermen en om de meest natte delen te ontwijken. Zoals in het programma beschreven, bestaat er tijdens de trekking de mogelijkheid om een alternatieve route te nemen, die in fysiek opzicht een stuk lichter uitvalt.
Mt Sabinyo en Rwenzori Trekking zijn van Niveau 3, de andere wandelingen zijn eenvoudiger en kunnen als niveau 2 gerekend worden.
Klik hier voor meer informatie over wandelniveau.

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding.
Klik hier voor meer informatie over je begeleider.
We worden steeds bijgestaan door lokale, Engelstalige gidsen.
Dit zijn goed opgeleide gidsen die hun streek uitstekend kennen.
Ze helpen om dieren te spotten, identificeren en als support tijdens de wandelingen.

Bijeenkomst

Er wordt voor de reis een bijeenkomst georganiseerd om samen het programma te bespreken, en je medereizigers te ontmoeten.

Elektriciteit

In Oeganda worden andere stopcontacten gebruikt dan in Europa.
Je neemt best een universele adapter mee.
Er is overal tijdens de reis elektriciteit aanwezig, ook tijdens de trekking, al zal dit erg beperkt zijn.

Financiën – Budget

De lokale munt is Oegandese Shilling (UGX).
Klik hier voor de huidige wisselkoers.
Geldautomaten zijn aanwezig in Oeganda, het is niet nodig om cash mee te nemen.
Zorg ervoor dat je debetkaart geactiveerd is voor gebruik buiten de EU-zone.
Neem voor alle zekerheid ook een kredietkaart mee, Visa of MasterCard worden het meest aanvaard.

Reken op zo’n 150€ plaatselijke uitgaven (drank en fooien).
Hierbij zijn permits voor optionele gorilla en chimpansee excursie niet bijgerekend (zie verder).

EHBO

Medische voorzieningen zijn beperkt in Oeganda.
Voor wondverzorging wordt gezorgd, voor het overige sta je zelf in.
Aanbevolen persoonlijke medicatie:
Pijnstillend en koortswerend product, product voor maag- en darmklachten, product tegen insectenbeten- en huidirritaties, zalf voor ontstekingen, kneuzingen, ontsmettende zalf, verbanden.

Gezondheid

Offtrack heeft geen medische bevoegdheid.
Voor medisch advies kan je bij je huisarts of het Tropisch Instituut (itg) terecht.
Voor deze reis moet je ingeënt zijn tegen Gele Koorts.

Inentingen voor Hepatitis A, B, tetanus en difterie zijn steeds aanbevolen. Voor de meest actuele informatie rond aanbevolen/verplichte inentingen en voorzorgsmaatregelen per land kan je hier terecht.

Uitrusting

Reistas

Er is voldoende plaats voorzien in het voertuig voor bagage. Dit kan een koffer zijn, of een soepele reistas. Van Offtrack krijg je een bagagelabel om aan je reistas te bevestigen. Zet hierop je naam, Gsm (+32), en emailadres.

Dagrugzak

Je draagt zowel tijdens de dagwandelingen als tijdens de trekking enkel je dagrugzak. Tijdens de Rwenzori trekking worden we vergezeld door een support team dat bestaat uit 2 gidsen/koks en een aantal dragers. Je slaapzak en kledij wordt door de dragers meegenomen. Aanbevolen is een waterproof zak (min 40l) om je meest essentiële zaken (zoals slaapzak) droog te houden. Zo niet kunnen de dragers niet garanderen dat alles droog blijft. Bij hevige regen is een regenhoes onvoldoende.
Voorzie steeds een waterdichte zak (camera, smartphone, paspoort..) voor je dagrugzak.

 • Wandelschoenen geschikt voor zwaar en bergachtig terrein (bij voorkeur enkelomsluitend)
 • Lichte wandelschoenen/sportschoenen
 • Slaapzak (comfortzone 0°C)
 • Liner (optioneel) om slaapcomfort te verhogen
 • Opblaasbaar kussentje (optioneel)
 • Wandelkousen
 • Waterdichte jas/broek
 • Fleece/Windstopper
 • Wandelbroek(en)
 • Handdoek
 • Short/zwemshort
 • T-shirts/hemd(en)
 • EHBO-kit (persoonlijke medicatie)
 • Lippencrème met hoge UV filter
 • Zonnebril
 • Zonnecrème (min. factor 30)/aftersun
 • Pet of hoed
 • Drankfles (min.1 l)
 • Wandelstokken (persoonlijke keuze)

Minder essentieel, maar handig om mee te nemen

 • Reserve batterijen camera
 • Extra memory card
 • Ontsmettende handgel
 • Vochtige doekjes

Tip: scan je paspoort + bankkaarten in en mail ze naar jezelf

Programmawijziging

Onvoorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken kunnen, indien noodzakelijk, tot een wijziging van dagindeling of programma leiden.

Literatuur

De laatste Koning van Schotland: Beschrijving van de controversiële dictator Idi Amin die tijdens de jaren ’70 Oeganda voorgoed veranderde.
Auteur : G. Foden

Voor kaartmateriaal kan je terecht bij:

Altavia: Antwerpen
Atlas & Zanzibar: Gent
De Reyghere: Brugge
Anticyclone des Açcores: Brussel

Korting aankoop outdoormateriaal

Op vertoon van je bestelbon van een Offtrack reis krijg je bij een aantal outdoor winkels 10% korting op alle artikelen.
Klik hier om te bekijken waar dit mogelijk is.

Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Offtrack is lid van het VVR en Vlaamse Solidariteit Reisgelden.
In geval van financieel onvermogen worden alle gestorte bedragen integraal terugbetaald.
Indien u een reis boekt via Offtrack gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen.

Verlengingen

Alle programma’s werden zorgvuldig voorbereid, het gaat om bestemmingen die zeer goed gekend zijn door Offtrack. Wil je een reis verlengen of aanpassen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

OPTIONELE EXCURSIES (Richtprijzen 2022)

Gorilla Tracking

Van alle primaten zijn berggorilla’s de grootste van allemaal.
Ze leven in hechte families en worden geleid door een dominant mannetje (silverback) die zijn groep beschermt.
Oeganda is één van de enige plekken in de wereld waar ze nog in hun natuurlijke habitat leven.
De duur van de trip is afhankelijk van waar de groep zich die dag bevindt. Iedere nacht slapen ze op een andere plek. Trackers gaan mee op de trip en kunnen met grote zekerheid bepalen waar een familie te vinden is. Soms kunnen hiervoor paden gevolgd worden, maar het is ook mogelijk dat je door dichte vegetatie gaat, met steile flanken.
Naast de trackers gaat er een zeer goed opgeleide gids mee en twee gewapende rangers.
Dit zijn voorschriften van de parkautoriteiten.
Je gaat met max. 8 personen op stap zodat je de berggorilla’s zo weinig mogelijk verstoord.
Berggorilla’s zijn vegetariërs en ondanks hun imposante voorkomen zijn het zachtaardige dieren.
Eenmaal een groep wordt gevonden kan je gedurende een uur bij hen blijven om hen te observeren, fotograferen en simpelweg onder de indruk zijn van deze prachtige dieren.
Iedereen moet de regels, die tijdens de briefing en tracking worden opgelegd, strikt opvolgen zodat alles veilig kan verlopen, het blijven uiteindelijk wilde dieren.
Het is een stevige prijs om ze te kunnen zien, maar er staat wel tegenover dat je een unieke ervaring kan opdoen die je voor altijd zal bijblijven.

Prijs 700 USD

Chimpansee Tracking

Kibale Forest is een dicht regenwoud dat één van de grootste concentraties primaten op de planeet heeft. De gekendste hiervan zijn chimpansees, die 98% DNA delen met mensen. Ze leven in groepen die variëren van 12 individuen tot grote groepen van 120.
Ze leven zowel in bomen als op de grond en zijn erg nieuwsgierig.
Na de briefing vertrek je samen met je groepje (max. 6 personen per groep) op zoek naar een familie chimpansees. Je wordt vergezeld door een gids die uitstekend is opgeleid in het spotten van de dieren, en hun gedrag goed kan voorspellen.
Volgens de voorschriften van de parkautoriteiten worden we vergezeld door een gewapende ranger.
Chimpansees kunnen erg speels zijn, waardoor ze soms voor spektakel zorgen door langs de bomen te springen. Net zoals bij de berggorilla’s wordt je tijd hier beperkt tot een uur éénmaal een groep is gevonden. Een leuke ervaring die je toelaat deze boeiende dieren van vlakbij te observeren.

Prijs 200 USD

Foto's

Oeganda - gorilla
Oeganda
Oeganda - waterval
Oeganda
Oeganda - cultuur
Oeganda
Oeganda - natuur
Oeganda
Oeganda - safari
Oeganda
Oeganda - safari
Oeganda
Oeganda - bergen
Oeganda
Oeganda - olifant
Oeganda
Oeganda - bergen
Oeganda
Oeganda - cultuur
Oeganda
Oeganda - natuur
Oeganda
Oeganda - safari
Oeganda
Oeganda - bergen
Oeganda
Oeganda - safari
Oeganda
Oeganda - cultuur
Oeganda
Oeganda - dieren
Oeganda
Oeganda - waterval
Oeganda
Oeganda - chimpansee
Oeganda
Oeganda - natuur
Oeganda
Oeganda - safari
Oeganda
Oeganda - dieren
Oeganda

Video's